Melyik szegélyléc a legjobb?

Pontszám: 4,9/5 ( 35 szavazat )

A keményfa szegélyléc kiválasztásának fő oka az esztétika. A többi fa szegélyléchez hasonlóan ezeket is be lehet festeni a szobádhoz illően, de a tölgyfa szegélyléceket legjobban átlátszó lakkozással lehet befejezni, amely lehetővé teszi a szemcsék átlátszóságát.

Melyik a legmodernebb szegélyléc?

Az élszegélyléc hasonló a letöréshez, és különösen alkalmas kisebb magasságokhoz. A Roux szegélyléc ma az egyik legnépszerűbb modern szegélyléc. Ez a profil kizárólag a Skirting 4 U számára készült, és remekül mutat a modern terekben.

Mi a legnépszerűbb szegélyléc?

A 10 legjobb szegélyléc profil
 • Bullnose.
 • Négyzet.
 • 330.
 • 15 mm-es hornyolt.
 • Letörési kör.
 • Lépett 2.
 • 324.
 • Letörés.

Hogyan válasszak szegélyléceket?

ŰRÜGYEK. Az első arány, amelyet meg kell néznie a mennyezet magasságában , majd döntse el, mit szeretne elérni a térrel. Tévhit, hogy csak nagy szegélyléceket használjon nagy belmagasságú helyiségekben, és kisebb szegélylécet kis helyiségekben.

A szegélylécek matt vagy fényesek legyenek?

A szegélylécek (és az ívek) festésénél azt javasoljuk, hogy válasszon szatén felületet , mivel a legjobb fényt és tojáshéjat kapja.

Melyik a legjobb festék szegélylécekhez? | Szövedékvilág

32 kapcsolódó kérdés található

Át lehet festeni a fényes szegélyléceket?

Ha bele akar ragadni és fényes szegélylécet szeretne átfesteni, alaposan tisztítsa meg és csiszolja le a felületet. Ha megfelelően csinálja, akkor nem okoz gondot egy-két réteg friss festék hozzáadása.

Mit használhatok szegélylécek helyett?

3 Alternatívák a szegélylécekhez
 • 1 - A kortárs hangulatért - Árnyékvonal vagy árnyékhézag szegélyléc. Ez a trend nagyon népszerűvé vált az elmúlt években. ...
 • 2 - Fa szegélyléc - Alternatíva a szegélylécekhez kis helyekre és alacsony mennyezetre. ...
 • 3 - Nincs szegélyléc - Egyáltalán választható?

Milyen magasak legyenek a szegélylécek?

Általános szabály, hogy olyan szegélyléceket kell választania, amelyek nagyjából a szoba magasságának 1/18-a, vagy olyan szegélyléceket válasszon, amelyek magassága nagyjából duplája az ajtóívek szélességének.

Milyen vastag legyen a szegélyléc?

A szegélylécek leggyakrabban használt vastagsága 18 mm , a profilok többsége 18 mm vastagságú.

A műanyag szegélylécek jók?

A műanyag szegélyléc a fa költséghatékony alternatívája . Gazdaságos és mégis hihetetlenül strapabíró. Alkalmas otthoni nagy forgalmú helyekre, beleértve a gyermekek által használt helyiségeket is. Nem könnyen karcolódik, és az esetleges nyomok egyszerűen letörölhetők.

Mi a jobb MDF vagy fa szegélyléc?

A tömörfák legjobb előnye az MDF -fel szemben, hogy jól néznek ki, ha festékkel, lakkal vagy lakkal vannak bevonva. ... Ez azt jelenti, hogy a tömörfa általában tovább bírja, mint az MDF szegélyléc, mivel a teljes szegélyléc cseréje helyett helyben módosíthatja vagy javíthatja.

Mi az OG szegélyléc?

Az Ogee szegélyléc dekoratív anélkül, hogy túlzásba kerülne. Tökéletes szegélyléc kialakítás modern és hagyományos belső terekben egyaránt. Bár számos beszállítótól elérhető, minden ogee-profil finoman különbözik attól függően, hogy honnan szerzi be.

Milyen színre festsem a szegélyléceimet?

