Melyik áramlásmérő a legpontosabb?

Pontszám: 4,2/5 ( 10 szavazat )

A Coriolis tömegárammérők a legtöbb folyadékhoz a legpontosabbak, de drágák. Megvan az az előnyük, hogy nincs szükségük semmilyen ismeretre a szállított folyadékról. A termikus tömegárammérők egy kevésbé pontos, de mégis közvetlen mérési módszer. Ehhez ismerni kell a folyadék fajlagos hőkapacitását.

Melyik a legpontosabb áramlásmérő típus?

Az elérhető legpontosabb technológiák közül a Coriolis áramlásmérők a gáz- és folyadékalkalmazások széles és növekvő körére alkalmasak. Ezek az eszközök többparaméteres adatokat szolgáltatnak tömegről, sűrűségről és hőmérsékletről.

A három áramlásmérő típus közül melyik a legpontosabb?

A Coriolis áramlásmérők általában nagyon pontosak, jobbak, mint +/-0,1%, 100:1-nél nagyobb fordulatszámmal. A Coriolis mérővel a folyadékok sűrűsége is mérhető.

Honnan tudhatom, hogy az áramlásmérőm pontos?

hogy ismerje a pontosságot. Az áramlásmérő pontossága kétféleképpen határozható meg; a teljes skála százalékában (FS) vagy a leolvasás százalékában (RD, más néven az arány százaléka). Fontos megérteni mindkettő jelentését, hogy az áramlásmérő az elvárásoknak megfelelően és a kívánt pontossággal működjön.

Mennyire pontosak a nyílásos lemezes áramlásmérők?

A nyílásos áramlásmérő nagyon megbocsátható eszköz, és a legtöbb alkalmazásnál normál gondos telepítés és műszerezés mellett a mérési pontosság folyamatosan jobb, mint ±1 % . Ha a mérési hiba nagyobb, mint ±1 %, akkor nyilvánvaló hibákat kell keresni a telepítésben és a műszerekben.

Az áramlásmérők típusai

34 kapcsolódó kérdés található

Mi az a Vena Contracta a nyílásmérőben?

A Vena contracta a folyadékáramnak az a pontja, ahol a áramlás átmérője a legkisebb, és a folyadéksebesség a maximumon van , például egy fúvókából (nyílásból) kilépő áram esetében. (Evangelista Torricelli, 1643). Ez egy olyan hely, ahol a keresztmetszet minimális.

Melyik a legrégebbi és legpontosabb nyomáskülönbség-áramlásmérő?

A legrégebbi és legszélesebb körben használt áramlásmérési technológiát, a nyomáskülönbség mérést az Emerson Steve Ifft képviselte . Mindezt azért említem meg, mert Steve írt egy cikket az Oil & Gas Engineering magazinnak, Öt ok, amiért a mérőperemek vezetnek.

Milyen pontosságú a turbinás áramlásmérő?

Kifejezetten úgy tervezték, hogy megfeleljen az őrzési átvitelhez szükséges szigorú szabványoknak, a nagy pontosságú mérő +/- 0,5%-os vagy jobb pontosságot és +/- 0,1%-os ismételhetőséget biztosít alacsony viszkozitású alkalmazásokhoz.

Mi a teljes skála pontossága?

A teljes skála pontossága azt jelenti , hogy az eltérés százalékos aránya teljes mértékben függ az eszköz maximális áramlási sebességétől, és a változás egy állandó áramlási sebesség (azaz: gpm) lesz, nem pedig százalékos. További részletekért olvassa el a Teljes léptékű pontosságról szóló műszaki közleményt.

Mi az áramlási sebesség mérésének maximális tartománya?

A legtöbb kínált mérő a leolvasás 0,3 és 1%-a közötti pontossággal rendelkezik. Akár 100:1 áramlási tartományok is elérhetők. A beillesztési stílusmérők általában 400 és 1000 dollár között vannak.

Melyik áramlásmérőnél van a legkisebb nyomásesés?

Ezért a korlátozások nélküli teljes furatú ultrahangos áramlásmérők (D válasz) jellemzően a legkisebb nyomásesést mutatják a felsorolt ​​áramlásmérők közül. A teljes furatú termikus áramlásmérők majdnem ugyanolyan (alacsony) nyomásesést mutathatnak, mint a teljes furatú ultrahangos áramlásmérők.

Melyik mérő nem használ akadályt?

