A szerény mondatban?

Pontszám: 4,3/5 ( 67 szavazat )

Minél többet tud az ember, annál inkább hajlik a szerénységre.
  • Viszonylag szerény díjat számolt fel.
  • Hollywood kedvenc színésze szerényen nyilatkozott legutóbbi diadaláról.
  • Az eredmény szerény jobbra fordulást tükröz a véleményben.
  • Viselkedésében szerény.
  • Nagyon szerény ember.
  • Szerény, anélkül, hogy szemérmes lenne.

Hogyan használd a szerényt egy mondatban?

Szerény mondatpélda. Szerényen nyilatkozott teljesítményeiről, pedig a táncversenyszezon után volt mire büszke. Howie szerény szállodája előtt állt és várt ránk.

Hogyan használod a szerény szót?

Szerény sikereket ért el énekesi karrierje során. Szerény jövedelmet keres. Szerény költségvetésből élünk.

Mit jelent szerénynek lenni?

érdemeinek, fontosságának stb. mérsékelt vagy alázatos becslése vagy kimutatása ; mentes a hiúságtól, az önzéstől, a dicsekvéstől vagy a nagy igényességtől. hivalkodástól vagy mutatós pazarlástól mentes: szerény ház.

Mi a példa a szerénységre?

A szerény definíció szerint valaki vagy valami alázatos, félénk vagy nem szélsőséges. Szerényre példa az az ember, aki nem könnyen veszi le a ruháját mások mellett . A szerény példa egy egyszerű ház. ... Nem előre; félénk vagy tartózkodó.

DailyDose angol – szerény jelentés – verbális lecke

42 kapcsolódó kérdés található

A szerénység jó tulajdonság?

A szerénység nagy erény , amely olyan fontos emberi értékekhez kapcsolódik, mint az egyszerűség, alázat és mértékletesség. Ellentéte a hiúsággal és a beképzeltséggel, két jellemvonással, amelyek nagy teret hódítottak jelenlegi világunkban. Egy szerény embernek nem kell és nem is akar dicsekedni valamivel.

Honnan lehet megállapítani, hogy valaki szerény?

Az ember szerény , ha nem kérkedik vagy nem kérkedik, és ha hajlamos alábecsülni saját képességeit . Az ember alázatos, ha tiszteletet mutat és hajlandó alávetni magát másoknak. Gyakran kéz a kézben járnak, de nem muszáj.

Mit jelent az, hogy túl szerény vagy?

1 alázatos véleményt nyilvánítani önmagáról vagy teljesítményeiről vagy képességeiről. 2 visszafogott vagy félénk . szerény viselkedés . 3 nem hivalkodó vagy hivalkodó. 4 nem extrém vagy túlzott; mérsékelt.

Milyen egy szerény nő?

Egy nő szerénynek mondható, ha kerüli azt, hogy bármit csináljon vagy viseljen, ami más emberekben szexuális érzelmeket kelthet iránta . Szerénynek is nevezheti ruháját vagy viselkedését. ... olyan kultúrák, amelyekben a nőknek szerénynek kell lenniük.

A szerény pozitív vagy negatív?

Szerénynek lenni azt jelenti, hogy ha valaki bókot mond neked, akkor pozitívan reagálsz, és nem fitogtatod az elért eredményeidet, hanem belül azt is gondolod, hogy fantasztikus vagy. Alázatnak lenni azt jelenti, hogy ha valaki bókot mond neked, akkor pozitívan reagálsz, és azt is mondod, hogy B személy segített elérni egy feladatot.

Hogyan legyek szerény?

Törekedj az önzetlenségre. A szerény ember mások szükségleteit a saját szükségletei elé helyezi . Ez nem azt jelenti, hogy szenvedésre kényszeríted magad; egyszerűen azt jelenti, hogy figyelmesnek kell lenni másokkal, és elősegíteni a vágyat, hogy valamilyen módon segítsünk másokon. Légy kedves másokhoz, és gondold át, hogy kielégítik-e az igényeiket.

