Hogyan lehet s-re végződő birtokos vezetéknevet?

Pontszám: 4,8/5 ( 21 szavazat )

Az s-re végződő nevek esetén adjon birtokos alakot egyszerűen egy aposztróf hozzáadásával (James könyvei) , vagy egy aposztróf hozzáadásával, valamint egy másik s-vel (Charles telefonja). A többes számú név birtokosát mindig úgy alakítjuk ki, hogy az s zárójel után aposztrófot adunk (Smithék kutyája, Harrisék családi háza).

Mi az s-re végződő vezetéknév birtokos alakja?

Az s-re végződő név csak aposztrófot kap, ha a birtokos alakot nem ejtjük ki s-vel. Innen: Szókratész filozófiája, Ulysses társai, Saint Saens zenéje, Arisztophanész színművei. Ennek a szabálynak az az oka, hogy mivel nem mondjuk [sok-ru-teez-iz], nincs ok arra, hogy „Szókratészé”-t írjunk.

Az s-re végződő vezetéknév után aposztrófot teszel?

Ha egy tulajdonnév s-re végződik, akkor csak az aposztrófot vagy egy aposztrófot és egy s-t adhat hozzá . Nézze meg az alábbi példákat az ilyen típusú birtokos főnév szemléltetésére. Chris székében ülsz. Chris székében ülsz.

Melyik a helyes James vagy James?

A helyes konvenció az, hogy a birtokos aposztrófot akkor is belefoglaljuk, ha a szó „s”-re végződik. Tehát "James"-é igaz . Az egyetlen kivétel ez alól a tulajdonnevek, amelyek olyan jól beváltak, hogy hagyományosan mindig csak aposztrófokkal használták őket.

Hogyan használod a birtokos s-t a névben?

A nevek többes számban szerepelnek, mint a szokásos szavak. Adja hozzá az -es-t az "s"-re vagy "z"-re végződő nevekhez, és adja hozzá az -s-t minden máshoz. Ha egynél több tulajdonos van, akkor a birtokos jelölésénél a többes számhoz aposztrófot adjunk; ha van egy tulajdonos, adjunk '-t az egyes számhoz (Smithék autója vs. Smith autója).

Hogyan használjunk aposztrófot az S-re végződő név után?

35 kapcsolódó kérdés található

Thomasé vagy Thomasé?

Thomas háza. Fontos megjegyezni, hogy Thomas egyes szám . Ha egynél többről beszél, először ezt a többes számot kell létrehoznia az -ES hozzáadásával. Egy Tamás, két Tamás.

Mi az a birtokos példa?

Példák a birtokos kifejezésre a mondatban A „kutya” birtokos alakja a „kutya”. Az „ő” és az „ő” birtokos névmások. A „ Your” és „yours” főnév birtokos.

Jones vagy Jones?

Az összes angol stílusútmutató ragaszkodik ahhoz, hogy az egyes szám birtokos alakja -'-vel, a többes szám pedig csak -'-vel képződjön, így a Jones birtokos (egyes szám) a Jones- é, a Joneses-birtokszó pedig a Joneses-féle.

Chrisé vagy Chrisé?

Az iskolában gyakori, hogy megtanítják „Chris”-t írni, amikor valamiről beszélünk, ami Chrishez tartozik. Amikor beszélünk, Chris-ét mondjuk, amikor valamire utalunk, ami Chrishez tartozik. Bár műszakilag mindkettő helyes, a fő különbség a szükséges stílus útmutatóban van.

Mi a birtokos alak a nyelvtanban?

A birtokos alakot az emberekre, embercsoportokra, országokra és állatokra utaló főneveknél használják. Összetartozási viszonyt mutat egyik dolog és a másik között. A birtokos alak létrehozásához adjon aposztrófot + s-t a főnévhez . Ha a főnév többes szám, vagy már s-re végződik, csak írjon be egy aposztrófot az s után.

A Smith's vagy a Smiths?

A Smith többes száma Smiths . NEM Smithé. És ha valamiért a Smith-ek a birtokos szót akarták használni, akkor a többes szám birtokosát kellett használniuk.

Melyik a helyes Davis vagy Davis?

