Azért, mert megvert egy döglött lovat?

Pontszám: 4,6/5 ( 33 szavazat )

A döglött ló megkorbácsolása egy olyan idióma, amely azt jelenti, hogy egy bizonyos erőfeszítés időpocsékolás, mivel nem lesz eredménye, például egy döglött ló megkorbácsolásának példájában, ami nem készteti arra, hogy hasznos munkát végezzen.

Mit mond a döglött lovat verni?

1 : folytatni egy már megvitatott vagy eldöntött témáról beszélni, nem akarok döglött lovat verni, de még mindig nem értem, mi történt . 2: időt és energiát vesztegetni azzal, hogy olyasmit csináljanak, ami lehetetlen. Csak egy döglött lovat verünk, ha újabb szavazatszámlálást kérünk?

Mikor kell abbahagyni a döglött ló verését?

Megverni egy döglött lovat azt jelenti , hogy felhozunk egy korábban megoldott kérdést . Bármilyen további vita ezzel kapcsolatban értelmetlennek tekinthető, mert a kérdésről már korábban is volt szó. Példa: Ahogy a múlt héten mondtam, a vancouveri utunk jövő évig várat magára, úgyhogy ne verj egy döglött lovat, és ne kérdezz róla.

Mit jelent a döglött ló mondás?

: kimerült vagy haszontalan téma vagy probléma – általában azokban a kifejezésekben használatos, hogy megver egy döglött lovat és megkorbácsol egy döglött lovat.

Hogyan kell döglött lovat vonszolni?

Rögzítse a vontatókötelet vagy vontatóláncot a homlokrakodóhoz vagy a pick-uphoz, és lassan húzza ki a vázat az istállóból. Miután a vázat eltávolították az istállóból, a csúszókormány vagy a traktor villáival meg lehet emelni és elmozdítani.

Guns N' Roses Dead Horse szöveggel

43 kapcsolódó kérdés található

Hogyan mozgatsz egy leütött lovat?

A lovak lemozgatásának szabályai és felszerelései Ne helyezzen embereket olyan helyzetbe, amely sérülésekhez vezethet. Más szóval, maradjon kívül az „ölési zónán” (pl. a hátsó végén), és ha lehetséges, közelítse meg az állatot dorzálisan (a hátáról) . Ne rögzítsen vagy húzzon semmit a ló fejéhez, nyakához vagy finom lábszerkezetéhez.

Miért vernél meg egy döglött lovat?

Egy döglött ló megkorbácsolása (vagy egy döglött ló megverése; vagy az anglofon világ bizonyos részein egy döglött kutya megverése) egy olyan idióma, amely azt jelenti, hogy egy bizonyos erőfeszítés időpocsékolás, mivel nem lesz eredménye , mint például a döglött ló megkorbácsolása, amitől nem fog hasznos munkát végezni.

Van egy méh a motorháztetőjében?

Ha valamiért méhecske van a motorháztetődben, akkor megszállott vagy, és nem tudod megállni, hogy ne gondolj rá. Ezt a kifejezést gyakran használják, amikor aggódik vagy dühös valami miatt. A „motorháztető” szó egyfajta kalapra utal.

Mit jelent az, hogy nem lehet levágni a mustárt?

Mit jelent az, hogy „elvágjuk a mustárt”? ... Leggyakrabban ezt a kifejezést negatív konstrukciókban használják arra az esetre, ha valami nem felel meg az elvárásoknak, vagy nem tudja elvégezni a feladatot , pl. A hátvéd nem tudta levágni a mustárt a rájátszásban.

Mit jelent a bokrot verni?

hogy ne adjanak határozott választ vagy álláspontot. Kérlek, hagyd abba az üvöltözést, és mondd el a teljes történetet.

Honnan jön az ajándék ló szájába nézés?

Maga az idióma valószínűleg abból a gyakorlatból ered, hogy a ló korát a fogai alapján határozzák meg . Durva lenne egy lovat kapni születésnapjára, és azonnal megvizsgálni a száját a személy előtt, aki adta, mintha az ajándék értékét próbálná kitalálni.

Honnan ered a mondás, hogy tartsd a farkast az ajtótól?

A kifejezés eredetileg „tartsd távol a farkast a kaputól” volt, de azzá a kifejezéssé fejlődött, amelyet ma használunk. A kifejezés egy példáját John Hardyng használta már 1543-ban. Ez megtalálható a John Hardyng krónikájában. "Amelyiknél a farkas a kapuból kijutott..."