Hogyan definiálod a szerény ajándékot?

Szerény ajándék: olyan ajándék, ajándék, tiszteletdíj vagy hasonló, ellenszolgáltatás nélkül felajánlott eszköz, amelynek jelenlegi piaci értéke legfeljebb száz dollár (100,00 USD) , és az "Ajándék" ennek megfelelő jelentéssel bír, de értékmegjelölés nélkül; 1. minta.

Mit jelent a szerény öltözködés?

A szerény divat vagy szerény öltözködés kifejezés azt a divatirányzatot jelenti, amely a nők körében kevésbé fedi fel a bőrt , különösen olyan módon, amely kielégíti a hit, vallás vagy személyes preferenciák miatti spirituális és stílusigényeiket.

Mit jelent a szerény összeg?

2 adj A szerény kifejezést olyan dolgok leírására használod, mint például az összeg, az arány vagy a javulás, amely meglehetősen kicsi .

Mit jelent nem szerénynek lenni?

1 alázatos véleményt nyilvánítani önmagáról vagy teljesítményeiről vagy képességeiről. 2 visszafogott vagy félénk . szerény viselkedés . 3 nem hivalkodó vagy hivalkodó.

Melyik ország nem hord ruhát?

A korowai törzs, más néven Kolufo Pápua Új-Guineában , nem visel ruhát vagy kotekát (tök/pénisz fedő).

A szerénység erény?

Dependent Virtue: Slote (1983, 61ff) megjegyzi, hogy a szerénység függő erény . ... Ebben az értelemben a szerénység megköveteli egy másik jó tulajdonság meglétét. Ezt általában valami objektíven jónak tekintik, nem pedig egyszerűen valaminek, amit a személy jónak tart, bár a legtöbb nézet mindkét megérzést képes befogadni.

Mi a szerény szinonimája?

öntörvényű , önmagát lebecsülő, alázatos, szerény, igénytelen, igénytelen, nem hivalkodó, visszafogott, hiúságtól mentes, a fényt egy persely alatt tartja.

Gyengeség a szerénység?

Az alázatot nem kell gyengeségnek vagy a bizonytalanság jelének tekinteni. Éppen ellenkezőleg. A megfelelő alázat lehetővé teszi, hogy nagyszerű benyomást keltsen, akár állásinterjún vesz részt, akár egy szervezetben dolgozik, akár barátokkal kommunikál.

Mik a szerénység jellemzői?

A szerénység tehát egy mérsékelt önszemléletet jelöl – az olyan kulcsfontosságú személyes tulajdonságok tekintetében, mint a személyiségjegyek, képességek és készségek, fizikai megjelenés és szociális viselkedés , inkább köztesnek tekinti magát, mint nagyon pozitívnak vagy nagyon negatívnak. A mérsékelt önszemléletet lehet magánszórakoztatni vagy nyilvánosan kifejezni.

Hogy néz ki a szerény öltözködés?

Ha szerényen öltözködsz, az öltözéked középpontjában te vagy az egész, nem pedig egyetlen rész . Gondolj erre így; Amikor megmutatod az alakod egy részét (például a melleidet), akkor ez a részed kap minden figyelmet, akár tetszik, akár nem.

Milyen emberré tesz a szerénység?

A szerénység realistává tesz ; méretre vágott emberré válsz. Az ilyen emberek nagyon óvatosak lesznek; cselekvés előtt felmérik az egész helyzetet. Reális megközelítést alkalmaznak. 6.

A szerénység azonos az alázattal?

Valójában nagyon különböző fogalmak. A "szerénységet" és az "alázatot" gyakran felcserélhetően használják , de valójában nagyon különböző fogalmak. ... A szerénység gyakran alázatot jelent, de az igazi alázattól eltérően bőrig érő és külső, nem pedig mély és belső. A szerénység a legjobb esetben sem több jó modornál.