Működnek a láncfűrészélezők?

Pontszám: 4,8/5 ( 46 szavazat )

A láncfűrész élezése egykor azt jelentette, hogy a láncon lévő egyes marókat kézzel kellett élezni. ... Az elektromos élező (más néven „csiszoló”) gyorsan visszaállítja a tompa lánc formáját, így visszatérhet a fontos munkához.

A láncfűrészélezők jók?

Valóban működnek a láncfűrészélezők? A láncfűrészélezők nagyon jól működnek – de csak akkor, ha jó minőségű terméket vásárol. Gyorsan és egyszerűen használhatók, így megkímélheti az új lánc vásárlásának költségeit, ha a láncfűrész eltompul, és minden alkalommal tiszta vágást kap.

Mi a legjobb eszköz a láncfűrész élezéséhez?

A 10 legjobb láncfűrészélező – Vélemények
 • Katzco láncfűrészélező reszelőkészlet. ...
 • Timber Tuff CS – BWM elektromos élező. ...
 • Husqvarna 653000035 SharpForce láncélező 3/16" ...
 • Oregon 620-120 Professzionális 120V asztali csiszoló. ...
 • Granberg G-106B rúdra szerelhető élező. ...
 • Oregon 520-120 120V asztalra szerelhető daráló. ...
 • Tecomec Jolly EVO lánccsiszoló.

Mennyi ideig bírja a láncfűrészélező?

Amint azt a bejegyzés elején említettem, egy láncfűrészlánctól általában több száz órányi használatot várhat. Attól függően, hogy milyen gyakran használja a láncfűrészt, ez azt jelenti, hogy akár 5 évig, de akár több évtizedig is kitarthat, ha megfelelően gondoskodik a berendezéséről.

Működik a fűrésztársak láncfűrészélezője?

Működik, de vevő vigyázzon ! Ez a termék nagyon praktikus, de ne feledje, hogy nem helyettesíti a láncfűrészlap megfelelő élezését, igen, akkor működni fog, ha szorult helyzetben van, és gyors élezésre van szüksége, de ha azt szeretné, hogy a láncfűrészlap utoljára maradjon, nem javaslom. ezt használva rá!

Melyik láncfűrészélező a legjobb? Találjuk ki! Stihl, Granberg, Chicago Electric, Oregon

44 kapcsolódó kérdés található

Miért tompul el olyan gyorsan a láncfűrészlapom?

Ha a lánc gyorsan eltompul, akkor több dolog is lehet. Ellenőrizze a felhasználói kézikönyvet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő méretű fájlt használja a lánchoz. Alternatív megoldásként előfordulhat, hogy túl nagy nyomást gyakorol a fájl elküldésekor . Ezzel a vágóélek túl vékonyak és gyorsan fénytelenek lesznek.

Milyen gyakran élesítsem a láncfűrészt?

Felszerelheti élezőjét, ha egész évben használja a láncfűrészt, mivel ez megkönnyíti a szerszám élezését és segít elkerülni a baleseteket. A legtöbb esetben a lánc élezését tízszer használat után kell megtenni, míg más esetekben minden munkamenet után kell élesíteni.

Honnan tudhatom, hogy a láncfűrészemet cserélni kell?

Mikor kell láncfűrészláncot cserélni
 1. A fogak töröttek vagy egyenetlenül kopottak.
 2. Problémák a láncfeszítéssel.
 3. Vágáskor füst van jelen.
 4. Fűrészpor, nem pedig durva forgács marad vissza.
 5. A láncfűrész kiegyensúlyozatlannak érzi magát, egyenetlenül vág, vagy zörög használat közben.

Honnan tudhatod, ha egy láncfűrészlánc elhasználódott?

Számos jel mutatja, ha a láncfűrészlánc elhasználódott:
 1. A lánc könnyen leesik a rúdról.
 2. Füst van.
 3. Néhány fog hiányzik.
 4. A láncfűrész lánca letört.
 5. Sok rozsda.
 6. Nem lehet olyan jól átvágni a fát, ahogyan azt várta volna.
 7. A láncfűrész remegő teljesítményt nyújt.

Mennyibe kerül a láncfűrész élezése?

MENNYIBE KERÜL AZÉRT, HOGY SZAKSZERŰEN ÉLESÍTED A LÁNCAM? Ha a láncot a fűrészről viszi be üzletünkbe, az átlagos láncélezési árunk 13 és 16,00 USD között mozog, a vágógépek számától függően. Szívesen eltávolítjuk és felszereljük láncát a fűrészére egy kis felár ellenében.

Mitől nem vág egy láncfűrészt egyenesen?

