Ne legyen a tökéletesség a jó ellensége?

Pontszám: 4,3/5 ( 55 szavazat )

A tökéletes a jó ellensége egy aforizma, amelyet az angol nyelvterületen általában Voltaire-nek tulajdonítanak, aki 1770-ben Dictionnaire philosophique című művében egy olasz közmondást idézett: "Le meglio è l'inimico del bene".

Ki mondta először, hogy a tökéletes a jó ellensége?

Voltaire, a francia író azt mondta: "A legjobb a jó ellensége." Konfuciusz azt mondta: "Jobb egy gyémánt hibával, mint egy kavics nélkül." És persze ott van Shakespeare is: „A jobbra törekedni gyakran elrontjuk azt, ami jó.”

Ki mondta, hogy soha ne legyen a tökéletes a jó ellensége?

Voltaire a nagy gondolkodó, aki felelős a megfigyelésért: "Ne hagyd, hogy a tökéletes legyen a jó ellensége." Ezt az előírást rendkívül hasznosnak találtam a boldogságprojektem során. Ahelyett, hogy egy lehetetlen „tökéletesre” szorítanám magam, és ezért nem jutnék el sehova, elfogadom a „jót”.

Mi nem teszi a tökéleteset a jó ellenségévé?

Voltaire észrevétele inspirált, hogy meghozzam az állásfoglalásomat: "Ne hagyd, hogy a tökéletes legyen a jó ellensége." Más szóval, ahelyett, hogy egy lehetetlen „tökéletes” felé tolná magát, és ezért nem jutna el sehova, fogadja el a „jót”. Sok olyan dolgot érdemes megtenni, amit érdemes rosszul csinálni.

Ki mondta, hogy a jó a nagy ellensége?

Jim Collins idézete: „A jó a nagy ellensége.

Ne hagyd, hogy a Tökéletes legyen a jó ellensége – Ziva meditáció

23 kapcsolódó kérdés található

Ki a nagy ellensége?

John D. Rockefeller azt mondta: „Ne félj feladni a jót, hogy a nagyszerűre menj”, mert csak akkor tudunk nagyszerűek lenni, ha kilépünk a jó komfortzónájából. Ha megelégszünk a „jó vagy nagyon jó” lehetőséggel, mint a legnagyobb erőfeszítésünkkel, akkor a a nagy ellenségévé válik.

A tökéletesség ellensége?

„A tökéletes a jó ellensége” – ez az idézet, amelyet általában Voltaire-nek tulajdonítanak . ... Voltaire azt próbálta közölni, hogy bár létezik a „legjobb” fogalma, a „jó” soha nem lesz elég jó – és igaza volt.

Mi az elég jó ellensége?

"A tökéletesség az elég jó ellensége."

A kiváló azt jelenti, hogy tökéletes?

Melléknévként az a különbség a tökéletes és a kiváló között, hogy a tökéletes pontosan illeszkedik a definíciójához, míg a kiváló a legjobb minőségű; pompás .

Mit mond Konfuciusz a tökéletességről?

Hagyja, hogy az egyensúly és a harmónia állapota tökéletes legyen, és boldog rend uralkodik mennyen és földön, és minden táplálkozik és virágzik. ...

Mit jelent az, hogy a legjobb a jó ellensége?

A legjobb a jó ellensége azt jelenti , hogy a közelség néha elég jó, a pontos pedig túl költséges .

Az elégedettség a haladás ellensége?

Nemrég hallottam egy idézetet Rick Warrentől, a "The Purpose Driven Life" szerzőjétől. Az idézet a következő: "Ha nem tanulod meg az elégedettséget, soha nem leszel boldog. Mindig többet akarsz."

Miért van bennünk hibás a jó tökéletessége?

Végül azért a tökéletesség a jó ellensége, mert megállítja fejlődésünket . ... A tökéletességre várni azt jelenti, hogy nem haladunk a céljaink felé. Perfekcionistának lenni és részletorientáltnak lenni értékes, de meg is nyomoríthat bennünket, ha nem értjük a korlátokat.

Ki mondta, hogy a tökéletesség a nyereségesség ellensége?

"A tökéletesség a nyereségesség ellensége" - mondta Cuban . "A tökéletesség a siker ellensége. Nem kell tökéletesnek lenned, mert senki sem az."

Nem jó az áldozat a tökéletesért?

Emily Ley idézete: "Ne áldozd fel a jót a tökéletes hajszolására."

Mi a jobb, kiváló vagy tökéletes?

A kiváló azt jelenti, hogy kivételesen jó , jeles. A tökéletes azt jelenti, hogy hibátlan, teljes: Iskolai osztályzatai messze nem jók. Ez egy kiváló kifogás. Tökéletesek egymásnak.

Mi a különbség a kiválóság és a tökéletes között?

A kiválóság egy kísérlet arra, hogy egy feladatot a lehető legjobb módon végezzen el , míg a tökéletesség a száz százalékig helyes módja bárminek.

Miért a tökéletesség a haladás ellensége?

A tökéletesség(izmus) – ahogy Winston a legjobban fogalmazott, a haladás ellensége. Amikor úgy döntünk, hogy valami újat akarunk kipróbálni, kopogtat a lehetőség, a kudarctól és az elutasítástól való félelem. ... A félelem végén. "Aki a legtöbbet bukik, az nyer." -Seth Godin.

Mi a kiválóság ellensége?

Az önelégültség , a kiválóság legnagyobb ellensége.

Lehetnek-e valaha boldogok a perfekcionisták?

A perfekcionisták, akárcsak a jól teljesítők, hajlamosak magas célokat kitűzni és keményen dolgozni azokért. A kiválóan teljesítő azonban elégedett lehet azzal, hogy nagyszerű munkát végez és kiváló (vagy valami közeli) eredményt ér el, még akkor is, ha nagyon magas céljait nem éri el teljesen. A perfekcionisták nem kevesebbet fogadnak el, mint a tökéletességet .

Mit mond Isten a perfekcionizmusról?

Róma 15:7 Nem követeli meg a tökéletességedet, mert ő az egyetlen, aki teljesen bűn nélkül maradhat . Az Ön elfogadása segíthet abban, hogy elfogadjon másokat a hibáikkal együtt. További segítségre van szüksége a perfekcionizmus leküzdéséhez?

Sikeresek a perfekcionisták?

Perfekcionistának tekinti magát – vagy ismer valakit, aki úgy gondolja, hogy ez őt vagy csapatát produktívabbá teszi? Az igazság az, hogy gyakran nem ez a siker elősegítője . Sőt, komoly károkat is okozhat.

Kik a haladás ellenségei?

A radikális környezetvédőket a „haladás ellenségeiként” azonosítja, akik alapvetően elfordultak az emberi fejlődéstől és haladástól."

Ki mondta, hogy az elégedettség a haladás ellensége?

A nagy PT Barnum egyszer azt mondta: „A kényelem a haladás ellensége.” Teljesen igaza volt!

Ki mondta, hogy az önelégültség a kiválóság ellensége?

„Az önelégültség a kiválóság ellensége… az a cég, amelyik sohasem elégedetlen, az elégedett.” Ez egy idézet Robert Zelltől, a JD Edwards ügyfél BrassCraft Manufacturing alapítójától.