Miért nem gördül be a horgászbotom?

Pontszám: 4,9/5 ( 18 szavazat )

Ha egy horgászorsó nem tekercs be, két gyakori problémát kell keresni: A zsinór összegubancolódott , vagy az öntött óvadék ferdén van. E problémák bármelyike ​​gyorsan megoldható, akár terepen, akár otthon, minimális kéziszerszám felhasználásával. ... A forgó orsók fedelét nem kell eltávolítani, mivel nyitott felülettel rendelkeznek.

Miért nem forog a horgászorsóm?

Ha a forgó orsó elakad, és úgy találja, hogy nem tudja elfordítani a fogantyút, az általában azt jelenti, hogy elakadt . Ez leggyakrabban a tömítési technológia nélküli sósvízben forgó orsóknál fordul elő, különösen, ha sok sópermetnek voltak kitéve (vagy akár sós vízbe merítették).

Miért pörög szabadon az orsóm?

Számos oka lehet annak, hogy a horgászorsó mindkét irányban pörög. A legnyilvánvalóbb ok az, hogy valami nincs rendben a visszafordításgátlóval, ami javítható . Ha ez nem így van, akkor lehet, hogy a húzás nincs megfelelően beállítva vagy elromlott, vagy valami nem stimmel az óvadékkal.

Mi történik, ha túl nehéz zsinórt teszel egy orsóra?

Szóval lehet túl nehéz a damil? Igen, a damil túl nehéz lehet. A javasoltnál nagyobb zsinór hozzáadása az orsóhoz csökkenti a zsinór kapacitását az orsón . Ezenkívül a bot számára túl nehéz zsinór megnehezíti a kis csalik vagy csalik kidobását.

Mi az a visszafordításgátló egy forgó orsón?

VISSZA ELLENŐRZŐ KAPCSOLÓ Ez a funkció jellemzően az orsó alján található, és hasznos eszköz lehet a halak elleni küzdelemben. Ez a kapcsoló lehetővé teszi a hátra- vagy hátratekerést , ahelyett, hogy a vonórendszerre hagyatkozna a zsinór feszessége miatt.

A pergető orsó alapjai

15 kapcsolódó kérdés található

Hogyan lehet megjavítani a nem tekercselő damil?

Csípje meg az öntött hevedert a forgó orsókon (nyitott felületű orsók, ahol az orsó szabadon van), és engedje ki a két végét az öntött hevederházból. Keresse meg az óvadék elhajlását. Ha nincsenek hajlítások, szorítsa meg ismét a fogantyút, és helyezze vissza a házba, hogy ne legyen ferde. Tesztelje a tekercs működését.

Hogyan lehet megállítani a visszacsapást egy forgó orsón?

Négy módszer az orsó visszacsapásának elkerülésére
  1. Ne tegyen túl sok zsinórt az orsóra. Ha túl sok zsinór van az orsón, az egyik fő tényező a forgóeszköz hibáiban. ...
  2. Tartsa a mutatóujját az orsó pereme közelében. ...
  3. Fordítsa meg az óvadékot kézzel. ...
  4. Emelje fel a rúd hegyét az orsó fogantyújának első fordulata előtt.

Hogyan állítsam le a visszahatást?

Ebben a helyzetben a legjobb módja annak, hogy elkerüljük a visszacsapásokat, ha keresztbe vetjük vagy a széllel együtt dobjuk . Ha a szélbe kell vetnie magát, rövid és alacsony pályákat készítsen a víz közelében. Kerülje a pergetőcsalik és a buzz csalik dobását olyan pengékkel, amelyek felfogják a szelet, és lelassítják a dobást, hogy madárfészkeket hozzon létre az orsón.

Be kell áztatnia a zsinórt az orsózás előtt?

Meleg víz Az orsón jobban fektetett zsinór jobb dobási teljesítményt biztosít. Általában néhány órás áztatási idő is megteszi, de az enyémet egy éjszakán át áztatni szoktam egy erős ólom használatával, hogy az egész zsinóros orsó a víz alatt legyen.

Mi okozza a visszhangot?

Holtjáték leggyakrabban úgy jön létre, hogy a fogakat az ideális mélységnél mélyebbre vágják a fogaskerekekbe . A holtjáték bevezetésének másik módja a fogaskerekek közötti középtávolságok növelése. Az általános gyakorlat az, hogy az egyes fogaskerekek fogvastagságában a holtjáték felét figyelembe kell venni.

Milyen gyakran kell olajozni a horgászorsómat?

Ez teljesen attól függ, hogy mennyit horgászsz és hol horgászsz. Wright szerint egy komoly basszustorna horgásznak pár havonta egyszer meg kell olajoznia az orsó csapágyait, és évente egyszer-kétszer meg kell zsíroznia a felszereléseket, különösen, ha sokat horgászik füvön. A sós vízben használt orsók gyakrabban igényelnek figyelmet.

Mi a kapcsolat a horog és a csali között?

Nézze meg így – ha úgy érzi, hogy egy hal megütögeti a csalit, vagy az úszó alá kerül, akkor a horog a szájában van. Ha a csali a hal szájában van, akkor a horognak meg kell találnia a vásárlást .

Hogyan kell felszerelni egy alap horgászzsinórt?

BASIC BOBBER RIG Köss egy kampót a damil végére az egyik horgászcsomóval . Csípjen egy vagy két kis osztott lövedéket a fő zsinórhoz körülbelül 6-12 hüvelykre a horogtól, hogy egy kis súlyt adjon a zsinórnak (ezáltal a csali függőlegesen függesztve marad).

Mennyi zsinórt raksz egy orsóra?

Az öntött orsóknak egy nyolcad hüvelyk között kell lenniük a tetejétől és egészen a tetejéig . Ha túl sok a vonal rajtuk, furcsa hangot kapsz az öntés során. A pörgő orsóknak teljesen tele kell lenniük, egészen a tetejéig. Ha túl sok zsinór kerül rájuk, a zsinór tekercsben ugrik le az orsóról.

Van olyan baitcaster, amelyik nem lép vissza?

Noeby Low Profile Baitcasting horgászorsó A Noeby Low Profile orsó az egyik legjobb visszacsapás elleni termék a piacon. Ez az orsó használható sós vagy édesvízi helyzetekben, és állítható fékrendszerrel rendelkezik.