Ki készít fésült súlyú fonalat?

Pontszám: 4,9/5 ( 45 szavazat )

A legjobb fésült fonal közepes súlyú kötött kötéshez
 1. Oroszlán márkájú pamutfonal. Ez a rendkívül puha fonal 100% pamutból készült, így 100% természetes. ...
 2. Mary Maxim Természetes Alpaka Tweed Fonal. ...
 3. Knit Picks Brava Mini Pack fésült prémium akril fonal. ...
 4. Bernat Satin tömör fonal. ...
 5. Sugar Bush Fonal Bold Knitting fésült súlyú.

Mely márkák a fésült súlyúak?

Fésűs fonal
 • Caron. Fehér Simply Soft fonal (4 - közepes) a Carontól. ...
 • Puha Ecru Lily Sugar 'n Cream fonal - kúp (4 - közepes) a Lily Sugar 'n Creamtől. ...
 • Oroszlán Márka. ...
 • Berroco. ...
 • Fekete egyfontos fonal (4 - közepes), a Carontól. ...
 • Caron. ...
 • Malabrigo. ...
 • Malabrigo.

Honnan tudhatom, hogy a fonalam fésült súlyú?

Ha fésült fonalat vásárol, keresse a „fésült” szót vagy egy jól látható négyes számot a fonal címkéjén . Ha mindkettő hiányzik, ellenőrizze a kötésmérőt, hogy 16-20 öltés közé esik-e négy hüvelyk kötés esetén.

Mi az a fésült súlyú fonal?

A fésült súlyú fonal a leggyakrabban használt súlyú fonal , valamivel vastagabb, mint a DK súly, és vékonyabb, mint a terjedelmes fonal. ... A fésült súlyú fonalakat olyan projektekhez ajánljuk, amelyeknél a kötési vastagság 4–5 öltés hüvelykenként és a horgolási vastagság 2,75–3,5 hüvelykenként.

A DK fonal ugyanaz, mint a fésült fonal?

A fésült súlyú fonal ugyanaz, mint a DK? Nem. A fésült vastagabb, mint a DK . A fésültet néha 10 rétegű fonalnak is nevezik, míg a DK-t 8 rétegűnek nevezik.

Mi az a fésült fonal?

30 kapcsolódó kérdés található

Mi az a 4-es méretű fésült súlyú fonal?

A közepes súlyú , fésült súlyú fonal a legelterjedtebb vastagság a kötésben és horgolásban. Az ilyen súlyú fonalak a fonalcímkét a #4 súlyjellel nyomtatják, és a „közepes” feliratot jelzik. A fésült súlyú fonal ideális mindenféle kötött és horgolt ruházathoz, kiegészítőkhöz, takarókhoz és egyéb lakberendezési cikkekhez.

Hány DK szál kell a fésült elkészítéséhez?

2 szál DK = fésült vagy Aran. 2 szál fésült = Chunky.

Mi a különbség az Aran és a fésült fonal között?

A fésült fonalat gyakran 4,5 mm-es tűvel kötik, hüvelykenként 4,5-5 öltéssel. Az Aran súlyú fonal vastagabb és gyakran magasabb, mint a fésült fonal . Gyakran 5 mm-es tűvel kötik, hüvelykenként 4-4,5 öltéssel. ... Tehát a fésült fonal az aran súly kategóriába sorolható az Egyesült Királyságban.

A Red Heart fonal fésült súlyú?

A Red Heart Super Saver Yarn több mint 70 éve Amerika legkelendőbb fonala! Hagyományos kézi nagy mosási teljesítménnyel és kiváló rugalmassággal, ez a 4 rétegű fésült súlyú fonal ideális afgánok, pulóverek, kiegészítők és egyebek számára. Szilárdanyag: 7 uncia/198g/364 yd/333 m nagy, színezék nélküli gombolyag. ... Gépi mosás és szárítás.

Mi a fésült súlyú fonal angol megfelelője?

Ez a népszerű fonal súlya (állítólag ez a leggyakrabban használt fonal az Egyesült Államokban) megegyezik az Egyesült Királyság aranjával . A fésült súlyú fonalak közepes vastagságúak, és 4-5½ mm-es tűvel köthetők, így jó választás kezdőknek és téli kötéshez, például pulóverekhez és takarókhoz. A Light fésült ugyanaz, mint a DK az Egyesült Királyságban.

Mi a különbség a gyapjú és a fésült fonalak között?

A gyapjú gyapjúfonalakat rövid, körülbelül 1-3 hüvelyk hosszú gyapjúszálakból fonják; a fésült gyapjúfonalak pedig általában 3 hüvelyknél hosszabb gyapjúszálakból készülnek . ... A gyapjú gyapjúfonalak terjedelmesek, egyenetlenek és puha, homályos megjelenésűek; A fésült gyapjúfonalak finomak, simaak és ropogós megjelenésűek.