A Grammarbook.com szerint a világ bolondjai az örökkévalóságig hevesen vitatkoznak majd a témáról, de a legkörültekintőbben elfogadott szabály az aposztróf szerepeltetése plusz "S" mellett. (Inkább Davisé , mint Davisé).

Hogyan teszed birtoklóvá Jézust?

V: Az aposztróf plusz „s”-vel írt forma (azaz „Jézusé”) jelentheti a név összehúzódását (a „Jézus van” vagy a „Jézus rendelkezik”) vagy a név birtokos alakját.

Mi a Harris birtokos alakja?

Lényegében ez a következő: "Ha az hangra végződik, kezeld többes számként; ha s hangra végződik, kezeld egyes számként." Így írnák „Dickens, Hopkins, Williams”, de „ Harris , Thomas, Callas” és hasonlókat is.

Mi a James birtokos alakja?

Az S-re végződő főnév birtokos alakjának kialakításához az AP stílusnak külön szabályai vannak a tulajdonnevekre és az általános főnevekre. Az olyan tulajdonnevekhez, mint a James, az AP azt mondja, csak egy aposztrófot írjon hozzá: James autóját kölcsönvette . Az olyan általános szerek esetében, mint a főnök, írjon be egy aposztrófot és S: Kölcsönkérte a főnök autóját.

S helyes nyelvtana?

1. Használjon aposztrófot +"s" ('s) annak jelzésére, hogy egy személy/dolog valaminek a tulajdonosa vagy tagja. A stílus útmutatók eltérőek, ha „s”-re végződő névről van szó. Még ha a név "s"-re végződik is, akkor is helyes egy másik "'s" hozzáadása a birtokos alak létrehozásához.

Hogyan használsz aposztrófokat s-re végződő szavakkal?

1. szabály: Általánosságban elmondható, hogy egy birtokos egyes számú főnevet (mind tulajdonképpeni, mind gyakori) úgy kell létrehozni, hogy egy aposztrófot és egy S betűt adunk a szó végéhez . Ez elég egyszerű.

Travisé vagy Travisé?

Travis úgy hangzik, mint Traviz: Ez Travis háza. (helyes és jobban hangzik) Ez Travis háza.

Williams vagy Williams?

Az Associated Press Stylebook csak egy aposztrófot ajánl: Tennessee Williams legjobb darabja. De a legtöbb más tekintély támogatja a Williamsét. A Williams azt jelenti, hogy „a Williamshez tartozik”. Ez nem a Williams többes számú alakja. Az emberek nevei úgy válnak többes számba, mint a legtöbb más szó.

Hogyan írod többes számba a Jones vezetéknevet?

Jonesék háza eladó volt. A Jones-t többes számba állítja az „es” hozzáadásával, mert az „s”-re végződik, de ha ezután egy aposztrófot és „s”-t adunk hozzá, az megnehezítené a kiejtését (Joneseses), ezért csak az aposztrófot adja hozzá.

Nyelvtanilag helyes a Bridget Jones naplója?

Egyes stíluskönyvek szerint teljesen rendben van Bridget Jones naplója megírni, míg a legtöbben ragaszkodnak ahhoz, hogy a Bridget Jones naplója helyesebb legyen , ami egyébként a film készítői végül is ezt választották. ... Mindazonáltal, ne feledje, néhány stílus kézikönyv megmagyarázhatatlan módon lehetővé teszi az s eldobását (pl. egy albatrosz szárnyfesztávolsága széles)

Mi a senki birtokos alakja?

Adjon hozzá egy aposztrófot és egy –s-t, hogy a bárki, bárki, mindenki, mindenki, valaki, valaki, senki és senki névmások birtokos alakját képezze.

Mi az a 12 birtokos névmás?

A birtokos névmások a következők: my, our, your, his, her, its, and their . Ezen névmások mindegyikének létezik egy „független” alakja is: az enyém, a miénk, a tied, az övé, az övé, az övé és az övék. A birtokos névmásokat soha nem írják aposztrófokkal.

Mi az a birtokló személyiség?

A birtoklás azt jelenti , hogy egy kicsit önző vagy az életedben lévő emberekkel vagy dolgokkal kapcsolatban : szorosan ragaszkodsz hozzájuk, és azt mondod: "Az enyém!" Birtoklónak lenni nem jó dolog – a birtokló emberek általában bizonytalanok és irányítóak.