Mi az a mélyciklusú akkumulátor?

Pontszám: 4,8/5 ( 57 szavazat )

A mélyciklusú akkumulátor egy olyan ólomakkumulátor, amelyet úgy terveztek, hogy hosszú időn keresztül tartós energiát biztosítson, és megbízhatóan működjön, amíg 80%-ig vagy még tovább le nem merül, ekkor újra kell tölteni.

Mi a különbség a mélyciklusú akkumulátor és a normál között?

Az autó akkumulátorait kifejezetten arra tervezték, hogy rövid, éles energialöketet biztosítsanak a jármű motorjának meghajtásához és beindításához. ... A Deep Cycle akkumulátorok vastagabb akkumulátorlemezekből és sűrűbb aktív anyagból készülnek, hogy ellenálljanak az ismételt töltési és kisütési ciklusoknak .

Mire használható a mélyciklusú akkumulátor?

A mélyciklusú akkumulátorok olyan akkumulátorok, amelyeket kisütésre és újratöltésre terveztek, például lakóautó-alkalmazásokban, golfkocsikban, padlótisztítókban vagy elektromos járművekben. A mélyciklusú akkumulátorokat általában nem szabad 80%-os kisütési mélység alatt lemeríteni.

Használhat mélyciklusú akkumulátort az autójában?

Igen, lehet . Rendben fog működni, ha nincs más alternatíva az akkumulátor számára. Elég sokáig bírja egy autó üzemeltetése. A mélyciklusú akkumulátort azonban nem tölti fel teljesen a generátor.

Használhat mélyciklusú akkumulátort indítóakkumulátorként?

A mélyciklusú akkumulátort másképp építik fel, mint a forgatható akkumulátorokat, vastagabb, nehezebb lemezekkel. ... Igen , egy mélyciklusú akkumulátorral beindíthatod a motorodat, de erősen ajánlott egy két-három akkumulátoros rendszer a motorakkumulátor és a kiegészítő (házi) akkumulátorok elkülönítésére.

Mi az a DEEP CIKLUS AKKUMULÁTOR? Mit jelent a DEEP CIKLUS AKKUMULÁTOR? DEEP CIKLUS AKKUMULÁTOR jelentése

17 kapcsolódó kérdés található

Fel tudsz tölteni egy mélyciklusú akkumulátort?

A csepptöltés a megfelelő módja a mélyciklusú akkumulátor töltésének.

Van különbség a mélyciklus és a tengeri akkumulátor között?

A motoros akkumulátor és a mélyciklusú tengeri akkumulátor áttekintése: Az indítóakkumulátor biztosítja, hogy a hajó könnyen elinduljon és kiszálljon a vízre. A mélyciklusú (trollkodó) akkumulátor biztosítja a működést és működteti az elektronikát bármilyen körülmények között .

Mennyi ideig kell tölteni egy mélyciklusú akkumulátort?

Például egy 15 amperes töltőnek körülbelül két órába telik az akkumulátor teljes feltöltése 25 százalékos kisülési érték mellett. A mindössze 5 amperes töltőknek azonban teljes hat órára lesz szükségük ugyanazzal az akkumulátorral.

Mikor érdemes mélyciklusú akkumulátort használni?

A mélyciklusú akkumulátorok leggyakoribb felhasználási területei a következők:
 1. Tengerészeti alkalmazások.
 2. Szabadidős járművek.
 3. Anyagmozgatás, beleértve a targoncákat is.
 4. Golfkocsik.
 5. Hálózaton kívüli megújuló energia.

A mélyciklusú akkumulátorok jobbak?

A mélyciklusú akkumulátor szükség esetén túlfeszültséget biztosít, de semmi olyan túlfeszültséget, mint egy autó akkumulátora. A mélyciklusú akkumulátort úgy tervezték, hogy újra és újra mélyen lemerüljön (ami nagyon gyorsan tönkreteszi az autó akkumulátorát). Ennek eléréséhez a mélyciklusú akkumulátor vastagabb lemezeket használ.

Szükségem van speciális töltőre a mélyciklusú akkumulátorhoz?

A mélyciklusú akkumulátorok szabályozott energiaáramlást biztosítanak, így lényegesen hosszabb ideig aktívak maradnak. Ezen akkumulátorok töltéséhez speciális típusú akkumulátortöltőre lesz szüksége, amelyet mélyciklusú akkumulátortöltőnek neveznek.

A mélyciklusú akkumulátorhoz víz kell?

NE ÖNZZE TÚL . Teljesen feltöltött normál mélyciklusú akkumulátorokhoz adjon hozzá vizet a szellőzőnyílás alja alatti 1/8-ig (lásd lentebb az A ábrát) ... Ha az akkumulátorok lemerültek, csak akkor adjon hozzá vizet, ha a lemezek szabadon vannak. Adjon hozzá annyi vizet, hogy ellepje a lemezeket, majd töltse fel az akkumulátorokat.

Honnan tudhatom, hogy a mélyciklusú akkumulátorom rossz?

