Hogyan lehet katalogizálni egy nem katalogizált adatkészletet nagyszámítógépben?

Pontszám: 4,3/5 ( 7 szavazat )

Az ISPF 3.4-ben perjelet (/) írhat az adatkészlet neve mellé, majd a 11-es opció használatával törölheti a katalógusból. Ezután ugorhat arra a kötetre, amelyen az adatkészletet létrehozták a feladatban (a feladat kimenete a kötet sorozatát adja meg), és katalógusba veheti az adatkészletet perjel beírásával, majd a 10-es lehetőség használatával.

Mi az a nem katalogizált adatkészlet a JCL-ben?

Az IEFBR14 használható az adatkészletek katalógusának megszüntetésére. Az adatkészlet lehet szekvenciális fájl (PS) vagy particionált adatkészlet (PDS). Az adatkészlet katalógusból való törléséhez a diszpozíciónak DISP=(OLD,UNCATLG,..) kell lennie. Az UNCATLG két feladatot fog végrehajtani – Eltávolítja az adatkészlet bejegyzését a rendszer vagy a felhasználói katalógus könyvtárából.

Mi történik, ha az adatkészlet nincs katalógusban?

Ha az U opciót választja, a megadott adatkészletnév nincs katalógusban. Nem szükséges a megadott adatkészletet lefoglalni, vagy azt a kötetet, amelyen található, csatlakoztatni. Ha az eltávolítandó katalógusbejegyzés jövőbeni lejárati dátumot tartalmaz, megjelenik egy megerősítő panel.

Mi az a katalógusadatkészlet a nagyszámítógépben?

A katalógus olyan adatkészlet, amely más adatkészletekről tartalmaz információkat . Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy név szerint megtalálják az adatkészletet anélkül, hogy tudnák, hol található az adatkészlet. Az adatkészletek katalogizálásával a felhasználóknak kevesebbet kell tudniuk a tárolási beállításokról.

Hogyan távolíthatok el egy adatkészlet katalógusát nagyszámítógépen?

A DISP, azaz a diszpozíció paraméter beállításával megőrizheti vagy törölheti vagy visszavonhatja az adatkészletet.... A DISP=(NEW,CATLG,DELETE) a következőket jelöli:
  1. ÚJ: Az adatkészlet nincs lemezen, a további lépésekben újonnan kell létrehozni.
  2. CATLG: Katalógusba vétele, ha a feladat jól fut.
  3. TÖRLÉS: Törölje, ha a feladat nem fut megfelelően.

04 A DASD KATALÓGUS VTOC fogalmai

36 kapcsolódó kérdés található

Mi a különbség a katalógus törlése és a törlés között?

Az egyszerű különbség az, hogy a katalógusba foglalt adatkészlet azonosítható a katalógusbejegyzéséből (amely tartalmazza a volser-t), a nem katalógusos adatkészlet pedig nem (tudnod kell, mi a volser). A törölt azt jelenti , hogy a lemez vtoc bejegyzése eltűnt . Lehetséges törölt katalogizált adatkészlet.

Mi az a disp JCL?

DISP. A DISP paraméter az adatkészlet állapotának leírására szolgál, a munkalépés végén elhelyezett elhelyezést normál és rendellenes befejezéskor . A DISP nem szükséges a DD utasításban csak akkor, ha az adatkészletet ugyanabban a munkalépésben hozza létre és törli (mint az ideiglenes adatkészletek).

Mi az a mesterkatalógus?

A főkatalógus lehetővé teszi a termékek megosztását és a készletek kezelését az összes olyan katalógusban, amely a benne szereplő termékeket használja , függetlenül a termékek értékesítéséhez használt webhelytől, helytől vagy csatornától. A Kibo eCommerce bérlői tetszőleges számú főkatalógust karbantarthatnak a termékeket megosztó webhely- vagy helygyűjtemények száma alapján.

Mi a különbség a törzskatalógus és a felhasználói katalógus között?

A felhasználói katalógus tárolja az adatkészlet nevét és helyét (dsn/kötet/egység). A főkatalógus általában csak egy adatkészlet magas szintű minősítőt (HLQ) tárol a felhasználói katalógus nevével, amely tartalmazza az összes adatkészlet helyét ezzel a HLQ-val előtaggal.

Hogyan törölhetem a nem katalógusos adatkészletet?

Hello! Használhatja az IEFBR14-et, adja meg a DISP=(MOD,DELETE) és a VOLSER értéket. A bejegyzést el kell távolítani a VTOC-ból.

Hogyan távolíthatom el a katalógus nélküli VSAM-adatkészletet?

A VVR FILE (ddname) bejegyzésnév TÖRLÉSE használatával törölheti a nem katalógusos VSAM adatkészletet. A VVR FILE bejegyzésnév TÖRLÉSE (ddname) eltávolítja a VSAM kötetrekordot (VVR) a VSAM kötetadatkészletből (VVDS), és az adatkészlet vezérlőblokkját a kötet tartalomjegyzékéből (VTOC).

