Mi a különbség az aran és a fésült súly között?

Pontszám: 4,4/5 ( 40 szavazat )

Bár mindkettő közepes súlyú fonalnak számít, a fésült fonal finomabb, mint az aran súlyú fonal . A fésült fonalat gyakran 4,5 mm-es tűvel kötik, hüvelykenként 4,5-5 öltéssel. Az Aran súlyú fonal vastagabb és gyakran magasabb, mint a fésült fonal.

Használhatok fésült súlyt Aran helyett?

Néha még azt is látni fogja, hogy az Aran és a fésült minták felváltva használják, megjegyezve, hogy használhat fésült/aran súlyú fonalat. ... De a kettő nem teljesen felcserélhető , különösen az Egyesült Államokban, az Aran valójában valamivel többet nyom, mint a fésült fonal.

Az Aran súlyú fonal nehezebb a fésültnél?

A nehéz fésült/aran súlyú fonal csak valamivel nehezebb, mint a fésült súlyú fonalak . Ugyanazokhoz a projektekhez jó, mint a fésült súlyú, és valamivel nehezebb szövetet eredményez, erősebb szerkezettel. A nehéz fésült/aran súlyú fonalak általában US 7-9 tűkkel vannak kötve.

Mire jó az Aran súlyú fonal?

Közepes súlya miatt az Aran fonal segítségével számos projektet köthet vagy horgolhat . Készíthet sálakat, kendőket, kesztyűket, sapkákat, táskákat és pulóvereket. Az Aran súlyú fonalat akár háztartási cikkek és kiegészítők készítéséhez is használhatja!

Mivel egyenértékű a fésült súlyú fonal?

A fésült (USA) valamivel vékonyabb, mint az aran (Egyesült Királyság). Mindkettő körülbelül 10 réteg (AU/NZ) . A „fésült” kifejezés egy adott fonási módszerből származik, így lehetséges fésült fonású DK fonalat találni, bár ez viszonylag ritka, hacsak nem kézi fonású fonalat vásárol.

Az Egyesült Királyság fonalsúlyai ​​magyarázata. Mi az a DK? Mi az a 4 rétegű fonal? Aran ugyanaz, mint a Worsted?

19 kapcsolódó kérdés található

Mi az a 4-es méretű fésült súlyú fonal?

A közepes súlyú , fésült súlyú fonal a legelterjedtebb vastagság a kötésben és horgolásban. Az ilyen súlyú fonalak a fonalcímkét a #4 súlyjellel nyomtatják, és a „közepes” feliratot jelzik. A fésült súlyú fonal ideális mindenféle kötött és horgolt ruházathoz, kiegészítőkhöz, takarókhoz és egyéb lakberendezési cikkekhez.

Cserélhetem DK fonallal fésült fonalat?

"Cserélhetem a DK fonalat a fésült fonalat?" Tudsz! De nem árt észben tartani, hogy a DK valamivel vékonyabb fonal a fésülthez képest, ezért a legjobb módja a helyettesítésnek, ha egy tűt vagy horogméretet emelünk , hogy a feszesség azonos legyen.

Mit jelent az Aran súlyú fonal?

Ha a fonalnak Aran súlya van, ez azt jelenti, hogy 5 mm-es tűt vagy horgot kell használnia . A fonalnak ez a súlya néha 10 rétegű fonalra utal. Kicsit nagyobb, mint egy fésült súlyú fonal. Az Aran a közepes súlyú fonal kategóriába tartozik. Az ebbe a súlycsoportba tartozó fonalak készülhetnek gyapjúból vagy akrilból.

Használhatod a DK-t Aran helyett?

A DK (Double Knit) könnyű fonal, például 50 grammos. A DK fonalak vékonyabbak, mint az Aran fonalak, és gyakran használják olyan projektekhez, amelyek könnyű fonalat igényelnek, mint például nyári pulóver, sapka, kiegészítők vagy gyermekruházat.

Mi az Aran súlyfonal bennünk?

Aran Weight Brit megjelölés, amely fésült vagy nehéz fésült súlyú fonalat jelent. Vaskos fonalak Ezek a fonalak vastagabbak, mint a fésült fonalak, és hüvelykenként 3-3,75 öltéssel kötöttek egy US 9-11 méretű tűn.

Melyik a vastagabb Aran vagy fésült?

A fésült súlyú fonalak és az aran súlyú fonalak gyakran felcserélhetők, de valójában eltérő súlyú fonalak. ... Az Aran súlyú fonal vastagabb és gyakran magasabb, mint a fésült fonal. Gyakran 5 mm-es tűvel kötik, hüvelykenként 4-4,5 öltéssel.

