Mit jelent a legrosszabb?

Pontszám: 4,8/5 ( 8 szavazat )

melléknév. gonosztevő\ ˈrȯŋ-​ər \; legrosszabb\ ˈrȯŋ-​əst \ A helytelen definíciója (2/4. bejegyzés) 1 : nem az erkölcsi mérce szerint : bűnös, erkölcstelen gondolat, hogy a háború helytelen. 2 : nem helyes vagy megfelelő egy kód, szabvány vagy konvenció szerint : helytelen helytelen volt nem köszönni a házigazdának.

Mit jelent a legrosszabb?

(elavult, humoros) A rossz felsőbbrendű alakja: a legtöbb rossz . melléknév. 1. 1. (elavult) A rossz egyes szám második személyű jelenbeli alakja.

Helyes a Wrongest szó?

A Wikiszótár azt mondja: Az egyszavas komparatív és felsőbbrendű alakok, a helyeser és a legrosszabb, már nem általánosan használatosak, kivéve humorosan ; inkább a „rosszabb” és a „leghibásabb” kifejezéseket részesítik előnyben.

A legrosszabb a szótárban?

Igen , a legrosszabb a Scrabble szótárban található.

Hogyan használod a Rossz szót egy mondatban?

Hibás mondatpélda. Megbántottalak , és jóvá kellett tennem . Ha úgy gondolja, hogy valaki megbántott, felejtse el és bocsásson meg! Azért jöttél hozzám, hogy elpusztítsad azokat, akik bántottak téged.

25 NEM MEGFELELŐ PILLANAT A SPORTBAN!

29 kapcsolódó kérdés található

Honnan tudod, hogy egy mondat helyes-e vagy sem?

Ahhoz, hogy egy mondat nyelvtanilag helyes legyen, az alanynak és az igének is egyes vagy többes számban kell lennie. Más szóval, az alanynak és az igének meg kell egyeznie egymással a maga idejében.

Megsértették jelentése?

: igazságtalanul megsérülni : rosszat szenvedni.

Mi a jobb szó a rosszra?

EGYÉB SZAVAK A rosszra 1 rossz , gonosz, gonosz, bűnös, erkölcstelen, gonosz, elítélendő; görbe. 2 pontatlan, helytelen, hamis, valótlan, téves. 6 nem megfelelő, alkalmatlan. 8 gonoszság, erkölcstelenség, gonoszság, bûn, bûn. 12 rossz bánásmód, bántalmazás, elnyomás, csalás, csalás, becstelenítés.

Mi a rossz szuperlatívusza?

rossz (összehasonlító több helytelen vagy helytelenebb, szuperlatívusz leginkább rossz vagy legrosszabb )

Helyesebb vagy jobb?

A jobboldal összehasonlító formája: jobboldalibb. Aki igazat tesz; aki igazságot tesz vagy jóváteszi a rosszat.

Mi a kevesek összehasonlítása?

A kevesebb a kevésnek, a kevesebb pedig a kevésnek az összehasonlító formája.

Mi a jog összehasonlítása?

jobb → helyesebb / leghelyesebb (NEM jobb / leghelyesebb ) rossz → helytelenebb / legrosszabb (NEM helytelen / legrosszabb ) Két szótagos melléknevek.

Hogyan használod rosszul a szót?

Hibás mondatpélda
 1. Néha hibázok, és rosszul csinálom. ...
 2. Nem tudom sem megbüntetni, ha rosszat tesz, sem jutalmazni, ha jól cselekszik. ...
 3. Jó vagy rossz, a döntés megszületett. ...
 4. De jó vagy rossz, ő nem a lánya. ...
 5. Mi a baj vele?

Mit jelent a elavult?

1a : már nem használatos, vagy már nem hasznos egy elavult szó. b : olyan fajta vagy stílus, amely már nem aktuális: régimódi és elavult technológia gazdálkodási módszerek, amelyek mára elavultak. 2 növényi vagy állati rész : homályos vagy tökéletlen a rokon élőlények megfelelő részéhez képest : maradvány. elavult.

Mit jelent a létrafok?

1a : egy lekerekített keresztdarab a szék lábai között . b : létra egyik kereszttartója. 2 Skócia: nehéz pálca vagy cicó. 3: egy kerék küllője. 4: a hierarchia egy szintje néhány lépcsőfokkal emelkedik a társadalmi skálán – HW Van Loon.

Helytelen eszközök?

nem igaz a tényeket illetően ; pontatlan; téves: helytelen állítás. helytelen, illetlen vagy nem megfelelő: helytelen viselkedés; helytelen öltözék. nem megfelelő formában, felhasználásban vagy módon: hibás másolat.

Honnan jött a rossz szó?

késői óangol, "csavart, görbe, csavaros", az óskandináv rangr-ből, a korábbi *vrangr "görbült, csavaros, rossz", a protogermán *wrang-ból (a dán vrang "görbe, rossz", közép-holland wranc forrása is , A holland wrang "savanyú, keserű", szó szerint "az, ami eltorzítja a szájat"), a *wrengh-, a *wergh- "nazális változata" -ig ...

Milyen típusú melléknév hibás?

Milyen típusú szó hibás? Ahogy fentebb részleteztük, a „rossz” lehet melléknév , határozószó, főnév vagy ige. Melléknévhasználat: Néhány válasza helyes volt, néhány pedig téves. Melléknévhasználat: Tévedsz: egyáltalán nem Superman.

Mi a másik szó a hibázásra?

a hibázás szinonimája
 • baklövés.
 • téved.
 • hülye.
 • téved.
 • félremagyaráz.
 • lebecsül.
 • félrelépés.
 • félreértés.

Mit szólsz, ha valami nincs rendben?

Amikor Önön a sor, hogy bocsánatot kérjen ügyfele által észlelt hibáért, a vállalat helytelen tevékenységéért vagy vétségéért, a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:
 1. Azt mondva: "Sajnálom." A leggyakrabban használt kifejezés. ...
 2. Mondván: "Elnézést kérek." Ez egy jobb szóválasztás. ...
 3. Valami béna kifogás. ...
 4. Mást hibáztatni. ...
 5. Cégpolitikára hivatkozva.

Mit értesz azon, hogy megbántottam?

igazságtalan vagy elfogadhatatlan bánásmód valakivel : úgy érezte, mélyen megsértették a vádjai. Emberekkel vagy állatokkal való rossz bánásmód.

Hogy hívják azt, ha valaki rosszat tesz neked?

sérteni , megcsalni, rágalmazni, rosszindulatú, kárt okozni, rossz bánásmódban részesíteni, megsérteni, megbecsteleníteni, kárt okozni, bántalmazni, bántani, lejáratni, visszaélni, üldözni, sérteni, rossz bánásmóddal bánni, felháborítani, hamisan ábrázolni, elnyomni, kihasználni.

Mi a teendő, ha bántották?

5 módszer a múlt sérelmeinek elengedésére
 1. Hozd meg a döntést, hogy elengeded. A dolgok nem tűnnek el maguktól. ...
 2. Fejezze ki fájdalmát – és felelősségét. ...
 3. Ne légy áldozat, és ne hibáztass másokat. ...
 4. Koncentrálj a jelenre – az itt és most – és az örömre. ...
 5. Bocsáss meg nekik – és magadnak is.