Van néhány biztos módszer annak megállapítására, hogy az akkumulátor rossz-e, egyszerűen csak alaposan megnézzük. Néhány dolgot ellenőrizni kell, például: törött érintkező , kidudorodás vagy dudor a házon, repedés vagy repedés, túlzott szivárgás és elszíneződés. A törött vagy meglazult kapcsok veszélyesek, és rövidzárlatot okozhatnak.

Mekkora mélyciklusú akkumulátorra van szükségem?

Általában a mélyciklusú akkumulátorokat úgy kell méretezni, hogy az újratöltési ciklusok között a várt energiamennyiség három-négyszeresét tárolják.

Hogyan lehet karbantartani a mélyciklusú akkumulátort?

Mélyciklusú akkumulátor karbantartása és gondozása
 1. Az új akkumulátorokat használat előtt teljesen fel kell tölteni.
 2. Az új mélyciklusú akkumulátorokat többször meg kell ismételni a teljes kapacitás elérése előtt (25-100 ciklus, típustól függően). ...
 3. Az akkumulátorkábeleknek sértetleneknek kell lenniük, és a csatlakozókat mindig szorosan rögzíteni kell.

Milyen erősítővel töltsem a mélyciklusú akkumulátoromat?

Jobb, ha a mélyciklusú akkumulátort magasabb töltési sebességgel tölti, például 6 amperes, 10 amperes vagy magasabb töltési sebességgel. A megfelelő töltési sebességhez azonban ellenőrizze az akkumulátor műszaki adatait.

Milyen feszültséggel töltsem a mélyciklusú akkumulátoromat?

A mélyciklusú akkumulátorok ciklusos alkalmazásokban cellánként 2,43-2,45 voltos újratöltési feszültséget igényelnek. Ez 14,6/14,7 volt 12 voltos névleges telepítés esetén és 29,2/29,4 volt 24 voltos helyszínen.

Egy mélyciklusú akkumulátor mennyi ideig működik a hűtőben?

Egy 100 Ah-s ólom-savas mélyciklusú akkumulátor 13,3 órán keresztül működtet egy hűtőszekrényt évi 630 kWh-val. 80%-os lemerülést feltételezünk, de az ajánlott 50%-os DoD mellett ugyanaz a 100Ah-s akkumulátor 8,3 órán keresztül üzemel a hűtőben. A 100 Ah kapacitású lítium-vas-foszfát akkumulátor 15,8 órán keresztül 95%-os lemerüléssel működteti a hűtőszekrényt.

Mennyi ideig bírja a mélyciklusú akkumulátor töltés nélkül?

A mélyciklusú akkumulátorok szabványos és legszélesebb körben elfogadott minősítési ideje 20 óra . Ez azt jelenti, hogy az akkumulátor 10,5 V-ra lemerült 20 óra alatt, miközben méri az általa szolgáltatott teljes amperórát.

Mennyi ideig bírják a tengeri mélyciklusú akkumulátorok?

A legtöbb mélyciklusú akkumulátor megfelelő gondozás és töltés mellett akár hat évig is üzemel (a használat gyakoriságától függően). Önön múlik, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az akkumulátort nem károsítja a töltési rutin.

Melyik mélyciklusú akkumulátor a legjobb?

A 10 legjobb mélyciklusú akkumulátor 2021-ben
 • Univerzális Power Group Deep Cycle akkumulátor. ...
 • Miady LiFePO4 mélyciklusos akkumulátor. ...
 • Weize LFP1200 mélyciklusú akkumulátor. ...
 • Optima OPT8016-103 tengeri mélyciklusú akkumulátor. ...
 • VMaxTanks V35-857 tengeri mélyciklusú akkumulátor. ...
 • XS Power D3400 mélyciklusú akkumulátor. ...
 • Renogy hibrid mélyciklusos akkumulátor.

Mi történik, ha túltölti a mélyciklusú akkumulátort?

Mélyciklusú akkumulátorok túltöltése: A túl magas töltési feszültség következtében a teljes töltés elérése után túlzott áram folyik az akkumulátorba , ami az elektrolitban lévő víz lebomlását és idő előtti öregedést okoz. Magas túltöltés esetén az akkumulátor fokozatosan felmelegszik.

Tudod állandóan bekapcsolva hagyni a csepegtető töltőt?

Ez tovább tarthat, ha nagyobb akkumulátorral rendelkezik. A csepegtető töltőt a teljes feltöltés után 10-15 órával kell csatlakoztatni. Ha azonban azt tervezi, hogy hetekre vagy hónapokra felügyelet nélkül hagyja üresjáratban az autót, akkor bekapcsolva hagyhatja a csepegtető töltőt. Biztonságosan feltölti az akkumulátort, ha az akkumulátor töltöttségi szintje csökken.

Lemerült a mélyciklusú akkumulátorom?

Ha az akkumulátor jó feszültséget mutat, amikor teljesen fel van töltve, de a feszültség gyorsan 11 V-ra vagy az alá csökken, ez általában azt jelenti, hogy az akkumulátor cellája hibás, és cserére szorul. ... Ha egy mélyciklusú akkumulátor teljesen lemerült (kimerült állapotban), körülbelül 10,5 V -os feszültséget kell mutatnia.