Az esetek többségében, ha a fűrész nem vág egyenesen, azt a fűrészlánc problémája okozza. ... Logikusnak tűnik, hogy ezt egy hajlított rúd okozza, mert ez vezeti a láncot. Ha találnak egy kis kanyart a bárban, úgy gondolják, hogy megtalálták a problémát. Egyesek kiegyenesítik a rudat, mások kicserélik.

Milyen szögben élesíti a láncfűrészt?

A legtöbb szabványos láncot 25-35 fokos szögben élezzük fa keresztmetszéséhez, a szálas hasításhoz pedig a legjobb, ha 10 fokot használunk. Tehát ha gabonával vág, akkor 10 fokban élezett láncot kell használnia. Készítenek 10 fokban kihegyezett hasítóláncot a rönkszálas vágáshoz.

Miért vág szögben a láncfűrészem?

Ellenőrizze a felső lemezek méretét, amelyek a lánc egyes fogainak hosszabb részein helyezkednek el. Ezeknek a felső lemezeknek azonos méretűeknek kell lenniük. Ha egyesek rövidebbek, mint mások, a hosszabbakat reszelje le, hogy megfeleljen. Tartsa ugyanazt a szöget az összes felső lemezen, mint a reszelést – a nem egyező szögek is íves vágást okozhatnak.

Élesítsem vagy cseréljem ki a láncfűrészlapot?

Csere előtt élesítsen A láncfűrész karbantartása általában azért fontos, mert meghosszabbíthatja a gép különböző alkatrészeinek, valamint magának a gépnek az élettartamát. Ha a láncfűrészlánca hosszú élettartam után eltompul, nehezen tudja átvágni a fát olyan hatékonysággal, mint korábban.

Miért füstöl a láncfűrészlapom?

Ez leggyakrabban annak az eredménye, hogy a lánc tompa, és nagy nyomást gyakorol a rúdra és a láncra, miközben megpróbálja elvágni a láncfűrészt . Ennek oka lehet a rúd- és láncolaj hiánya is (üres a tartály, az olajozó nyílása szűkült), vagy egy gyengébb típusú olaj, amely lecsúszik a láncról, és nem keni.

Miért tompítja el a szennyeződés a láncfűrészt?

Ne vágjon bele a szennyeződésbe Csak egy másodpercre van szüksége a koszban, hogy eltompuljon a vágó. A szennyeződés a marók eltompulása mellett a láncszemeket is gyorsabban elhasználja , ami a lánc megnyúlását okozza. Ráadásul a szennyeződés koptatja a lánckereket a rúd hegyén.

Meg kell fordítani a láncfűrész rudat?

Minden láncfűrészlap úgy lett kialakítva, hogy jobbra felfelé vagy fejjel lefelé szerelhető legyen. Ennek az az oka, hogy lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy 50%-kal meghosszabbítsa a láncfűrészlap élettartamát. A rúd megfordítása némi mentességet biztosít az erősen igénybe vett területeken a kopástól . ... Ez csökkenti a láncfűrész pontos vágási képességét.

Miért égeti el a fát a láncfűrészem?

Ha a rúdolaj olajszivattyúja nem pumpálja az olajat a rúdra, a lánc és a rúd nagyon felforrósodik . Ha ez megtörténik, a fa megéghet. Az egyetlen másik dolog, amivel elő tudok jönni, hogy a lánc lehet, hogy nagyon tompa vagy hátra van.

Mennyi ideig bírja a láncfűrész?

Normál használat mellett egy jó minőségű láncfűrész élettartama legalább 10 év . Mennyi ideig fog tartani, nagyban függ a karbantartástól; a jó karbantartás könnyen megkétszerezheti az élettartamot 20 évre vagy még tovább.

Hogyan tartsam élesen a láncfűrészt?

A mélységmérők időszakos reszelése az egyik kevéssé ismert trükk a fűrészlánc teljesítményének fenntartására. A tanyai munkák elvégzéséhez válasszon egy nagyobb falatú láncfűrészt. Egy nagyobb lánc agresszívebben vág. A konzisztencia az éles fűrész kulcsa: Minden vágót ugyanannyi lökettel reszeljen meg .

A nedves fa vágása elhomályosítja a láncfűrészt?

Ha a láncfűrésszel nedves fát vág át , a lánc nem tompítja el gyorsabban, mint más fafajták esetében. Ha belegondol, a láncfűrészlánca már nedves. Igaz, nem vizes. ... Ha láncfűrésszel nedves fát vág át, az nem változtatja meg láncfűrésze hatékonyságát.

Nehéz a tölgyet láncfűrésszel vágni?

Re: Láncfűrész és tölgy Az élő tölgy olyan kemény, mint a mesquite . Ha egy tompa vagy rosszul reszelt lánccal vágja szárazra, és csak erővel hajtja át, akkor a láncot és a rudat is elfüstöli. Ha vágás közben füstöt lát, valamit javítani kell. Általában élezés, gereblyézés, kopott rúd probléma.