Mitől lesz fésült egy fonal?

A Kézműves Fonaltanács szerint a "fésült súly", más néven "afgán", "aran" vagy egyszerűen "közepes", egy adott súlyú fonalra utal, amely 16-20 öltést hoz létre 4 hüvelyken. harisnya , és a legjobb 4,5–5,5 mm-es tűvel kötni (7–9-es amerikai méret).

A fésült fonal jó kezdőknek?

Kezdőknek közepes fésült súlyú fonal használata javasolt. A világos színek általában jobbak, mert könnyebben látható, hogy hol varrott. ... A finom pamutfonal és a természetes szálú fonalak jobbak a haladó kötőknek, mivel nem olyan rugalmasak, és eleinte nehéz lehet velük kötni.

Jó a fésült fonal?

A fésült súlyú fonalat a knitters és horgolók legjobb barátjaként írják le. Népszerű, mert közepes súlyú/vastagságú fonal, könnyű vele dolgozni, és gyorsan köthető, nagy tömeg nélkül.

Melyik a legpuhább fésült súlyú fonal?

A Caron Simply Soft egy fésült súlyú, négy fonal, és pontosan olyan, mint a neve is sugallja SOFT! Ez a vonal elképesztően sokféle színben, tweedben és még sok másban kapható! A Caron egyszerűen puha egy rendkívül hangulatos fonal, és az egyik legjobb fonal babatakaró kialakításához.

A Red Heart fonal jó minőségű?

A Red Heart fonal jó ár -érték arány, de nem olyan puha, mint néhány más márka, például a Vanna's Choice Yarn. Még mindig szeretem ezt a fonalat, de kissé karcosnak találtam, miután a puhább Vanna's Choice-szal dolgoztam más projekteken. ... Jó volt dolgozni ezzel a fonallal, mivel nem hasadt és a vastagsága sem változott.

Milyen fonalból készült a Red Heart Super Saver?

Ez a fonal 100%-ban akril, könnyen kezelhető, univerzális fonal , amely széles színválasztékban kapható. Ez a rendkívül népszerű fonal masszív és tartós, hagyományos keze van, és a festék nélküli szilárd anyagok ideálissá teszik afgánok, pulóverek, kiegészítők és egyebek számára.

Ki tudod mosni a Red Heart fonalat?

A Red Heart fonallal készült projekthez mindössze annyit kell tennie, hogy mosógépben mossuk és szárítógépben szárítsuk meg . Nincsenek nagy problémák. Remekül jön ki.

Használhatok Aran fonalat fésült helyett?

Az Aran súlyú fonalak és a fésült súlyú fonalak gyakran felcserélhetők, de valójában eltérő súlyúak . A fésült súlyú fonal finomabb, és 4,5 mm-es tűket és kampót igényel, az aran súlyú fonalhoz pedig 5 mm-es tűt vagy kampót kell használni. Az Aran súlyú fonalat néha nehéz fésült súlyúnak vagy 10 rétegűnek is nevezik.

Használhat fésült súlyú fonalat az Aran helyett?

Néha még azt is látni fogja, hogy az Aran és a fésült minták felváltva használják, megjegyezve, hogy használhat fésült/aran súlyú fonalat. ... De a kettő nem teljesen felcserélhető , különösen az Egyesült Államokban, az Aran valójában valamivel többet nyom, mint a fésült fonal.

Mivel egyenértékű az Aran súlyú fonal?

Mivel egyenértékű az Aran súlyú fonal? Az aran súlya az Egyesült Királyságban általában megegyezik az Egyesült Államok fésült súlyával és tíz réteggel az ausztrál fonal tömegével.

2 szál DK-ból aran?

2 szál dupla kötött = 1 szál aran .

Használhatom a DK-t az aran helyett?

Például lehetséges, hogy két szál DK súlyú fonalat használjunk fésült/arán súlyú fonal készítéséhez, vagy két szál fésült/arán fonalat vaskos fonal készítéséhez. Ezt minden bizonnyal sikerrel meg lehet tenni, de csak akkor, ha előbb köt egy színmintát.

A fésült súlyú fonal ugyanaz, mint a vaskos?

A fésült súly az afgánoknál leggyakrabban használt fonal mérete. Sok fésült súlyú fonalat árulunk. ... Vaskos fonalak Ezek a fonalak vastagabbak a fésültnél, és hüvelykenként 3-3,75 öltésbőségre kötöttek egy US 9-11 méretű tűn. Terjedelmes fonalak Ezek a fonalak nagyobbak, mint az aran vagy vaskos.