Miért rúgták ki Sheilát Evát?

Pontszám: 5/5 ( 57 szavazat )

Sheilának megjelenik a fénykép, és rájön, hogy Eva Smith-t elbocsátották következő bolti eladói állásától, mert azt hitte, Eva Smith kinevette őt . A felügyelő elárulja, hogy Eva Smith Daisy Rentonra változtatta a nevét. Gerald reakciója nyilvánvalóvá teszi, hogy ő is ismerte a lányt.

Miért rúgta ki Sheila Evát Milwardstól?

Sheila, Eric és Gerald azt állítják, hogy nem ismerik Eva Smith-t, és a felügyelő emlékezteti őket, hogy egynél több nevet használt. ... Amikor meghallja, hogy Eva Smith-t kirúgták Milwardtól , mert egy vevő panaszkodott rá, Sheila izgatott lesz . A felügyelő megmutat neki egy fényképet.

Mi volt az igazi oka annak, hogy Sheila panaszkodott Éváról?

Sheila nagyon panaszkodik Eva Smith -re, mert féltékeny a kinézetére . Sheila gazdag; pénzért bármit meg lehet venni neki. Ezúttal azonban olyasmivel találkozott, amit pénzért nem lehet megvenni. A drámai irónia az, amikor a közönség tud valamit, amit a színpadon szereplő szereplők nem.

Miért kérdezi Sheila, hogy Eva csinos volt-e?

14 Sheila kijelenti, hogy szerinte Eva Smith nagyon csinos, és úgy nézett ki, mintha tudna vigyázni magára . Ez jelezte, hogy Sheila mennyire sekély a darab ezen a pontján. 15 Sheila beszámol arról, hogy a személyzet „egyfajta pillantást” vet rá. Ez lehet igaz, vagy jelezheti a bűnösségét.

Sheila idősebb Ericnél?

Az idősebb szereplők véleménye és viselkedése makacsul rögzül. Mr Birling nem hajlandó tanulni, és Mrs. Birling nem látja magáról és gyermekeiről a nyilvánvaló dolgokat. Eric és Sheila azonban fiatalabbak - elfogadják hibáikat, és lehetőséget kínálnak egy szebb jövőre.

Az író "marhahúsa"

29 kapcsolódó kérdés található

Mit csinál Sheila, amikor felismeri Évát a képen?

Sheila például felismeri Eva Smitht, és „kis sírt,… félig elfojtott zokogást” hallat (21. oldal), ami gyanút kelt vagy megerősít a hallgatóságban. Fontos, hogy egyetlen szereplő sem lehet biztos abban, hogy ugyanazt a fényképet látta, mint egy másik.

Ki a hibás Éva haláláért, hív egy felügyelő?

Mr Birling nem hajlandó felelősséget vállalni a haláláért. A felügyelő ezután elárulja, hogy Sheila azt gondolta, hogy Éva kinevette, panaszkodott és kirúgták. Sheila mélyen szégyelli magát, és felelősnek érzi magát a lány haláláért. A felügyelő rákényszeríti Geraldot, hogy valljon be egy viszonyt Evával.

Goole felügyelő ölte meg Eva Smitht?

Miután Goole elhagyta a Birling-háztartást, megölte Evát, és rákényszerítette, hogy igyon fertőtlenítőszert . Megjelent a gyengélkedőn, és öngyilkosságnak nyilvánították. Így tudta, hogy ez meg fog történni, mielőtt valóban megtörtént volna.

Szellem az ellenőr?

Ezt általában a ghoul homofonjának tekintik, ami egy másik szó a szellemre . Goole felügyelőnek hívják, ami kezdetben inkább egy kísérteties alaknak tűnik. ... Az egyik elmélet szerint ő egy szellemszerű figura, akit a neve "Goole" sugall, akit azért küldtek, hogy felhívja a Birlingek figyelmét a tetteikre.

Hogy féltékeny Sheila?

Az 'An Inspector Calls'-ben azonban Sheila irigységét számos ok váltja ki. Először is, az uralkodó anyjával egy ruha miatti vitája („anya volt ellene”) megnyitja az ajtót sötétebb érzelmei előtt. ... Másodszor, Eva, aki „nagyon csinos lány” volt, kiváltja Sheila irigy és bosszúálló reakcióját.

Mennyi pénzt akart még Eva Smith?

Arthur leírja, miért bocsátotta el Évát: ő a normál fizetést kapta, de csatlakozott más munkásokhoz, hogy heti három shilling emelést kérjen.

Hogyan érinti Sheilát a Megvalósítása?

