Milyen szegélyléceket kell festeni?

Pontszám: 4,5/5 ( 63 szavazat )

A legjobb festék szegélylécekhez
 1. Rust-Oleum univerzális festék: A legjobb gyorsan száradó olaj alapú fényes festék. ...
 2. Dulux gyorsan száradó fényes festék fára és fémre: A legjobb vízbázisú fényes festék. ...
 3. Farrow & Ball Modern Eggshell: Költségkímélő dizájner matt választás.

Használhat bármilyen festéket a szegélylécekre?

Legtöbbször azt mondják, hogy a tojáshéj, a szatén vagy a fényes festék a legjobb festék szegélylécekhez. Az emulzió azonban egy másik lehetőség. ... Javasoljuk, hogy a felületet csiszolja le, hogy az emulziónak is jó tapadási felülete legyen (ha fényesre festünk, akkor a fényt le kell venni).

Fested vagy fényezed a szegélyléceket?

A szegélylécek kulcsfontosságúak a helyiség befejezésében, és fontos a szegélylécek magas színvonalú festése és fényesítése . Elhelyezkedésük miatt rendkívül fontos, hogy a nagy forgalmú helyeken frissen nézzenek ki, mivel érzékenyek a karcolásokra és a nyomokra.

A szegélyléceknek fényesnek vagy félfényesnek kell lenniük?

Magas fényesség 85% feletti fényesség A szegélylécekhez és ajtókeretekhez a legjobb festék a magasfényű festék. Nemcsak drámát, hanem hatást is kölcsönöz a háznak.

Lehet egyenesen a szegélylécekre festeni?

Legjobb festék szegélylécekhez A dekoratív festékréteghez bármilyen fához tervezett festéket használhat . Ezek közé tartozik a szatén, a tojáshéj és talán leggyakrabban a fényes. Ezek a festékek professzionális megjelenést kölcsönöznek a szegélyléceknek, és valóban díszítő elemet kölcsönöznek szobájának.

Láblécek felszerelése – barkácsolási útmutató

35 kapcsolódó kérdés található

A falakat vagy a szegélylécet fested először?

Először a falakat kell festeni, és utoljára a szegélylécet . A díszítés egyik aranyszabálya, hogy felülről kezdje, és haladjon lefelé. Ha előzetesen lefest egy különleges falat, elkerülheti, hogy a csepegés nyomai tönkretegyék az újonnan festett szegélyléceket.

Át lehet festeni a fényes szegélyléceket?

Ha bele akar ragadni és fényes szegélylécet szeretne átfesteni, alaposan tisztítsa meg és csiszolja le a felületet. Ha megfelelően csinálja, akkor nem okoz gondot egy-két réteg friss festék hozzáadása.

A szatén jobb, mint a fényes?

Szatén festék A szatén bevonat közepes fényűt hagy maga után, ami nem olyan fényes, mint a fényes festék, mint inkább kevésbé fényvisszaverő. Kiváló lehet a tökéletlenségek elrejtésére a felület miatt, míg a fényesség kiemelheti a hiányosságokat.

Festhetek fényesre csiszolás nélkül?

Ha csiszolás nélkül próbál fényes festékre festeni, akkor nagy valószínűséggel hámlási problémája lesz a jövőben. Mivel a festéken nem lesz mit megragadni, könnyen letörik és hámlik. A csiszolás elkerülése érdekében azonban használhat folyékony fénytelenítőt, például Krudd Kuttert vagy M1-et .

Fessem fehérre a szegélyléceimet?

A szegélylécek kontrasztos színei A fehér egy jó elsődleges vagy másodlagos szín ennek a technikának a használatához, ezért a szegélyléceket általában fehérre festik. A fehér szinte minden más színt kiegészít a szobájában . ... A kontraszt azonban világosabb színekkel is jól lehúzható.

Hogyan készíti elő a szegélyléceket a festéshez?

A csupasz fa szegélylécet először csomózóoldattal és faalapozóval kell kezelni. Ha azonban már festettek vagy lakkoztak, alaposan meg kell tisztítani és le kell csiszolni a felületet nedves és száraz papírral, enyhe tisztítószerrel. Mielőtt elkezdené a festést, húzzon végig egy maszkolószalagot a padlón.

Hogyan fested át a lakkozott szegélyléceket?

Lépésről lépésre útmutató!
 1. Először tisztítsa meg a szegélyléceket. A szegélylécek festése előtt zsírtalanítóval tisztítsa meg a felületet. ...
 2. Finoman csiszolja le a fa szegélylécet. Nem kell csupaszra csiszolnia a szegélylécet. ...
 3. Vigyen fel egy réteg alapozót. ...
 4. Vigyen fel két réteg fedőlakkot a választott színben. ...
 5. Hagyja, hogy meggyógyuljanak.

A díszítést jobb hengerrel vagy ecsettel festeni?

Ha gyors és egyszerű jelentkezési folyamatot keres, dönthet úgy, hogy hengert használ a munka elvégzéséhez. Ha azonban jó minőségű végterméket szeretne elérni, érdemes ecsetet használnia . Több időt vesz igénybe a befejezés, de garantálni tudja a burkolat teljes és egyenletes lefedését.

Hogyan festesz ecsetvonások elhagyása nélkül?

Festés ecsetvonások elhagyása nélkül (5 lépéses útmutató)
 1. Használjon Minőségi ecsetet.
 2. Vigye fel a megfelelő mennyiségű festéket az ecsetre.
 3. Ne gyakoroljon túl nagy nyomást a kefére.
 4. Hagyja a végvonásokat ugyanabban az irányban.
 5. Ehelyett használjon hengert vagy szórópisztolyt.

Hogyan tudnám jobbá tenni a régi szegélyléceimet?

Javítsa szegélyléceit
 1. Próbáljon ki különböző színeket. Ezt már említettem, de a fehér a szegélylécek standard színe, és nagyon régóta az. ...
 2. Mostantól különböző minták közül választhat. Ezt a lépést érzem a legfontosabbnak. ...
 3. Használjon jobb minőségű MDF szegélyléceket. ...
 4. Változtassa meg a lécek magasságát.

Hogyan festesz fényes szegélylécekre?

Ha fényesre szeretne fényesre festeni, akkor nincs szükség rá. Csak tisztítsa meg és csiszolja meg a felületet festés előtt . Ha fényes faanyagot fest szatén vagy tojáshéj bevonattal, akkor ezt az alapozót sem kell használnia. Az enyhe csiszolás és tisztítás elősegíti az új festék tapadását.

Lehet alapozó nélkül fényesíteni?

"Igen, először alapozni kell, majd aláfesteni és fényesíteni . Ha a fa vagy a festmény fényes, először horganyzó alapozót használnék.