Jók a mélyszöveti masszázsok?

Pontszám: 4,9/5 ( 9 szavazat )

Más masszázstechnikákkal ellentétben, amelyek a relaxációra összpontosítanak, a mélyszöveti masszázs segít az izomfájdalmak kezelésében és a merevség javításában . De még mindig segíthet a lelki kikapcsolódásban. Egy 2014-es, 59 résztvevő bevonásával készült tanulmány megállapította, hogy a mélyszöveti masszázs segített csökkenteni a fájdalmat a krónikus deréktájban szenvedőknél.

Milyen mellékhatásai vannak a mélyszöveti masszázsnak?

Leggyakoribb Mellékhatások
  • Elhúzódó Fájdalom. A mélyszöveti masszázs során alkalmazott nyomás alatti technikák miatt néhány ember szenvedett a fájdalom bizonyos változatától a terápiás kezelés alatt és/vagy után. ...
  • Fejfájás/migrén. ...
  • Fáradtság vagy álmosság. ...
  • Gyulladás. ...
  • Hányinger.

A mélyszöveti masszázs okozhat károsodást?

Bár a masszázsnak alacsony az ártalom kockázata, a mélyszöveti masszázs nem mindenki számára megfelelő. Előfordulhat, hogy az emberek először konzultálnak kezelőorvosukkal, ha a következők bármelyikében szenvednek: véralvadási zavar . a sérülések, például a csonttörések fokozott kockázata .

Milyen gyakran érdemes mélyszöveti masszázst végezni?

A mélyszöveti masszázs lassú, erőteljes ütésekkel éri el az izom- és kötőszövet mélyebb rétegeit. Ez a fajta masszázs a sérülések okozta izomkárosodást célozza meg. Fájdalom esetén naponta, hetente néhányszor vagy havonta néhány alkalommal kérhet mélyszöveti masszázst .

Miért fáj a mélyszöveti masszázs?

Tehát sok DTM terapeuta számára a válasz arra a kérdésre, hogy „miért fáj a mélyszöveti masszázs” meglehetősen egyszerű és egyértelmű, mivel az érintett testrész izmaira gyakorolt ​​nyomás nagysága annak elszakítása érdekében. hegszöveteket , amelyek után egyesek fájdalmat és fájdalmat érezhetnek.

Mélyszöveti masszázs – amit tudnia kell

32 kapcsolódó kérdés található