A tökéletesség azt jelenti?

Pontszám: 4,8/5 ( 53 szavazat )

A tökéletesség különbözőképpen a teljesség, a hibátlanság vagy a legfelsőbb kiválóság állapota. A kifejezést sokféle, bár gyakran rokon fogalom megjelölésére használják.

Mi a tökéletesség valódi jelentése?

1: a tökéletesség minősége vagy állapota : mint pl. a : hiba- vagy hibamentesség : hibátlanság. b : érettség. c : a szentség minősége vagy állapota.

Mi a tökéletesség példája?

A tökéletes definíciója az, hogy valaki vagy valami kiváló, helyes és hibátlan. A tökéletes példa egy puha avokádó, zúzódások nélkül . ... Tökéletes színésznő volt a szerepre.

Hogyan használod a tökéletesség szót egy mondatban?

A tekéző jól ítélte meg, tökéletesre időzítette a labdát.
 1. Célja a pontosság és a tökéletesség.
 2. Testét tökéletesre csiszolták.
 3. Az emberi lény fizikai tökéletessége rendkívül ritka.
 4. Apám mindannyiunktól a tökéletességet várta.

A tökéletességet jelentené?

kifejezés. FOGALOMMEGHATÁROZÁSOK1. olyan módon, ami nem is lehetne jobb, vagy a lehető legjobban elkészítve .

Mit jelent a tökéletesség?

21 kapcsolódó kérdés található

Hogyan éred el a tökéletességet?

Íme 3 bevált módszer, amellyel a tökéletességet az előnyökre fordíthatja:
 1. SZABADÍTSA FEL. A legnagyobb ok, amiért demotivál bennünket a tökéletesség, az az, hogy úgy érezzük, túlterheltek vagyunk. ...
 2. ÍRJ SZÖRNYES ELSŐ VÁZLATOKAT. "Cselekedni jobb, mint tökéletes." –...
 3. NEM AZ EREDMÉNYRE, AZ EREDMÉNYRE Fókuszáljon.

Mi a szeretet teljes jelentése?

1 : valakinek vagy valaminek a tetszésének és törődésének érzése : gyengéd kötődés : szeretet Mély vonzalmat érzett szülei iránt. 2: mérsékelt érzés vagy érzelem. 3a (1) : testi állapot. (2): betegség, betegség és tüdőgyulladás.

Mit mond a Biblia a tökéletességről?

Legyetek tehát tökéletesek, mint a tiétek. A mennyei Atya tökéletes. A World English Biblia így fordítja ezt a részt: Ezért leszel tökéletes, igaz .

A tökéletesség bók?

Ha valakit perfekcionistának neveznek, az bóknak vagy sértésnek tekinthető . ... Perfekcionistának lenni nem feltétlenül jelenti azt, hogy az egyénnek lesznek olyan negatív tulajdonságai, mint a neuroticizmus.

Miért rossz tökéletesnek lenni?

A kutatások azt mutatják, hogy a perfekcionista hajlamok előre jeleznek olyan problémákat, mint a depresszió, a szorongás és a stressz – még akkor is, ha a kutatók olyan jellemvonásokat kontrolláltak, mint a neuroticizmus. A helyzet romlása, az önkritikusság depressziós tünetekhez vezethet, de ezek a tünetek ronthatják az önkritikát, lezárva a szorongató hurkot.

Mik azok a dolgok, amik tökéletesek?

31 Tökéletes dolog
 • Csendes reggel.
 • Séta a szabadban.
 • A polcodon heverő könyvek egyikét olvasod.
 • Egy csésze tea, lassan részeg.
 • Család.
 • Egy ölelés.
 • Elmélkedés.
 • Egy avokádó.

A 100% azt jelenti, hogy tökéletes?

Mivel a tökéletes dolgok hiba és hiba nélkül léteznek, a tökéletesség tökéletes állapot – minden 100%-ban nagyszerű .

Valóban lehet bármi tökéletes?

Tehát visszatérve az eredeti kérdéshez, a válasz az, hogy az emberek képesek létrehozni valami tökéleteset , de az nem marad örökké tökéletes. Nem. Egy tökéletes tárgy létrehozása olyan, mint egy univerzális – például egy tökéletes kör.

