Működik a láncfűrész alapozó izzó nélkül?

Pontszám: 4,5/5 ( 51 szavazat )

Nem , a motor kialakításától függően nem fog működni. Anélkül, hogy belemennénk a részletekbe, a primer izzó a szénhidrát-fúvókákba kényszeríti az üzemanyagot, nem pedig közvetlenül a motorba. Nyomást és vákuumot is kényszerít. Az izzó nélkül a szénhidrátja tartósan eláraszt.

Hogyan indítsunk el egy láncfűrészt alapozó izzó nélkül?

Fagyás alatt az egyetlen módja annak, hogy beindítsam, hogy egy kis gázt közvetlenül a hengerbe engedek a gyújtógyertya furatán keresztül (ennek a fűrésznek nincs alapozó izzója). Folyamatosan működik, és amikor a fűrész felmelegszik, probléma nélkül leállítható és újraindítható.

Szükséges az alapozó izzó?

A primer izzó azért fontos, mert segít a karburátorba a megfelelő mennyiségű üzemanyaggal feltölteni . Ezt úgy teszi, hogy az üzemanyagot áthúzza az üzemanyag-vezetéken. Előfordulhat, hogy meg kell javítania vagy ki kell cserélnie az alapozó izzóját, ha: Nem hoz létre megfelelő szívást.

A láncfűrészeken van alapozó izzók?

A legtöbbet csúcskategóriás fűrészeknek nevezném, nincs alapozó/ürítő izzója .

Hogyan működik a láncfűrész alapozó izzója?

Egyes láncfűrészek primer izzót használnak, hogy segítsenek beszívni a gázt a hideg karburátorba . A láncfűrész primer gombja vagy izzója szívással szívja az üzemanyagot a tartályból és a karburátorba. Ez a szívás elegendő gázt juttat a karburátorba és a hengerbe a motor beindításához.

Husqvarna 350 láncfűrész egyszerű diy kompresszióteszt és üzemanyagszivárgás javítás.

15 kapcsolódó kérdés található

Miért nem telik meg az alapozó izzóm gázzal?

Ha a primer izzó nem működik, akkor lehet, hogy magával az izzóval, az izzót üzemanyagot tápláló üzemanyagvezetékekkel vagy mindkettővel van a probléma . ... Ugyanez vonatkozik az üzemanyag-vezetékekre is. Amikor megkeményedtek és megrepedtek, levegőt engednek be, ami lehetetlenné teszi az üzemanyag megfelelő beszívását a karburátorba.

Hogyan rögzíthetsz egy alapozó izzót a láncfűrészen?

Az alapozó izzó cseréje Poulan láncfűrészen (P3314 modell)
  1. Lássunk neki. A PRIMER IZZÓ ELTÁVOLÍTÁSA [felül] 1. ...
  2. Távolítsa el a felső fedelet.
  3. Távolítsa el az indítószerkezetet.
  4. Távolítsa el a légszűrő házát.
  5. Távolítsa el a karburátort.
  6. Távolítsa el az öblítő izzót.
  7. AZ ÚJ PRIMER IZZÓ TELEPÍTÉSE [felül] 7. ...
  8. Szerelje be az öblítő izzót.

Honnan tudhatom, hogy rossz az alapozó izzóm?

Vagy a motor véletlenszerűen kifogy az üzemanyagból, és elhal. Miután leállította a motort és hagyta állni néhány percig, újra fel kell töltenie az alapozó izzót. Vagy futási probléma van, amikor a motor nem nyitja ki teljesen a gázpedált, és feláll és induláskor köpködik és fröcsög.

Miért ragadnak az alapozó izzói?

Az üzemanyag, amelyet a primer az égéstérbe von, egy illékony szerves vegyület – egy oldószer. Az ismételt használat és az extrém nyári hőség megterheli a műanyag izzót, ahogy a benzin meglágyítja. A kis gép indítási gyakoriságától és korától függően az izzó belseje végül ragacsos lesz , amitől az leragad.

Miért van primer izzó a kis motorokon?

A kis motorok primer izzója egy kis műanyag darab, amelyet lenyomva felszívja az üzemanyagot az üzemanyagtartályból a karburátorba . A karburátor a motor része, amely összekeveri az üzemanyagot és a levegőt, hogy égést hozzon létre. A legtöbb kis motor nem indul el, ha a karburátor száraz.

Az alapozó izzónak keménynek kell maradnia?

