Melyik a birtokod?

Pontszám: 4,5/5 ( 45 szavazat )

Nyelvtanilag. A birtokos névmások azt mutatják, hogy valami valakihez tartozik. A birtokos névmások a következők: my, our, your, his , her, its, and their. Ezen névmások mindegyikének létezik egy „független” alakja is: az enyém, a miénk, a tied, az övé, az övé, az övé és az övék. A birtokos névmásokat soha nem írják aposztrófokkal.

Mi a birtokos alakja?

Mindig használja a tiédet , és soha ne a tiéd. Bár szinte teljesen egyformának tűnnek, az aposztrófot tartalmazó verzió hibás, és professzionálisnak tűnik az írásod. A tiéd egy birtokos névmás, amely valaminek a tulajdonjogát jelezheti. A tied elírása a tiéd.

Mi a 3 a tied?

a te – birtokosod, a hozzád tartozó dolog.

Mikor használja a sajátját vagy a tiéd?

A Your egy melléknév, ami azt jelenti, hogy "hozzád tartozik vagy hozzád tartozik". A tied egy névmás, ami azt jelenti, hogy "az, ami a tiéd". A tiéd a levélírásban is használatos zárásként . Ritkábban használják a levélírás lezárását.

Mi a helyes vagy te?

A te birtokos , ami azt jelenti, hogy valami hozzád vagy ahhoz a személyhez tartozik, akivel beszélsz. Például: "Mi a neved?" Vagy: „Ezek a kocsikulcsok?” A te szavak kombinációja, te és vagy. ... Te vagy a szavak, amelyek össze vannak rakva.

Birtokos melléknevek és névmások

28 kapcsolódó kérdés található

Hogy hívják () angolul?

két pont a szó felett, és mi a neve, ha egy szó „belül” van? - Nem igazán tudom, hogy hívják ezt az emberek. Ezeket idézőjelnek hívják. Az USA-ban pedig a ()-t zárójelnek, a []-t zárójelnek nevezik.

Szép vagy, vagy csinos?

A helyes forma nyilvánvalóan a „te vagy” . Gyönyörű vagy! Azonban "Gyönyörű vagy!" ugyanúgy hangzik, mint a "te vagy" összehúzódás, és annyira elterjedt a neten, hogy néha azt hiszem, hogy jobban néz ki, LOL.

Lehet a tied birtokló?

A birtokos névmások azt mutatják, hogy valami valakihez tartozik. A birtokos névmások a következők: my, our, your, his, her, its, and their. Ezen névmások mindegyikének van egy „független” alakja is: enyém, miénk, tiéd , övé, övé, annak és az övék. A birtokos névmásokat soha nem írják aposztrófokkal.

A tiéd formális vagy informális?

Őszintén használjuk a tiédet informális levelekben vagy üzenetekben, és hajlamosak vagyunk az ön hűségesen informális leveleiben vagy üzeneteiben is. Az alapformátum része, hogy minden hagyományos zárás nélküli levél befejezetlen, fontos, hogy egy levelet a megfelelő jegyzetre fejezzen be, őszintén és hűségesen.

Melyik a helyes mondat?

Tárgya ige megállapodás. Ahhoz, hogy egy mondat nyelvtanilag helyes legyen, az alanynak és az igének is egyes vagy többes számban kell lennie . Más szóval, az alanynak és az igének meg kell egyeznie egymással a maga idejében. Ha az alany többes számban van, akkor az igének is többes számban kell lennie (és fordítva).

Mit jelentenek?

Ezek egy összehúzódás, ami azt jelenti, hogy "ők vannak ". Emlékezhet arra, hogy az aposztrófok csak akkor jelölik a birtokos szót, ha az 's kifejezést használják, például "az író gondolatait". Ellenkező esetben ez általában két szó összehúzódása, mint például a can't = nem, vagy nem lesz = nem, vagy egy betű vagy betűk kihagyása, mint az éneklésben...

Neked mi a helyes?

A te egy birtokos melléknév . Mindig egy főnév követi a mondatban. A You're két szó, a „te” és a „vagy” összevonása. Az összehúzódások könnyen felismerhetők az aposztrófról. ... Ha nem a megfelelő szót használod, az a te szó.

Melyiket használjam?

Mikor kell használni a You're and Your
 1. A You're valójában azt jelenti, hogy „te vagy”, az aposztróf (aposztróf = ') azt mutatja, hogy az „a” hiányzik:
 2. A your birtokos névmás, és egy főnévnek kell utána következnie:
 3. Megvan? Akkor próbálja ki ezeket... csak a sajátját használja, vagy te.

