Amikor az alma állomány feldarabolódik?

Pontszám: 4,5/5 ( 15 szavazat )

Az Apple részvényei ötször osztottak szét a cég tőzsdére lépése óta. A részvény felosztása 2020. augusztus 28-án 4 az 1-re, 2014. június 9-én 7 az 1-re, 2005. február 28-án, 2000. június 21-én pedig 2-1 alapon került felosztásra. és 1987. június 16-án.

Mi volt az Apple részvényeinek árfolyama, amikor felosztották?

A legutóbbi körülbelül 500 dollárról 125 dollárra módosította a részvények árfolyamát. Míg egy részvény 500 dollárért ugyanolyan befektetési összeget jelent, mint négy 125 dolláros részvény, az Apple vezetői úgy vélték, hogy a felosztás révén a részvény "a befektetők szélesebb köre számára hozzáférhetőbbé válik". Íme, mi történt a korábbi szakítások után.

Mi történik általában az Apple részvényeinek felosztása után?

Felosztás után a részvény árfolyama csökken (mivel a forgalomban lévő részvények száma nőtt) . A 2 az 1-re felosztás példájában a részvény árfolyama felére csökken. Így bár a forgalomban lévő részvények száma növekszik és az egyes részvények ára változik, a társaság piaci kapitalizációja változatlan marad.

Vásároljak Apple részvényeket felosztás előtt vagy után?

A befektetőknek ezért nem szabad Apple-részvényeket vásárolniuk a felosztás után azzal a feltevéssel, hogy a részvények "olcsóbbak" lesznek, vagy mert úgy gondolják, hogy a részvényekben hirtelen több felfelé irányuló potenciál van, mint korábban.

Mikorra számíthatunk Apple részvényfelosztásra?

A hivatalos felosztási dátum augusztus 28 -án, pénteken lesz. Az üzlet zárása után a részvényesek ténylegesen megkapják a többletrészvényeket brókerszámlájukon. Minden, a felosztás előtt birtokolt Apple-részvényhez összesen négy részvény jelenik meg a részvényfelosztás hatálybalépése után.

Az Apple részvényeinek 4:1 arányú felosztása… Mit jelent?

29 kapcsolódó kérdés található

Az Apple részvényei elérhetik az 1000 dollárt?

Az előrejelzések többsége azt feltételezi, hogy az Apple árfolyama emelkedni fog, és a legmagasabb prognózis szerint az Apple részvényei körülbelül 1000 dollár körül mozognak, vagyis körülbelül 8-szor magasabbak az Apple részvényeinek jelenlegi értékénél a következő 5 évben.

Mennyit érne ma az Apple-be fektetett 1000 dollár?

Az Apple esetében, ha egy évtizede vásárolt részvényeket, valószínűleg nagyon jól érzi magát a mai befektetéssel kapcsolatban. Számításaink szerint egy 2011 augusztusában végrehajtott 1000 dolláros befektetés 10 993,68 dollárt , azaz 999,37%-os nyereséget érne 2021. augusztus 31-én.

Jó részvényt vásárolni felosztás után?

A felosztás gyakran bullish jel, mivel az értékelések olyan magasra emelkednek, hogy a részvények elérhetetlenek lehetnek a diverzifikációt megőrizni próbáló kisebb befektetők számára. Előfordulhat, hogy azok a befektetők, akik felosztó részvényekkel rendelkeznek, nem keresnek azonnal sok pénzt, de nem szabad eladniuk a részvényeket, mivel a felosztás valószínűleg pozitív előjel .

Jó részvényt vásárolni felosztás előtt?

Minden egyes részvény most 5 dollárt ér. Ha ez a társaság részvényosztalékot fizet, akkor a felosztás miatt az osztalék összege is csökken. Tehát technikailag nincs valódi előnye a részvényvásárlásnak sem a felosztás előtt, sem az után .

Mi történik, ha részvényt vásárol a fordulónap után, de felosztás előtt?

Mi történik, ha részvényeket veszek vagy adok el a fordulónapon vagy azt követően, és a lejárati dátum előtt? Ha részvényeket vásárol a fordulónapon vagy azt követően, de a lejárati dátum előtt, akkor a részvényeket a felosztás előtti áron vásárolja meg, és megkapja (vagy brókerszámláján jóváírjuk) a megvásárolt részvényeket .

Mi lenne az Apple részvénye, ha soha nem osztana fel?

Ha az Apple soha nem osztja fel részvényeit, egyetlen részvény 28 000 dollárt is ért volna a legutóbbi, 2020. augusztus végi felosztáskor.

Melyik részvény hasadt a legtöbbet a történelem során?

