Beutaló kell endokrinológushoz?

Pontszám: 4,1/5 ( 68 szavazat )

Az alapellátó szolgáltató dönti el, hogy endokrinológushoz kell fordulnia, és beutalót írhat Önnek. ... Az endokrinológusok jellemzően az alapellátók beutalói alapján dolgoznak, mert esetenként az alapellátók szakorvos (akik drágábbak) segítsége nélkül is képesek kezelni ezeket a betegségeket.

Mikor kell endokrinológushoz utalni?

Ha hormonális állapotot, például cukorbetegséget vagy pajzsmirigybetegséget diagnosztizálnak , orvosa javasolhatja, hogy keressen fel endokrinológust. Elgondolkodhat azon, hogy miért kell szakemberhez fordulnia, ahelyett, hogy egyszerűen csak az elsődleges orvoshoz ragaszkodna.

Kell-e javaslat az endokrinológushoz?

Célszerű megbeszélni az endokrin rendszer problémáit orvosával, hogy megkezdhessék a lehetséges értékelést és kezelést. Ezen túlmenően az Ön elsődleges orvosa segíthet a szakorvosnak azzal, hogy releváns információkat ad az Ön egészségi állapotáról, és szükség esetén beutalót endokrinológusunkhoz.

Mit csinál az endokrinológus az első látogatáskor?

Amikor először látogat el, az endokrinológus egy sor kérdést fog feltenni Önnek, hogy többet tudjon meg tüneteiről, egészségügyi szokásairól, egyéb egészségügyi állapotairól, gyógyszereiről és a családban előforduló hormonproblémákról. Konzultálnak a beutaló orvossal, és áttekintik az egészségügyi dokumentációt.

Az endokrinológusra vonatkozik a biztosítás?

Az endokrinológus szolgáltatásokat részben vagy teljes egészében a Medicare fedezheti . Az endokrinológus díjait egyes magán egészségpénztárak fedezik, de az összeg a biztosítási kötvényétől függ. További információért forduljon biztosítójához.

Okok az endokrinológushoz

15 kapcsolódó kérdés található

Fordulhatok önállóan endokrinológushoz?

Mikor forduljon endokrinológushoz Az alapellátásban dolgozó szolgáltató eldönti, hogy szüksége van-e endokrinológushoz, és beutalót írhat Önnek. A PCP képes lehet saját maga is diagnosztizálni és kezelni az Ön állapotát anélkül, hogy speciális ellátásra utalná.

Mi a kétféle magán egészségbiztosítás?

Kétféle magán egészségbiztosítás létezik:
 • kórházi fedezet (kórházi kezelésre), és.
 • kiegészítő vagy „extra” fedezet (mentő-, optometriai, fogászati, fizioterápiás és egyéb kiegészítő szolgáltatások esetében).

Milyen kérdéseket tesz fel az endokrinológus?

10 jó kérdés, amit fel kell tenni az endokrinológusnak
 • A cukorbetegségem jól kontrollálja a céljaimat? ...
 • A többi vérképem normálisnak tűnik? ...
 • Módosítsam a cukorbetegség gyógyszereimet és/vagy az inzulint? ...
 • Hogyan állíthatom be az ellátásomat a látogatások között? ...
 • Milyen új inzulinok, gyógyszerek és technológiák vannak a láthatáron?

Milyen vizsgálatokat végeznek az endokrinológusok?

Endokrinológusa képalkotó vizsgálatot kérhet az endokrin rendszer működésének vizsgálatára. A pajzsmirigy ultrahangos képalkotása felhasználható a pajzsmirigy szerkezetének vizsgálatára. A finom tűvel történő leszívás segíthet kizárni a rák kialakulását a pajzsmirigy csomókban. A pajzsmirigy vizsgálat megmutatja a pajzsmirigy méretét, alakját és működését.

Milyen vizsgálatokat végez az endokrinológus a pajzsmirigyre?

Ha különösen nehéz meghatározni, hogy mi okozza a pajzsmirigy alulműködését, endokrinológusa nyomon követési vizsgálatokat rendelhet el, hogy kizárjon más olyan betegségeket, amelyek befolyásolhatják a pajzsmirigyhormon termelését. Ezek a diagnosztikai vizsgálatok tartalmazhatnak ultrahangot, MRI-t, CT-vizsgálatot vagy tűbiopsziát .

Melyek a gyakori endokrin rendellenességek?

Gyakori endokrin rendellenességek
 • 1-es típusú cukorbetegség.
 • Addison-kór.
 • Cushing-szindróma.
 • Graves-kór.
 • Hashimoto pajzsmirigygyulladás.

Mik az endokrin rendellenességek tünetei?

A leggyakoribb endokrin rendellenességek a hasnyálmirigy és az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy és a mellékvese nem megfelelő működésével kapcsolatosak... A cukorbetegség gyakori tünetei
 • Túlzott szomjúság vagy éhség.
 • Fáradtság.
 • Gyakori vizelés.
 • Hányinger és hányás.
 • Megmagyarázhatatlan fogyás vagy gyarapodás.
 • A látás megváltozik.

Milyen betegségeket kezel az endokrinológus?

