Elkopnak az áramlásmérők?

Pontszám: 4,4/5 ( 33 szavazat )

Az elektromágneses típusú áramlásmérővel a kopás és az eltömődés minimális az egység szabadon áramló szerkezete miatt.

Mennyi ideig működnek az áramlásmérők?

Mennyi az áramlásmérő várható élettartama? Egyes alkalmazásokban, például a tenger alatti olaj-/gáztermelésben, az áramlásmérőnek legalább 25 éves várható élettartammal kell rendelkeznie, karbantartási lehetőség nélkül. Más alkalmazásokban egy egyszerű eldobható eszköz egy-két éves élettartammal teljesen elfogadható.

Honnan tudhatom, hogy az áramlásmérőm pontos?

hogy ismerje a pontosságot. Az áramlásmérő pontossága kétféleképpen határozható meg; a teljes skála százalékában (FS) vagy a leolvasás százalékában (RD, más néven az arány százaléka). Fontos megérteni mindkettő jelentését, hogy az áramlásmérő az elvárásoknak megfelelően és a kívánt pontossággal működjön.

Milyen gyakran kell ellenőrizni az áramlásmérőket?

Sok esetben nincs szükség éves kalibrálásra, mivel egyes áramlásmérőket csak három-négy évente kell kalibrálni, a folyamatfolyadéktól, a működéstől és a kritikusságtól függően.

Hogyan tesztelsz egy áramlásmérőt?

 1. Készítsen fényképet az áramlásmérőről DIAL.
 2. Jegyezze fel a TELJES ÁRAMLÁST a „Teljes vízhasználat” jelentésből.
 3. Futtassa a rendszert egy napi öntözésre.
 4. Készítsen egy második fényképet a DIAL áramlásmérőről.
 5. Jegyezze fel még egyszer a TELJES ÁRAMLÁST a „Teljes vízhasználat” jelentésből.
 6. SZÁMÍTSA ki az áramlásmérőn áthaladó áramlás mennyiségét.

Hogyan működnek az áramlásmérők

20 kapcsolódó kérdés található

Az áramlásmérőket kell kalibrálni?

Ipari környezetben az áramlásmérőket időszakonként kalibrálják , hogy biztosítsák a mérések pontosságát, lehetővé téve a műveletek biztonságos és időben történő folytatását.

Mennyibe kerül egy áramlásmérő kalibrálása?

Az áramlásmérő kalibrálásának költsége 5 000 és 75 000 USD között változik.

Milyen gyakran kell a mérőműszereket szakértőnek kalibrálnia egy üzemben?

Milyen gyakran kell a mérőműszereket szakértőnek kalibrálnia egy üzemben? Évente, vagy ha az adatok nem következetesek vagy gyanúsak . Becsülje meg a szemcsecsatorna sebességét láb per másodpercben.

Melyek azok a problémák, amelyek akkor fordulhatnak elő, ha az áramlásmérő nincs megfelelően vagy egyáltalán nem kalibrálva?

Az áramlásmérők kalibrálásának elmulasztása negatívan befolyásolhatja a teljesítményt , míg a túl gyakori kalibrálás túlzott költségekkel járhat, anélkül, hogy előnyökkel járna.

Melyik áramlásmérő a legpontosabb?

A Coriolis tömegárammérők a legtöbb folyadékhoz a legpontosabbak, de drágák. Megvan az az előnyük, hogy nincs szükségük semmilyen ismeretre a szállított folyadékról. A termikus tömegárammérők egy kevésbé pontos, de mégis közvetlen mérési módszer. Ehhez ismerni kell a folyadék fajlagos hőkapacitását.

Milyen pontosságú a turbinás áramlásmérő?

Kifejezetten úgy tervezték, hogy megfeleljen az őrzési átvitelhez szükséges szigorú szabványoknak, a nagy pontosságú mérő +/- 0,5%-os vagy jobb pontosságot és +/- 0,1%-os ismételhetőséget biztosít alacsony viszkozitású alkalmazásokhoz.

Mi az áramlási sebesség mérésének maximális tartománya?

A legtöbb kínált mérő a leolvasás 0,3 és 1%-a közötti pontossággal rendelkezik. Akár 100:1 áramlási tartományok is elérhetők. A beillesztési stílusmérők általában 400 és 1000 dollár között vannak.

Melyik a legolcsóbb áramlásmérő eszköz?

Magyarázat: Az áramlásmérő a leggazdaságosabb eszköz az áramlás mérésére. A Dall áramlási cső, a Venturi és a Pitot statikus cső viszonylag drágák.