Létezhet-e tökéletesség?

Platón formaelmélete szerint a tökéletesség nem létezhet a fizikai világban , csak a filozófusok birodalma; azok, akik úgy döntenek, hogy mélyebben bujkálnak a metafizika burkolt titkaiban. Platón szerint a formák elmélete szerint a tökéletesség csak a gondolatok birodalmában él.

Mit mondhatnék ahelyett, hogy tökéletes vagy?

tökéletes
 • abszolút,
 • hibátlan,
 • hibátlan,
 • ideál,
 • hibátlan,
 • kifogástalan,
 • maradandó,
 • kifogástalan,

Hogyan mondd el valakinek, hogy tökéletes?

75 dicséret, ha valami szépet szeretne mondani
 1. 1 A pozitivitásod fertőző.
 2. 2 Nagyon büszkének kell lenned magadra.
 3. 3 Csodálatos vagy!
 4. 4 Igazi ajándék vagy az életedben élő emberek számára.
 5. 5 Hihetetlen barát vagy.
 6. 6 Nagyon nagyra értékelek mindent, amit tesz.
 7. 7 Arra inspirálsz, hogy jobb ember legyek.

Mit jelent a hibátlanság?

1 : nincs hibája vagy tökéletlensége : tökéletes, hibátlan teljesítmény hibátlan szépség hibátlan dikció A dekoráció elegáns, a kiszolgálás hibátlan és az ételek kiválóak.

Mi Isten tökéletessége?

A filozófusok gyakran írják le Istent „tökéletes lényként” – olyan lényként, amely minden lehetséges tökéletességgel rendelkezik , tehát mindenható, mindent tudó, megváltoztathatatlan, tökéletesen jó, tökéletesen egyszerű és szükségszerűen létező egyéb tulajdonságok mellett.

A szentség tökéletességet jelent?

És minden bizonnyal találok olyan barátok és munkatársak kórust, akik egy kiadós „ámen”-t visszhangoznak. A szentség szó azt jelenti, hogy „elkülönült vagy szándékosan különbözik”. Ez nem azt jelenti, hogy „tökéletes ”. Isten szent és tökéletes azt jelenti, hogy Ő teljesen más, mint a tökéletlen világ, amelyben élünk ÉS Ő tökéletes – vagyis támogatja…

Mit jelez Jézus genealógiája?

Mit mutat Jézus genealógiája? Azt jelzi , hogy Jézus az új Ádám . Mi a négy fő könyvtípus az Ószövetségben? Történelem, törvény, bölcsesség és prófécia. Mely könyveket nevezik jogkönyveknek?

Mik a példák a szeretetre?

A vonzalom meghatározása a szerelem, vagy valamihez vagy valamihez való szeretetteljes ragaszkodás. A gyermekét átölelő anya, a gazdájával összebújó macska és a feleségének virágot hozó férj mind a szeretet példája.

Mit tesz a szeretet hiánya egy nővel?

Pontosabban, a kevésbé bőréhségben szenvedő emberekhez képest azok, akik jobban érzik magukat a szeretettől: kevésbé boldogok; magányosabb ; nagyobb valószínűséggel tapasztalnak depressziót és stresszt; és általában rosszabb egészségi állapotban. Kevesebb a társadalmi támogatottságuk és alacsonyabb a kapcsolati elégedettségük.

A vonzalom szeretetet jelent?

A szeretet az első lépés a szerelem felé ; A szerelem egy személyhez fűződő mentális, érzelmi, fizikai és spirituális misztikus kötődés kombinációja. A vonzalom az, amikor valaki imád valakit vagy valamit. ... A szerelem mélyen belüli érzés, de önmagáért beszél, de a vonzalom felfogható a szeretet fizikai kifejezésének is.

Hogyan lehet mindenben tökéleteset elérni?

Légy biztos magadban , légy kedves másokkal, és viselkedj úgy, mintha nem lenne szükséged senki más jóváhagyására ahhoz, hogy önmagad légy. Ez segíteni fog az olyan embereknek, mint te. Ne feledd, hogy mindig lesznek gyűlölködők, bármilyen tökéletes is vagy. Ne hagyd, hogy lecsapjanak.