Mi az a korbács?

A korbács szó lekicsinylő kifejezés egy olyan személy leírására, akit annak tekintenek . nagyképű, beképzelt vagy ostoba , és a bizonyítékok arra utalnak, hogy ausztrál.

Hol zár, de nincs szivar?

A kifejezés az Egyesült Államokból származik, valószínűleg a 20. században vagy korábban. Utal a vásári standokon és karneválokon szivart osztó gyakorlatra. Ezt a kifejezést azokra használnák, akik közel álltak a díj elnyeréséhez, de nem tudták megtenni.

Ha túl öreg leszel a mustár vágásához, megnyalod az üveget?

A kedvenc versem a Máté 21:22 . A „túl öreg ahhoz, hogy levágja a mustárt” új változata a következő: „Ha nem tudod felvágni a mustárt, megnyalhatod az üveget”. Rögtön megmondom, mit szeretek.

Honnan jött a nem vágható mustár?

A kifejezés első feljegyzése O Henrytől származik 1907-ben , a Nyugat szíve című történetben: „Körülnéztem, és találtam egy javaslatot, amely pontosan levágta a mustárt”. Az idióma modern jelentése: „sikeresni; hogy képes legyen valamire; megfelelni az elvárásoknak”.

Miért hívják a táncot szőnyegvágásnak?

Eredet: "Cutting a szőnyeg" az 1920-as és 1930-as évekből származik, amikor a párok a jitterbugot táncolták . A jitterbug egy lendületes tánc volt, amelyet ha sok pár folyamatosan csinált egy területen, a szőnyeg úgy tűnt, mintha „levágták” vagy „kivágták volna”.

Mit jelent az, hogy megeszi a kalapját?

informális + régimódi. – szokták mondani, hogy valami nem fog megtörténni, vagy nem lehet igaz Ha megnyeri a választást , megeszem a kalapomat!

Mit jelent az, hogy csontot kell szednem veled?

Ha valakivel „csontja van”, azt jelenti , hogy van egy sérelem, amelyet ki kell beszélni : „Van egy csont, amit ki kell szednem, Wallace; Hallottam, hogyan kritizáltál a tegnap esti találkozón.

Mit jelent az övön aluli ütés?

Tekintse meg az öv alatti találat szinonimáit a Thesaurus.com oldalon. Ha olyasmit mondunk, ami gyakran túl személyes, általában lényegtelen és mindig igazságtalan: „ A református alkoholistákat ivási problémájukra emlékeztetni annyi, mint az övön aluli ütés.” A kifejezés a bokszból származik, amelyben tilos az ellenfelet övön alul ütni.

Mi az oka annak, hogy egy ló nem tud állni?

A laminált lovak lefekszenek, mert kellemetlen érzést éreznek a patájukban, a rendkívül alultáplált vagy éhezett állapotúaknak pedig nincs energiájuk az állva maradáshoz. Az októl függetlenül súlyos helyzetet jelent az a ló, amelyik nem tud felállni.

Mi a teendő, ha a lovad nem tud felkelni?

Ha a ló nem áll könnyen felgurítás után, vagy a terep Ön és a ló ellen dolgozik, lehet, hogy mozgatnia kell a lovat, amikor még lent van. Kereskedelmi mentősiklókkal biztonságosan elhúzhatja a fekvő lovat a jobb terepre.

Miért fekhetnek túl sokáig a lovak?

Biztonságos a lovak lefekvés? Biztonságos és teljesen normális, ha a lovak lefekszenek. Azonban, ha egy ló túl sokáig fekszik, az valójában nagyon veszélyes! Mivel a lovak olyan nagy állatok, a huzamosabb ideig tartó fekvés korlátozhatja a véráramlást a fontos szervekben és végtagokban .

Létezik még a korbácsolás?

A legtöbb nyugati országban hivatalosan eltörölték a korbácsolást vagy korbácsolást, beleértve egyes országokban a lábkorbácsolást is, még mindig gyakori büntetés a világ egyes részein, különösen az iszlám jogot alkalmazó országokban és egyes, korábban brit fennhatóság alatt álló területeken.

Mit jelent a korbácsolás a Bibliában?

ostorral, bottal stb. verni , különösen büntetésből; ostor; csapás.