A mágneses áramlásmérő egy térfogatárammérő, amely nem tartalmaz mozgó alkatrészt, és ideális szennyvízzel vagy bármilyen szennyezett, vezetőképes vagy vízbázisú folyadékhoz. A mágneses áramlásmérők általában nem működnek szénhidrogénekkel.

Mi a különbség a tömegáram és a térfogatáram között?

Ennek ellenére a térfogatáram a megfelelő mérés a teljes gáztérfogatot számláló folyamatokhoz, míg a tömegáram olyan esetekre jellemző, amikor egy adott gáz teljes mennyiségét kívánja szabályozni vagy mérni.

Milyen típusúak az áramlásérzékelők?

A különböző típusú áramlásérzékelők általában három kategóriába sorolhatók: Pozitív elmozdulású áramlásérzékelők . Tömegáram-érzékelők . Sebesség áramlásérzékelők .... Sebesség áramlásérzékelők
  • Mechanikus (pl. turbina, légcsavar és lapátkerék)
  • Elektromágneses.
  • Ultrahangos.

Melyek az áramlási sebesség típusai?

Az áramlásmérőknek két kategóriája van: gáz és folyadék vagy folyadék. A folyadékáramlásmérőknek öt alkategóriája van: nyomáskülönbség, sebesség, pozitív elmozdulás, tömegáram és nyitott csatorna .

Hogyan számíthatom ki az áramlási sebességet?

Q=Vt Q = V t , ahol V a térfogat és t az eltelt idő. Az áramlási sebesség SI mértékegysége m 3 /s, de a Q számos más mértékegysége is általánosan használt. Például egy pihenő felnőtt szíve 5,00 liter/perc (l/perc) sebességgel pumpálja a vért.

Honnan tudod, hogy a mérleg pontos-e?

A teljes skála százalékában kifejezett pontosságot úgy számítjuk ki, hogy a pontossági százalékot megszorozzuk a mérőműszer teljes skálanyomásával . Ez nyilvánvalóan egy egyszerűbb specifikációs módszer, és leggyakrabban az iparban használatos, mivel könnyen kiszámítható és értelmezhető.

Hogyan számolod ki a pontosságot?

Az általános pontosság kiszámításához össze kell adni a helyesen besorolt ​​webhelyek számát, és el kell osztani a referenciaoldalak teljes számával . Kifejezhetjük ezt hibaszázalékban is, ami a pontosság komplementere lenne: hiba + pontosság = 100%.

Mi a különbség a bizonytalanság és a pontosság között?

Míg a pontosság azt jelzi, hogy a mérés milyen közel van a valódi értékéhez, a bizonytalanság figyelembe veszi a nem megfelelő statisztikai kiugró értékeket.

Pontosak a rotaméterek?

A golyós típusú áramlásmérő pontossága ±5%, a rotaméter pedig ±2%-os pontossággal rendelkezik .

Milyen korlátai vannak a turbinamérő használatának?

A turbinás áramlásmérők hátrányai a következők:
  • Tiszta folyadékot igényel.
  • A telepítést gondosan kell elvégezni a hibák elkerülése érdekében.
  • Kavitáció miatti problémák.
  • A pontosságot a csapágyromlás befolyásolja.
  • Viszkozitásváltozás okozta hibák.
  • Gyakori kalibrálási ellenőrzést igényel.

Mit nevezünk légáramlásmérőnek?

A légáramlásmérő (más néven légtömeg-érzékelő ) egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a légáramlás sebességének mérését. Ez azt jelenti, hogy a levegőmérő méri a levegő sebességét. A sebesség mellett a légáramlásmérők képesek légnyomás mérésére is.

Ki találta ki az áramlási sebességet?

Henri Pitot (született: 1695. május 3., Aramon, Franciaország – meghalt, 1771. december 27., Aramon), francia vízmérnök és az áramlási sebességet mérő pitot-cső feltalálója.

Mennyire pontos a Venturi mérő?

Ne feledje, hogy a Venturi áramlásmérők alapértelmezés szerint a kisülési együttható ±1%-ának megfelelő pontosságot biztosítanak. Az optimális kalibráció még nagyobb, akár ±0,25%-os pontosságot tesz lehetővé. A Venturi fúvókás áramlásmérő rendszerek kis mértékben drágábbak, mint a nyílásos áramlásmérő rendszerek.

Hogyan számolja ki az áramlási sebességet nyomáskülönbséggel?

A folyadékáramlás sebességének meghatározásához szorozzuk meg a nyomáskülönbséget kettővel, és osszuk el ezt a számot az áramló anyag sűrűségével .