Válassza ki a színét. Általános szabály, hogy a szegélyléceknek ugyanazt a színtónust kell követniük, mint a falaknak . A sötétebb szegélylécek modernebb, kortársabb hangulatot kölcsönöznek a térnek, míg a világosabb színek segítségével a kis helyiségek nagyobbnak tűnnek. Ha még mindig nem biztos benne, játsszon nyugodtan, és válasszon egy ropogós, tiszta fehéret.

Mi az a feszített szegélyléc?

A Porta Half Splayed Architrave letisztult vonalakkal és elegáns profilkialakítással rendelkezik. Díszítésként szolgálhat az ajtókeretek és ablakok körül, hogy elrejtse a fal és az ajtófélfa vagy ablakkeret közötti rést. Láblécként is használják, ahol a fal találkozik a padlóval .

Kell-e szegélyléc?

Röviden: a szegélylécekre van szükség az építőanyagok közötti csomópontok kialakításához és a rendezetlen csatlakozások elrejtéséhez . Ezenkívül megvédik a fal alját a normál otthonokban várható gyalogos forgalom (például háziállatok és gyermekek) által okozott általános kopástól.

Melyik a legvastagabb szegélyléc?

Ha modern megjelenésre vágyik, a 15 mm-es vagy a 18 mm-es vastagság az ideális. Ha hagyományosabb megjelenést és érzetet keres, a 25 mm-es vastagság a megfelelő megoldás (sok régi szegélyléc és architrave legalább ilyen vastag!).

Az MDF szegélyléc jobb, mint a fenyő?

Az MDF több okból is kiváló. A fenyővel ellentétben nincsenek csomók vagy tökéletlenségek, és az MDF előkészítése kevesebb időt igényel. Ennek az az oka, hogy csak le kell csiszolni a simaság érdekében, majd alapozni kell a végső festéshez. Az MDF is nagyszerű, mivel gyorsan elkészül.

Mi az a House szegélyléc?

A padló alatti terület körül elhelyezett burkolatot szegélylécnek nevezik, és nagyon fontos annak jó állapotban tartása. ... Szerkezeti alátámasztás – nem csak a ház szegélyléce (azaz alátámasztás) tartja biztonságosan távol az állatokat és a gyerekeket a futóműtől, hanem növeli az épület szerkezeti integritását is.

Lehet szőnyeget szegélyléc nélkül?

A szőnyegeket a szegélylécekhez kell felszerelni, nem az alá . A szőnyegek felrakásakor a legjobb, ha először a szegélyléceket szereljük fel. Szőnyeggel szegélylécek szerelhetők a padlóra. Laminált vagy csempe esetén kis hézag szükséges a padló és a szegélyléc között.

Te raksz szegélylécet a fürdőszobába?

A hagyományos fákat, mint a tölgy, fenyő, tulipánfa vagy sapele, festés előtt alapozóval lehet bevonni, hogy további védőréteget adjon. Ez azt jelenti, hogy az ilyen anyagok bármelyikéből készült szegélylécnek alkalmasnak kell lennie egy fürdőszobába, ahol nedvességgel érintkezhet.

A szegélylécek régimódiak?

A szegélyléceknek azonban nem kell régimódinak lenniük , számos modern stílus létezik, amely illeszkedik a szőnyeghez vagy a polírozott fapadlóhoz. ... Kattintson ide a teljes szegélyléc kínálatunk megtekintéséhez.

Festhetek fényes festékre csiszolás nélkül?

Ha csiszolás nélkül próbál fényes festékre festeni, akkor nagy valószínűséggel hámlási problémája lesz a jövőben. Mivel a festéken nem lesz mit megragadni, könnyen letörik és hámlik. A csiszolás elkerülése érdekében azonban használhat folyékony fénytelenítőt, például Krudd Kuttert vagy M1-et .

Kell-e csiszolni a szegélyléceket festés előtt?

Nem javasoljuk a szegélylécek festését anélkül, hogy előtte lecsiszolná őket . A csiszolással a festék jobban tapad, és kevesebb réteget kell felvinni. Enyhén csiszolja le a szegélyléc felületét, és törölje le a port. Hagyja teljesen megszáradni.

Festhetek fényes fára?

Ha fényesre szeretne fényesre festeni , nincs szükség annak használatára . Csak tisztítsa meg és csiszolja meg a felületet festés előtt. Ha fényes faanyagot fest szatén vagy tojáshéj bevonattal, akkor ezt az alapozót sem kell használnia. Az enyhe csiszolás és tisztítás elősegíti az új festék tapadását.