Hogyan írod a telíthető szót?

Pontszám: 4,8/5 ( 37 szavazat )

telíthető.

Mit jelent a telíthetőség?

: telíthető .

Mit jelent a nem telíthető?

Nem telített, telítetlen; (kémia) nem rendelkezik a lehető legtöbb hidrogénatommal a molekulában .

Hogy hívják azt, aki nem előítéletes?

melléknév. nem elfogult vagy előítéletes; becsületes; pártatlan .

Telített azt jelenti, hogy telt?

A telített azt jelenti, hogy átázott és telt .

Telített oldat – Feloldhat-e víz bármilyen mennyiségű anyagot? 6. osztály Természettudomány

34 kapcsolódó kérdés található

Mi az erősen telített szín?

A színtelítettség a kép színének intenzitását jelenti. ... Az erősen telített kép élénk, gazdag és élénk színekkel rendelkezik, míg az alacsony telítettségű kép a szürke skála felé fordul. A legtöbb monitoreszközben, televízióban és grafikus szerkesztő programban lehetőség van a telítettség növelésére vagy csökkentésére.

Honnan lehet tudni, hogy az oldat telített?

Hogyan állapítható meg, hogy egy oldat telített vagy telítetlen? Ha több oldott anyagot adunk hozzá, és az nem oldódik fel, akkor az eredeti oldat telített volt . Ha a hozzáadott oldott anyag feloldódik, akkor az eredeti oldat telítetlen volt.

Mit nevezel elfogulatlan embernek?

Gyakran ismételt kérdések az elfogulatlanságról Az elfogulatlanság néhány gyakori szinonimája a szenvedélytelen, méltányos, tisztességes, pártatlan , igazságos és tárgyilagos. Míg mindezek a szavak azt jelentik, hogy „mindegyik vagy bármelyik oldal iránti kegyelemtől mentes”, az elfogulatlanság még erősebben utal minden előítélet hiányára. elfogulatlan véleményedet.

Mi az elfogulatlan ember?

Ha valakit vagy valamit elfogulatlannak ír le, akkor azt jelenti , hogy tisztességes, és nem valószínű, hogy egy adott személyt vagy csoportot támogat valamiben . A fogyasztók számára nem áll rendelkezésre egyértelmű és elfogulatlan információ. Szinonimák: fair, just, objektív, semleges További szinonimák az elfogulatlan.

Mi az érvényes szó?

érvényes, józan, meggyőző, meggyőző , sokatmondó azt jelenti, hogy olyan erővel bír, amely komoly figyelemre és általában elfogadásra kényszerít. érvényessége objektív igazság vagy általánosan elfogadott tekintély alátámasztását jelenti.

Mi az a telítési folyamat?

A gyógyszerfelszívódás az a folyamat, amelynek során a gyógyszermolekula a beadás helyéről a szisztémás keringésbe kerül . ... Ezt nevezik telíthető gyógyszerfelszívódásnak.

Mit jelent a telíthetőség a farmakológiában?

(sach'ŭr-āt) 1. A lehető legnagyobb mértékben impregnálni . 2. Semlegesíteni; hogy kielégítse egy anyag összes kémiai affinitását (mint az összes kettős kötés egyszeres kötésekké alakításával).

Mit takar a szó?

1 : széttárt kéz hüvelykujja végétől a kisujj végéig mért távolság is : angol hosszúság mértékegysége kilenc hüvelyk (22,9 centiméter) 2 : két határ közötti kiterjedés, nyúlás, elérés vagy szétterülés : mint például. a : korlátozott tér (idő szerint), különösen: egy egyén élete.

Az egyszerű diffúzió telíthető?

A diffúzió azt jelenti, hogy a részecskék (molekulák) nettó mozgása nagy koncentrációjú területről alacsony koncentrációjú területre irányul. Ha a részecskék egyszerű diffúzióval át tudnak haladni a lipid kettős rétegen, akkor semmi sem korlátozza a membránon átférő számot.

Mi az a telíthető transzport?

A telíthető transzportrendszerek előnye, hogy reagálnak a fiziológiás és kóros ingerekre . Mivel a telíthető rendszerek szabályozhatják a peptidek bejutását az agyba, képesek lehetnek irányító szerepet játszani a táplálkozási viselkedésben.

Hogyan működik a telíthető abszorber?

A telíthető abszorber olyan optikai komponens , amely bizonyos fényelnyelési veszteséggel rendelkezik , amely nagy optikai intenzitás esetén csökken. Ilyen nemlineáris abszorpció történhet pl. abszorbeáló adalék ionokat tartalmazó közegben, amikor az erős optikai intenzitás ezen ionok alapállapotának kimerüléséhez vezet.

Mitől lesz valaki elfogulatlan?

Ahhoz, hogy elfogulatlan legyél, 100%-ban tisztességesnek kell lenned – nem lehet kedvenced vagy véleményed, amelyek színeznék az ítélőképességedet . Például annak érdekében, hogy a dolgok a lehető legelfogulatlanabbak legyenek, a művészeti versenyek bírái nem látták a művészek, illetve iskoláik és szülővárosaik nevét.

Hogyan használod az elfogulatlan szót?

Elfogulatlan egy mondatban?
  1. A szavazóhelyiség dolgozóit arra képezték ki, hogy elfogulatlan módon vitassák meg a jelöltek meggyőződését.
  2. Elfogulatlan nyilatkozatokat várunk minden eladótól, de tudjuk, hogy ez nem fog megtörténni.
  3. Úgy tűnt, hogy az édesanyának nehéz volt elfogulatlan véleményt mondania díjnyertes lányáról.

Mi az a szó, amikor nincs véleményed?

érdeklődés és aggodalom nélkül; nem gondoskodó; apatikus : közömbös hozzáállása mások szenvedéséhez. nincs elfogultság, előítélet vagy preferencia; pártatlan; önzetlen.

Mi az elfogulatlan a matematikában?

Egy becslőről azt mondjuk, hogy torzítatlan , ha torzítása nullával egyenlő a θ paraméter összes értékére , vagy ennek megfelelő, ha a becslő várható értéke megegyezik a paraméterével.

Mi az elfogulatlan kocka?

Az elfogulatlan kocka azt jelenti, hogy a kocka dobásakor azonos valószínűséggel fordul elő bármelyik arc . Ez az, amikor elfogulatlan kockával dobsz minden arcnak egyenlő esélye van a megjelenésre, azaz 1/6-os esélye van a megjelenésre.

Elfogulatlan vagy elfogulatlan?

Megszabadulni az elfogultságtól és az előítéletektől.

Mit nevezünk telített oldatnak?

A telített oldatok olyan kémiai oldatok , amelyek az oldószerben oldott anyag maximális koncentrációját tartalmazzák . → A további oldott anyag nem oldódik fel telített oldatban. Pl.: Cukoroldat.

Mi a különbség a telített és a túltelített oldat között?

A telített oldat olyan oldott anyagot tartalmazó oldat, amely addig oldódik, amíg már nem tud oldódni, és az oldatlan anyagok alul maradnak, míg a túltelített oldat olyan (több oldott anyagot tartalmaz, mint a telített oldat), amely több oldatlan anyagot tartalmaz, mint a telített oldat . mert ...

Mi a különbség a híg és a telített oldat között?

A híg oldat olyan oldat, amelynek az oldószerben nagyon kevés oldott anyag van. ... Tömény oldatnak nevezzük azt az oldatot, ahol az oldószerben sok oldott anyag van az oldatban. A telített oldatot telített oldatnak nevezzük.