Mik azok a személyes és birtokos névmások?

Személyes névmásokat (én, én, ő, ő stb.) használunk a nevek vagy főnevek helyettesítésére, ha egyértelmű, hogy mire utalnak. Birtokos jeleket használunk (az én, a te, az ő), ha nem szükséges megnevezni azt a személyt, akihez a dolog tartozik. Személyes névmásokat használunk, hogy elkerüljük a főnevek ismétlését.

Mi a különbség az övék és az övék között?

Az ő egy birtokos melléknév . Módosítja a főnevet: "a házuk", "a kutyáik" stb. Az övék birtokos névmás. Főnév nélkül használatos: "ezek a könyvek az övék".

Hogyan lehet egy mondatot birtokossá tenni?

A birtokos főnév a tulajdonjogot aposztróf, "s" vagy mindkettő hozzáadásával jelzi. Egyetlen főnév birtokossá tételéhez egyszerűen adjon hozzá egy aposztrófot és egy „s”-t.

Hogyan zársz le egy hivatalos levelet?

A 10 legjobb levélzárás hivatalos üzleti levél befejezéséhez
 1. 1 Tisztelettel.
 2. 2 Tisztelettel.
 3. 3 Még egyszer köszönöm.
 4. 4 Elismeréssel.
 5. 5 Tisztelettel.
 6. 6 Hűségesen.
 7. 6 Üdvözlettel.
 8. 7 Üdvözlettel.

A tiéd valóban üdvözlet?

A „Tisztelettel” a legüzletibb aláírás , még akkor is, ha a „nagyon” szó van, az „Tisztelettel a tiéd” pedig a közösségi levelezés formális lezárása, amikor az írót nem ösztönzi arra, hogy a „Szeretettel a tiéd” tartományból ajánljon fel valamit. a "Szerelem és csókok"-ra. Hasonlóképpen a „Kedves” a hagyományos üdvözlet, semmiképpen sem...

A te szeretettel vagy a tiéd szeretettel?

Ha az első két változatot nézzük, a legáltalánosabb módja annak, hogy egy betűt az Ön által választott szavakkal fejezzen be: Szeretettel tiéd, John . Általában egy melléknév a tied előtt áll. Az utolsó verzió jó.

Mi a különbség a birtokos határozók és a birtokos névmások között?

Ha jól értelmezem, akkor a birtokos személyneveket (amelyek az enyém, a tiéd, a tied, az övé, az övé, a miénk és az övék) használják a főnevek helyett, míg a birtokos névmásokat (amelyek az enyém, a tiéd, a tiéd, ő, ő, it, mi és ők) melléknévként használatosak .

Mit értesz birtokos alatt?

(1. bejegyzés a 2-ből) 1 : egy szóhoz, szócsoporthoz vagy nyelvtani esethez kapcsolódó, arra vonatkozó vagy alkotó, amely tulajdonjogot vagy a tulajdonhoz hasonló viszonyt jelöl. 2 : a birtoklás megnyilvánulása vagy a birtoklás vagy az uralkodás iránti vágy .

Ez a toll a tied vagy a tied?

A te a te birtokos esetének egy formáját jelenti, ha névmásként használod. A tiéd azt jelenti, ami hozzád tartozik (egyes szám); az egyes szám második személyű birtokos névmás, amelyet névmásként használva következő főnév nélkül használnak. Jó módja annak, hogy emlékezzen a különbségre, ha van egy tárgya; tiéd a tárgy.

Te vagy a legaranyosabb vagy te vagy a legaranyosabb?

Annak ellenére, hogy te és a hangod ugyanaz, két nagyon különböző dolgot jelentenek. A You're a „te vagy” összehúzódása, mint a „Te aranyos vagy” (vagy „aranyos vagy”). Az összehúzódások két szót kombinálnak, és általában aposztrófot (') használnak. ... Győződjön meg arról, hogy a megfelelő szót használja.

A te kutyád vagy a te kutyád?

A tévedés a te és a te között azért következik be, mert a két szót nagyjából ugyanúgy ejtik ki. A vaskalapos szabály – kivétel nélkül – az, hogy ha képes vagy a szót a „vagy vagy” szóra cserélni, akkor azt mondod, hogy az vagy. Ellenkező esetben az egyetlen választásod a te .

Aranyosak, vagy aranyosak?

Úgy tűnhet, hogy az „ ők ” csak egyetlen szó, pedig valójában kettő. Az „ők” az „ők” és a „van” szóból áll.