Az Nvidia Corp. pénteken bejelentette, hogy történetének legnagyobb részvényfelosztását tervezi, és azt javasolja, hogy a befektetők három további részvényt adjanak minden, jelenleg birtokukban lévő részvény után.

Mennyi volt a Tesla részvények ára a 2020-as felosztáskor?

Az elektromosautó-gyártó részvényenkénti árfolyama az évet 418 dollárral kezdte, december 7-én pedig részvényenként több mint 625 dollár volt . Ez még akkor is lenyűgöző lenne, ha nem a Tesla által augusztus végén végrehajtott 5 az 1-es részvényfelosztás, ami nagyjából 650%-os növekedést eredményezett a Tesla részvényeibe befektetők számára.

Miért osztott 7-et az Apple 1-re?

A legutóbbi Apple (ticker: AAPL) felosztása 7 az 1 ellenében volt, 2014 júniusában. 2005 februárjában, 2000 júniusában és 1987 májusában volt 2 az 1-re felosztás. ... Az Apple azt mondta, hogy a részvény felosztásáról döntött. tükrözi azt a vágyat , hogy a részvényt a befektetők szélesebb köre számára hozzáférhetővé tegyék . A felosztással az Apple részvényeinek száma 17,1 milliárdra ugrik.

Mit jelent a 7-1 részvényfelosztás?

A részvények felosztása egy olyan módszer, amellyel a társaság igazgatósága növelheti a forgalomban lévő részvények számát, miközben csökkenti a részvények árfolyamát . ... Az Apple részvényeinek legutóbbi felosztása például 2014-ben 7-1 volt.

Mit jelent az 5:1 arányú részvényfelosztás?

Példa 5 az 1-re határidős részvényfelosztás: ... Abban az időben, amikor a vállalat befejezte az 5 az 1-re határidős felosztást, Ön most 5 részvényt birtokol, részvényenként 400 dollár értékben , így a befektetett összérték 2000 dollár. A befektetett összérték a felosztástól függetlenül változatlan marad.

Milyen hátrányai vannak a részvényfelosztásnak?

A részvényfelosztás hátrányai közé tartozik a megnövekedett volatilitás, a nyilvántartási kihívások, az alacsony árkockázat és a megnövekedett költségek .

Honnan lehet tudni, hogy egy részvény felosztódik?

Keressen egy részvényt a listán, és határozza meg a megosztási arányát az „Arány” oszlopban. Ez az arány lehet 2-1 , 3-2 vagy bármilyen más kombináció. Az első szám az Ön által birtokolt részvények többszörösét jelenti a felosztás után, és megegyezik a felosztás előtti második számmal.

Mi az előnye a fordított részvényfelosztásnak?

A BuyandHold befektetési webhely szerint a fordított részvényfelosztás lehetséges előnye, hogy azt a képzetet keltheti, hogy a vállalat részvényeinek értéke nőtt . Mivel a részvény árfolyama növekszik, vonzóbbnak tűnhet a potenciális befektetők számára, ami több befektetési dollárt eredményezhet a vállalat számára.

Mit jelent a 10 1 részvény felosztás?

Az 1 a 10-ért felosztás azt jelenti, hogy minden 10 tulajdonodban lévő megosztás után egy részvényt kapsz . Az alábbiakban pontosan szemléltetjük, hogy a felosztás milyen hatással van a részvények számára, részvényárfolyamára és a felosztást végző vállalat piaci kapitalizációjára.

A Disney részvényei felosztódnak?

A Disney szerint a részvényfelosztás a részvényesek jóváhagyásától függ , de várhatóan júliusra fejeződik be. ... A Disney-nek 680 millió részvénye van. A Disney igazgatótanácsa külön-külön 87,8 millióról 133 millió törzsrészvényre emelte a társaság részvény-visszavásárlási programját.

Mi történne, ha 10 éve vásárolnék Apple-részvényt?

Tehát, ha tíz évvel ezelőtt fektetett be az Apple-be, akkor valószínűleg nagyon jól érzi magát a mai befektetéssel kapcsolatban. Számításaink szerint egy 2011 júliusában végrehajtott 1000 dolláros befektetés 11 149,68 dollárt , azaz 1 014,97%-os nyereséget érne 2021. július 9-én, és ez a hozam nem tartalmazza az osztalékot, de tartalmazza az áremelkedést.

Mennyit érne ma az Amazonba 1997-ben befektetett 1000 dollár?

Ahogy a diagramunk is mutatja, egy 1000 dolláros kezdeti befektetés, amely 1997 májusában 55 részvény megvásárlásához elegendő 18 dolláros áron, most több mint 2 millió dollárt érne.