Az endokrinológusok olyan endokrin állapotokkal és rendellenességekkel küzdő egyéneket kezelnek, mint például:
 • Diabetes mellitus.
 • Pajzsmirigy diszfunkció.
 • Elhízás vagy zsírosodás alapú krónikus betegség (ABCD)
 • Csontritkulás.
 • Mellékvese rendellenességek.
 • Lipid rendellenességek.
 • Anyagcsere-rendellenességek.
 • Növekedési zavarok.

Milyen orvoshoz fordulsz hormonzavarral?

Az endokrinológus képes diagnosztizálni és kezelni a hormonproblémákat és az ezekből adódó szövődményeket. A hormonok szabályozzák az anyagcserét, a légzést, a növekedést, a szaporodást, az érzékszervi érzékelést és a mozgást. A hormonális egyensúlyhiány az egészségügyi állapotok széles körének hátterében.

Melyik a legjobb orvoshoz fordulni pajzsmirigy-problémák miatt?

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor szükség lehet egy endokrinológusra , egy endokrin rendszerre szakosodott orvosra, aki felügyeli az ellátását. Az endokrinológus különösen jól ismeri a pajzsmirigy és a szervezet egyéb hormontermelő mirigyeinek működését.

Hashimoto-kórral endokrinológushoz kell fordulnia?

Ha Önnél Hashimoto-féle pajzsmirigygyulladást diagnosztizáltak, a legjobb módja annak orvoslásának, ha felkeres egy pajzsmirigy-specialistát és endokrinológust Houston körzetében, aki meg tudja állapítani, honnan erednek a tünetei, akár gyulladásos tünetektől, akár pajzsmirigyhormon-hiánytól, és kezelni tudja. azt megfelelően.

Honnan tudhatod, hogy hormonháztartásod nincs egyensúlyban?

A hormonális egyensúlyhiány tünetei Puffadás, fáradtság, ingerlékenység, hajhullás, szívdobogásérzés, hangulati ingadozások, vércukorszint-problémák, koncentrációs zavarok , meddőség – ez csak néhány tünet a hormonális egyensúlyhiányból. Ezek a vegyületek a szervezet minden sejtjére és rendszerére hatással vannak. A hormonális egyensúlyhiány legyengítheti Önt.

Milyen eljárásokat végeznek az endokrinológusok?

Az endokrinológus szakterülete a hormonális egyensúlyhiány, a cukorbetegség és a szervezet belső elválasztású mirigyeivel kapcsolatos egyéb problémák diagnosztizálása és kezelése ... Ezek a vizsgálatok a következők:
 • Biopsziák, beleértve a finom tűs aspirációt.
 • Vérvizsgálatok, beleértve a vér hormonszintjét, a vérkémiai és a vércukorszint-vizsgálatokat.

Hogyan vizsgálja meg az endokrinológus?

Az endokrinológus látogatás nem különbözik egy átlagos orvosi látogatástól. A látogatás általában magában foglalja az Ön kórtörténetének elemzését, teljes testvizsgálatot, valamint vér- és vizeletmintát . Az orvos az életfontosságú adatok felvételével kezdi, és felméri súlyát és magasságát.

Mit kérdezzek az endokrinológusomtól Hashimoto-kór miatt?

Hashimoto-betegség esetén néhány alapvető kérdés, amelyet orvosának fel kell tennie:
 • Mi a tüneteim legvalószínűbb oka?
 • Milyen vizsgálatokra van szükségem?
 • Ez az állapot valószínűleg átmeneti vagy hosszan tartó?
 • Milyen kezelést javasolsz?
 • Mennyi ideig kell szednem a gyógyszereket?

Hogyan válasszak endokrinológust?

10 tipp az ideális endokrinológus megtalálásához
 1. Kérjen ajánlásokat. ...
 2. Látogassa meg az AACE webhelyet. ...
 3. Határozza meg, mely orvosok „hálózaton belüli”...
 4. Végezzen online kutatást. ...
 5. Ellenőrizze a hitelesítő adataikat. ...
 6. Látogassa meg az orvost. ...
 7. Tegyen fel kérdéseket és figyelje meg. ...
 8. Hozd el az adataidat.

Mit csinál az endokrinológus a pajzsmirigyért?

A pajzsmirigygyógyászok olyan endokrinológusok, akik kifejezetten a pajzsmirigyet tanulmányozzák, diagnosztizálják, kezelik és kezelik .

Melyek a magán egészségbiztosítás különböző típusai?

Kétféle magán egészségbiztosítás létezik: kórházi biztosítás és extra biztosítás . A kórházi biztosítás fedezi a költségeket, ha magánbetegként kerül kórházba. Az extra biztosítás fedezi a kórházon kívüli kezeléseket, például a fogorvoshoz, optometristához vagy gyógytornához járást.

Milyen szintjei vannak a magán egészségbiztosításnak?

A magán-egészségbiztosítóknak most négy szintre kell csoportosítaniuk az összes magánkórházi fedezetet: arany, ezüst, bronz és alapszint , mindegyik minimális bevonással.

Mi a példa a magánbiztosításra?

A magán egészségbiztosítást elsősorban a munkáltatók által biztosított juttatási tervekből finanszírozzák. Példák: Blue Cross és Blue Shield egészségbiztosító társaságok . ... Egészségügyi Karbantartó Szervezetek (HMO)