Hogyan hat Sheila-ra a felismerése? Használd a darabból származó bizonyítékokat nézeted alátámasztására . Sheila nagyon világosan mutatja a reakcióit, és úgy tűnt, nem tudta titkolni, hogy egyszerűen megdöbbentette, hogy belekeveredett, hiszen mindig is hozzászokott a magasabb osztályú élethez, ilyen helyzetek nélkül.

Goole felügyelő isten?

Goole felügyelő karaktere sokféleképpen magyarázható. Úgy gondolják, hogy lehet szellem , angyal (Isten küldte, hogy kiadja az igazságot), médium (képes látni a jövőt), vagy egyszerűen csak egy szocialista „hajtókar” – ez az, ami valójában a A darab szereplői a vége felé elhiszik, ahogy Mr.

Goole felügyelő időutazó?

4) Goole felügyelő időutazó lehetett, és nem igazi felügyelő a belépésének időpontja miatt, ami úgy tűnik, pontosan akkor történt, amikor Birling nagyon kapitalista beszédet mondott, és nagyon szeretett volna elrontani. az ünnepeiket. ...Olvass tovább.

Goole azt jelenti, hogy szellem?

A neve, „Goole”, azt sugallja, hogy egy szellem lehet , vagy talán a bűnösségünk megnyilvánulása. A második felügyelőről, aki a darab végén a ház felé tart, Priestley azt mondja, „ez nem egyszerűen drámai fordulat, hanem valójában a darab kulcsa”.

Valóban létezett Eva Smith?

Eva Smith továbbra is rejtély marad. Soha nem jelenik meg a színpadon , és nem tudjuk az igazi nevét, de a darab körülötte forog. Éles kontrasztot alkot a Birling családdal: keményen dolgozott, támogatta munkatársait és kedves volt.

Ki a leginkább okolható Eva Smith halálesszéjéért?

Mr. Birling részben okolható Eva Smith haláláért, mert miután hazajött a nyaralásáról és sztrájkot kezdett, Mr. Birling kirúgta. – És a sztrájk is.

Melyik szereplő mondja Arthurnak, hogy nem szabad ilyeneket mondanod?

Mrs. Birling tudja, hogyan kell beszélni a szolgákkal. 2 „Arthur, nem szabad ilyeneket mondanod…” – A vendégnek kell dicsérnie az ételt, nem a házigazdának. Mrs. Birlingnek rendbe kell tennie férjét a társasági ügyekben.

Ki a legkevésbé felelős Eva Smith haláláért?

Eric Birlingnek sok hibája van. Pénzt lop az apjától, részeg és filander. Az aznap esti parti vendégei közül azonban valószínűleg ő a legkevésbé felelős Eva Smith/Daisy Renton haláláért.

Ki ölte meg Daisy Rentont?

Eva Smith vagy Daisy Renton (akik ugyanaz a személy) mutatják be a felügyelő. Erős fertőtlenítőszerrel öngyilkos lett . Ezt a karaktert Priestley teljesen elhallgattatta, hogy tükrözze társadalmi helyzetét. Létét Birlingék, Gerald és Goole felügyelő szemszögéből mesélik el.

Mit csinált Eric Eva Smith-szel?

Kiderül, hogy Ericnek viszonya volt Eva Smith -szel, és terhes volt Eric babájával, amikor öngyilkos lett. Eric pénzt lopott apja üzletéből, hogy segítsen Évának. Az utolsó felvonásban Eric érzelmi támadást intéz a szülei és értékeik ellen, és megmutatja, hogy tud határozott lenni.

Miben különbözik Sheila az apjától?

Egy felügyelő, akit Sheilának hív, és Mr. Birlingnek nagyon eltérő tulajdonságaik vannak. Sheila, mivel egy sokkal fiatalabb ember, meglehetősen befolyásolható, míg Mr. Birling nem hisz abban, hogy az általa helyesnek tartott ötletek szilárdan menjenek.

Miért ne kaphatnánk magasabb béreket?

Miért ne próbálkozhatnának magasabb bérekkel? Igyekszünk a lehető legmagasabb árakra . És nem értem, miért kellett volna elbocsátani csak azért, mert egy kicsit lelkesebb volt, mint a többiek."

Mit gondol Sheila Éva haláláról?

Ez látható abban, hogy Sheilát mélyen érinti Eva halála, azonnal vállalja a felelősséget, és megígéri, hogy soha többé nem viselkedik így . Nem ez a helyzet a régebbi szereplőkkel, Mr és Mrs Birling, sőt Gerald sem vállalja a felelősséget, és nem az a benyomásunk, hogy változni fognak.

Mi az Inspector Calls erkölcse?

Chris Power az An Inspector Calls-t erkölcsi játékként mutatja be, amely elítéli a kapitalizmus képmutatását és érzéketlenségét, és azt állítja , hogy igazságos társadalom csak akkor valósítható meg, ha minden egyén érzi a társadalmi felelősséget.