Milyen számú Aran súlyú fonal?

Nehéz fésült és Aran súlyú fonal ( 40 ) Aran súlyú fonalként is ismert, a nehéz fésült súlyú fonalak olyan projektekhez ajánlottak, amelyeknél a kötési vastagság 4 öltés hüvelykenként és a horgolás vastagsága 2,75–3,5 hüvelykenként.

Milyen rétegű az Aran súlyú fonal?

Fonalgyűjtemény kb. 10-12 rétegben, DK és Chunky között. Más néven fésült, aran vagy afgán fonal. Ez megfelel a 4,5-5,5 mm-es tűméreteknek.

Milyen rétegű a nehéz fésült súlyú fonal?

A fésültet néha 10 rétegű fonalnak is nevezik, míg a DK-t 8 rétegűnek nevezik.

Milyen rétegű a fésült Aran fonal?

10 rétegű | Fésűs / Aran kötőfonal.

Milyen gyapjú felel meg Arannak?

Mi az a fésült súlyú fonal ? Ez a népszerű fonal súlya (állítólag ez a leggyakrabban használt fonal az Egyesült Államokban) megegyezik az Egyesült Királyság aranjával. A fésült súlyú fonalak közepes vastagságúak, és 4-5½ mm-es tűvel köthetők, így jó választás kezdőknek és téli kötéshez, például pulóverekhez és takarókhoz.

2 DK egyenlő aran?

2 szál dupla kötött = 1 szál aran .

Mit jelent a fésült súly?

A fésült súlyú fonal egy közepes súlyú fonal, amely a fonalsúlycsalád közepén helyezkedik el . Vastagabb, mint a zokni és a sportsúly, és vékonyabb, mint a terjedelmes súlyú fonal. Közepes vastagsága azt jelenti, hogy kiválóan alkalmas pulóverek, sapkák, sálak, ujjatlan kesztyűk, takarók kötésére és még sok mindenre! ... – fésült súlyú fonal.

Mi a különbség az aran és a Chunky között?

Az Aran fonal 18 öltésből és 24 sorból áll, 10 x 10 cm-ig, harisnyaöltéssel, 5 mm-es tűvel. A vaskos fonal 14 öltésből és 19 sorból áll, 10 x 10 cm-ig, harisnyaöltéssel, 61/2 mm-es tűvel.

Mi a különbség a fésült és a DK súlyú fonal között?

A DK fonalak könnyebbek a fésültnél , de nehezebbek a sportfonalaknál. A DK fonal megfelel a #3 Light-nak a Standard Fonalsúly Rendszeren. ... A fésült súlyú fonalhoz Aran és afgán súlyú fonal is tartozik. Ez a 4. közepes a szabványos fonalsúly rendszerben.

Hány DK szál kell a fésült elkészítéséhez?

2 szál DK = fésült vagy Aran. 2 szál fésült = Chunky.

Mi az a 10 rétegű fésült súlyú fonal?

A fésült súlyú fonal az amerikai kifejezés olyan fonalra, amelyet Ausztráliában vagy az Egyesült Királyságban „10 rétegű” fonalként kémkedhet. Ez a leggyakoribb fonalsúly, amelyet az amerikai polcokon találhat… és ha Big Box üzletekben vásárol, előfordulhat, hogy „közepes súlyú fonalnak” jelöli.

Mit jelent a 4-es súlykategória a fonalban?

4. Közepes (fésült, afgán, aran) A fésült súlyú fonal a leggyakrabban használt. Könnyű vele dolgozni (ezért nagyszerű kezdőknek), körülbelül kétszer akkora súlya, mint a DK- vagy sportfonalnak, és ideális az afgánok megmunkálásához. 5 – Terjedelmes (darabos, kézműves, szőnyeg) Az ömlesztett fonal körülbelül kétszer olyan vastag, mint a fésült súly.

A Red Heart fonal fésült súlyú?

A Red Heart Super Saver Yarn több mint 70 éve Amerika legkelendőbb fonala! Hagyományos kézi nagy mosási teljesítménnyel és kiváló rugalmassággal, ez a 4 rétegű fésült súlyú fonal ideális afgánok, pulóverek, kiegészítők és egyebek számára. Szilárdanyag: 7 uncia/198g/364 yd/333 m nagy, színezék nélküli gombolyag. ... Gépi mosás és szárítás.

Milyen méretű horgolótűt használsz fésült súlyú fonalhoz?

Közepes (általában fésült) fonal (4-es tömeg): Kötőtű: 4,5-5,5 mm, vagy 7-9-es méret. Horgolótűk: 5,5-6,5 mm , vagy I-9-K-10 1⁄2 méretű.