Melyek a mágneses áramlásmérő előnyei és hátrányai?

Itt felsorolunk néhány mágneses áramlásmérő előnyeit és hátrányait. (1) Az elektromágneses áramlásmérők használhatók vezetőképes ipari folyadékok vagy iszap mérésére. (2) Nincs nyomásveszteség. (3) A mérési tartomány nagy, és az elektromágneses áramlástávadó átmérője 2,5 mm és 2,6 m között van .

Hogyan válasszunk vízmennyiségmérőt?

Az áramlásmérő kiválasztásakor figyelembe kell venni:
 1. Áramlásmérés típusa - impulzus (sebesség), térfogat- vagy tömegáram mérés.
 2. Közeg – a közeg típusa (folyékony, gáz vagy iszap) és bármilyen különleges körülmény, például részecskék a közegben és a közeg viszkozitása.

Honnan tudhatom, hogy a vízmérőm pontos?

A mérő pontosságának teszteléséhez kövesse az alábbi eljárást. Futtasson vizet addig, amíg a mérőállás utolsó három számjegye nulla lesz. Ezután töltsön fel egy literes edényt vízzel. A mérő utolsó három számjegyének a következőnek kell lennie .

Milyen gyakran kell kalibrálni?

A gyakran rövidebb időközönkénti kalibrálás jobb specifikációkat tesz lehetővé. Használatuktól függően előfordulhat, hogy havonta, negyedévente vagy félévente kalibrálnia kell a berendezést. Ennek egyik módja egy ismert leolvasású áramkör, egy szabadalmaztatott kalibrációs kártya vagy jelölőnégyzet használata.

Milyen gyakran kell kalibrálni?

Időszakonként (pl. Évente, Negyedévente, Havonta) Az egyéves időszakok a leggyakoribbak ebben a megközelítésben. Általánosságban elmondható, hogy ez elegendő ahhoz, hogy elkapja a felszerelést, mielőtt azok kiesnek a tűréshatárból. Egyes forgatókönyvek rövidebb időtartamot, mások pedig hosszabb időtartamot igényelnek.

Milyen típusú áramlásmérővel lehet más áramlásmérőket kalibrálni?

Fő áramlásmérők Megfelelő tervezés és karbantartás esetén képes kalibrálni az áramlásmérőket ±1%-os vagy annál kisebb tűréssel.

Milyen lehetséges hibaforrások várhatók az áramlásmérő kalibrálása során?

A durva hibák emberi hibákból adódhatnak , mint például a műszer értékének leolvasása az állandósult állapot elérése előtt, a mért adatok rögzítésének hibája a származtatott mérés kiszámításakor stb. Az analóg skálán történő olvasás parallaxis hibája szintén egy forrás. durva hibából.

Miért kell kalibrálni a nyílásos áramlásmérőt?

A mérőperemek az áramlási sebességet mérik a nyomáskülönbség segítségével, amely akkor jön létre, amikor a folyadék áthalad egy nyíláslemezen. ... A nyílásos áramlásmérő kalibrálása segít csökkenteni a kisülési együttható bizonytalanságát 0,5%-ról 0,25%-ra .

Hogyan kell kalibrálni a Raven áramlásmérőt?

 1. Adjon meg egy 10-es mérőszámot [38].
 2. Adja meg a 0 teljes térfogatot.
 3. Kapcsolja ki az összes gémet.
 4. Távolítsa el a gémtömlőt, és helyezze egy kalibrált 5 gallonos [19 literes] tartályba.
 5. Kapcsolja be a gémet és a főkapcsolót.
 6. Szivattyús pontosan 10 gallont [38 litert].
 7. A teljes térfogatban leolvasott érték a mérő új cal száma.

Hogyan működik a holló szuperhűtő?

Az AccuFlow HP rendszer egy nyomásfokozó szivattyút használ a vízmentes ammónia nyomásának növelésére az alkalmazási vonalakban, ami lehetővé teszi a HP rendszer számára, hogy hidegebb környezeti hőmérsékleten és nagyobb sebesség mellett is kijuttassa a vízmentes ammóniát. Az AccuFlow HP rendszer egy vagy két szelepes konfigurációban is elérhető kettős hűtővel.

Tudsz vízórát kalibrálni?

A térfogati kalibráció egy alternatív módszer az áramlásmérő kalibrálására. A térfogati kalibráció azt jelenti, hogy átnyom egy ismert térfogatot a mérőműszeren, teszteli a mért értékeket az ismert térfogattal, és elvégzi a szükséges beállításokat.