A primer izzók nem arra valók, hogy "kemények" maradjanak , hanem úgy vannak kialakítva, hogy beindítás előtt üzemanyagot pumpáljanak a motorba, majd az üzemanyag-szivattyú elvégzi a munkát, és amíg ez megtörténik, az izzó nem lesz kemény.

Meg lehet kerülni az alapozó izzót?

Nem , a motor kialakításától függően nem fog működni. Anélkül, hogy belemennénk a részletekbe, a primer izzó a szénhidrát-fúvókákba kényszeríti az üzemanyagot, nem pedig közvetlenül a motorba. Nyomást és vákuumot is kényszerít. Az izzó nélkül a szénhidrátja tartósan eláraszt.

Fel kell tölteni gázzal az alapozó izzókat?

a primer izzónak többnyire üzemanyagnak kell lennie , ellenőrizze, hogy a vezetékek elöregedtek, és elkezdenek repedni. cserélje ki tygonra. a szénhidrátban a forgattyúház impulzusaival működtetett üzemanyag pumpa van, a membrán is elromolhat benne.

Hogyan kell alapozni egy régi láncfűrészt?

A primer izzóval ellátott modelleken nyomja meg és engedje el kétszer az izzót a karburátor feltöltéséhez, amely megtisztítja a levegőt az üzemanyagvezetékekből, és az üzemanyagot a karburátorba juttatja. A karburátor feltöltése után próbálja meg elindítani a láncfűrészt.

Hogyan lehet elindítani egy láncfűrészt, amely nem indul el?

A probléma megoldásához nyissa ki a gyújtógyertya furatát úgy, hogy az Ön felé nézzen, hogy kiürítse a tartályban lévő összes üzemanyagot. Kapcsolja ki a szívatást a vezérlő benyomásával, majd 6-8-szor húzza meg az indítózsinórt , miközben benyomja a gázkart. Szárítsa meg a gyújtógyertyát, és helyezze vissza a helyére.

Az alapozó izzón van lyuk?

Az alapozókörte ugyanazt a feladatot látja el a légbefúvó rendszereken , amelyekben van egy lyukas alapozókör. Az indítókörte azonban nem az üzemanyag-rendszer beépített része, és csak a karburátor feltöltésére szolgál. A fűnyíró működése közben a karburátor tartálya az alapozó izzón lévő lyukon keresztül szellőzik.

Hogyan lehet kiszívni a gázt az alapozó izzójából?

Keressen egy rögzítőgyűrűt az alapozókörte körül ; ha találsz, azonnal húzd le. Nem minden modell használ rögzítőgyűrűt, ezért ha nem lát ilyet, lapos fejű csavarhúzóval segítsen megnyomni a rögzítőfüleket az izzó kioldásához vagy az izzó kifeszítéséhez.

Hányszor kell megnyomni egy alapozó izzót?

Hosszútávú. A legtöbb tapasztalt hajós kétévente egyszer cseréli az alapozó-kinyomó izzót és a tömlőegységet, és megtartja az utoljára használtat jó tartaléknak.

Milyen tünetei vannak annak, ha levegő van az üzemanyagvezetékben?

Az üzemanyagvezetékben lévő légbuborékok elakadáshoz, csukláshoz vagy az indítás megtagadásához vezethetnek . Tartsa az üzemanyag-vezetékeket levegőtől mentesen, hogy autója zökkenőmentesen működjön.

Hogyan működik a primer izzó a karburátoron?

A primer izzó megnyomása vákuumot hoz létre, amely az üzemanyagtartályból szívja be a gázt az üzemanyag-vezetékeken keresztül a karburátorba . Az alapozó néhányszori megnyomásával elegendő üzemanyagot kell biztosítani ahhoz, hogy levegővel keveredjen a karburátorban, és készen álljon az égésre.

Minden alapozó izzó egyforma?

nem minden alapozó izzó egyforma méretű ! ne mondd el mindenkinek, hogy bejön, csak mert illik a tiédhez... A vásárlók a videókat hasznosabbnak találják, mint a szöveget.

Miért csak akkor fut a fűnyíróm, ha megnyomom az alapozót?

A motor feltöltésekor manuálisan tölt be plusz üzemanyagot, így a futási probléma nagy valószínűséggel a gyenge üzemanyaggal kapcsolatos, amely nem ég el, hacsak nincs túl sok üzemanyag vagy üzemanyag-szállítási probléma, amely megakadályozza, hogy elegendő üzemanyag jusson be.