Mi a katalógus és az Uncatalog a JCL-ben?

A katalógusok az adatkészletekkel kapcsolatos információk megőrzésére szolgálnak , mint például a kötet(ek), eszköztípus stb. Ha egyszerűen UNCATALOG egy adatkészletet, továbbra is használhatja a 3.4-et, de meg kell adnia a kötetinformációkat. Ezenkívül egy adatkészlet törölhető, de nem törölhető katalógusból.

Mit tartalmaz a JCL?

Cél : Az INCLUDE utasítás használatával: Azonosítsa a particionált adatkészlet (PDS) vagy a kiterjesztett particionált adatkészlet (PDSE) tagjának nevét, amely egy INCLUDE csoportnak nevezett JCL utasításokat (például DD és OUTPUT JCL utasításokat) tartalmaz. .

Mi az Avgrec U a JCL-ben?

Célja. Használja az AVGREC paramétert, amikor új adatkészletet definiál annak meghatározásához, hogy: A tárterülethez kért lefoglalási egységek rekordok . A SPACE paraméterben megadott elsődleges és másodlagos területmennyiség egységeket, ezer vagy millió rekordot jelent.

Mi az idcams segédprogram a JCL-ben?

JCL-IDCAMS segédprogram Az IDCAMS az Integrated Data Cluster Access Method Services rövidítése. Az IDCAMS segédprogram a VSAM adatkészletek létrehozására, módosítására és törlésére szolgál. Az IDCAMS Utility nagyon hasznos segédprogram a VSAM adatkészletek kezeléséhez.

Mi az a nem VSAM?

A nem VSAM adatkészletek rögzített hosszúságú vagy változó hosszúságú rekordok gyűjteményei, blokkokba csoportosítva . A nem VSAM-adatkészletek eléréséhez használja a BSAM-ot, a QSAM-ot vagy a BPAM-ot. A nem VSAM adatkészleteknek többféle típusa létezik: Sorozatos adatkészlet (PS) Fizikai sorrendben tárolt rekordokat tartalmaz.

Mik azok a VSAM fájlok?

A VSAM vagy a Virtual Storage Access Method egy fájltároló hozzáférési módszer, amelyet MVS, ZOS és OS/390 operációs rendszerekben használnak . Az IBM az 1970-es években vezette be. ... A VSAM fájlok megkönnyítik az alkalmazási programok számára a bemeneti-kimeneti műveletek végrehajtását.

Mi a különbség a VSAM fájl és a lapos fájl között?

A VSAM fájlokban a rekordok vezérlési intervallumokban tárolódnak, míg a FLAT fájlokhoz hasonlóan a rekordokat blokkokban tárolják. A FLAT fájlok szekvenciálisan olvashatók . A VSAM fájlok szekvenciálisan és véletlenszerűen is olvashatók. A VSAM-ban az acess gyors a rekordok szervezése miatt.

Hány főkatalógus érhető el egy rendszerben?

Minden rendszernek egy aktív törzskatalógusa van. A főkatalógusnak nem kell a rendszer tartózkodási helyén lennie.

Mi az a disp old?

Tehát a DISP =(RÉGI, TÖRLÉS, TÖRLÉS) azt jelenti, hogy OLVASSA EL egy meglévő adatkészletet, és törölje az adatkészletet a munkalépés végén, függetlenül attól, hogy a lépés abnormálisan befejeződött-e vagy sem.

Mi az a disp =( Catlg delete?

1) TÖRLÉS – Ez azt jelenti, hogy törölje az adatkészletet, és törölje a katalógusból az adatkészletet is. 2) TARTÁS – Ez azt jelenti, hogy ne törölje az adatkészletet, csak őrizze meg. 3) CATLG – Ez azt jelenti , hogy létre kell hoznunk az adatkészlet bejegyzését a katalógusban .

Mikor érdemes a DISP modot használni?

A DISP=MOD egy meglévő szekvenciális adatkészlet kiterjesztésére vagy egy adatkészlet létrehozására szolgál, ha az nem létezik . Ha az adatkészlet létezik, a rekordokat a rendszer hozzáfűzi az adatkészlethez a meglévő adatkészlet végén.

Mi az a MOD Delete Delete a JCL-ben?

Egy kényelmes és széles körben használt módszer az esetlegesen nem létező adatkészletek törlésére a DISP=(MOD,DELETE,DELETE) megadása a JCL-ben. Ha az adatkészlet létezik, megkeresi a katalógusban és törli. Ha az adatkészlet nem létezik, akkor létrejön, majd törli.

Mégis mi az a Cond a JCL-ben?

COND=EVEN. A COND=EVEN kódolásakor az aktuális munkalépés végrehajtásra kerül , még akkor is, ha az előző lépések bármelyike ​​rendellenesen véget ér. Ha bármely más RC feltétel a COND=EVEN paraméterrel együtt van kódolva, akkor a munkalépés végrehajtásra kerül, ha egyik RC feltétel sem igaz.