Mi a teendő a kóbor muskátlikkal?

Pontszám: 4,6/5 ( 7 szavazat )

Próbáld meg metszeni . Mielőtt a növényeket beltérbe vinné (általában késő ősszel), le kell vágnia a gerániumok körülbelül egyharmadát. Ügyeljen arra, hogy eltávolítsa az egészségtelen vagy elhalt szárakat is. A lábszárú muskátlik metszése megakadályozza azt is, hogy túlnőjenek és csúnyák legyenek.

Mi a teendő a szaggatott muskátlikkal?

Próbáljon ki néhány egyszerű stratégiát a kócos muskátli növekedésének leküzdésére.
 1. Válassza ki a muskátliját.
 2. Csak olyan muskátli növényeket vásároljon, amelyeknek három vagy több ága van. ...
 3. Vágja vissza a korai virágzást.
 4. Ültetéskor csípje vissza a muskátlit, és virágzás után az elhalt ágakat. ...
 5. Deadhead elköltött virágzik.
 6. Távolítsa el a virágokat, amint elhalványulnak. ...
 7. Válasszon egy helyet.

Érdemes áttelelni a muskátlit?

Ha a növényei több mint három méterre vannak az ablaktól, 50%-kal kevesebb fényt kapnak! Tartsa nedvesen a gyökereket, mert a növények télen keresztül tovább nőnek. A muskátlik gyakran túlélik a szárazságot, de nem fejlődnek. ... A muskátlit csak fagymentesen kell tartani, ezért nagyon gazdaságos az üvegházban áttelelni .

Mikor kell visszavágni a muskátlit?

Vágás a virágzás után A korán virágzó évelőket, mint a muskátlik és delphiniumok virágzás után a talajhoz közel vágják le, hogy elősegítsék a friss lombozatot és a késő nyári virágzást. Ezeket aztán ősszel vagy tavasszal újra visszavágják.

Meg lehet menteni a muskátlit jövőre?

Mentse el a muskátlit a következő évre. Majd ősszel kiásod , kartondobozba vagy papírzacskóba rakod télen való tárolásra, és ezek a szívós kis növények a következő tavasszal felszállnak és újra növekednek. ... Érdemes lesz kiásni a muskátlit egy kemény fagy előtt, hogy télen megmentse.

Lábszárú, benőtt muskátlik metszése / Joy Us Garden

28 kapcsolódó kérdés található

Télen tarthatom cserépben a muskátlit?

Ha van hely a cserepek számára napos helyen, télre behozhatja a cserepes muskátlit (Pelargonium) a házába. Bár szükségük van a napra, a legjobban mérsékelt, 12–18 °C ( 55–65 °F ) hőmérsékleten teszik ezt.

Hogyan tartod virágzásban a muskátlit?

Biztosítsa a megfelelő fényt
 1. Biztosítsa a megfelelő fényt.
 2. Győződjön meg róla, hogy virágai sok napfényt kapnak. ...
 3. Tartsa nedvesen a talajt.
 4. Tartsa a talajt nedvesen, de ne túl nedvesen. ...
 5. Távolítsa el a lábas növekedést.
 6. Nyár közepén vágja vissza a növényeket. ...
 7. Táplálja növényeit.
 8. A virágzás fokozása érdekében alkalmazzon magas káliumtartalmú műtrágyát.

Jó a kávézacc a muskátlikhoz?

Csak mentsünk el egy keveset a maradék kávézaccból , szórjuk a talajba, majd öntözzük meg a növényt a szokásos módon. ... A muskátlik különösen szeretik a kávét, és a Peace Lily növények is!

Hogyan tegyem bokrossá a muskátlimat?

Annak érdekében, hogy a muskátli tömör és bokros maradjon, és ne legyen lábszáras, évente legalább egyszer alaposan meg kell metszeni . Minél rendszeresebben metszed a muskátlit, annál jobban meg tudja őrizni tetszetős formáját. Az orsós muskátlik a rossz fényviszonyok következménye is lehet.

Hogyan kell feléleszteni a muskátlit?

A muskátli újraélesztése gyakran olyan egyszerű, mint műtrágya hozzáadása a talajhoz, különösen, ha ezt az előző vegetációs időszak óta nem tette meg. Ezenkívül a muskátlik gyakran újraéleszthetők a gyenge vagy sérült levelek, szárak vagy virágok metszésével .

Hogyan vigyem be a muskátlimat télre?

A muskátlik átteleléséhez fagy előtt vigye be a helyiségbe. Ha dézsában vagy tárolóedényben termeszti őket, és az idő túl sok (mint általában ősszel), egyszerűen húzza be az egész cserepet, ahol néhány hétig meg kell állnia, miközben más, sürgősebb kerti munkákat végez.

A muskátlik jobban szeretik a napot vagy az árnyékot?

A muskátli nem virágzó virágzásának két leggyakoribb oka a túl kevés fény vagy a túl sok műtrágya. A muskátli napfénykedvelő növény, amelynek napi 4-6 órányi teljes napfényre van szüksége, vagy esetleg tovább, kissé szűrt fényben. A déli és nyugati kitettség általában a legjobb.

A muskátlik szeretik a zsúfoltságot?

Ne zsúfolja a növényeket az ágyásokba , és tartsa a cserepeket olyan helyeken, ahol jó a légmozgás. Téli muskátlik: Megmentheti a muskátlit télen, ha a cserepes növényeket beltérben, világos, keleti vagy déli fekvésű ablak közelében helyezi el.

Hogy néz ki egy túlöntözött muskátli?

Általában a túlöntözött növényeken a muskátlik alsó részén sárga levelek vannak . Halvány kinézetű vízfoltok is kialakulhatnak rajtuk. Ha ez a helyzet, azonnal hagyja abba az öntözést, és hagyja, hogy a növények kiszáradjanak. Ne feledje, a muskátlik szárazságtűrő növények, és nem szeretik a túl sok vizet.

Mi a legjobb műtrágya muskátlik számára?

Műtrágya kültéri muskátlikhoz Sokan a folyékony műtrágyákat tartják a legjobbnak, mivel könnyen felszívódnak a növényekben. A 20-20-20 műtrágya (univerzális műtrágya) tökéletesen megfelel, mivel három alapvető tápanyagot tartalmaz, amelyekre a muskátliknak szüksége van: káliumot, foszfort és nitrogént.

Használhat Epsom sót muskátlira?

Használhat természetes sót, például epsom sót ( 1 teáskanál kb. 1 gallon vízhez ). Adjon hozzá 1 evőkanál 1 gallon vízhez, és adjon hozzá egy kicsit, amikor 2-3 hetente öntözi a növényt. Próbálja ki a Chemistry Cachet házi készítésű növényi táplálékát, hogy tökéletes mennyiségű tápanyagot biztosítson a muskátlivirágoknak. ... Remek keveréke van, amely jól működik muskátlikkal.

Milyen gyakran kell öntözni a muskátlit?

Hogyan öntözzük a muskátlit. Az egynyári muskátliknál hetente ellenőrizze a talajt , és öntözze meg, amikor a felső hüvelyk száraz. Az újonnan ültetett évelő muskátlit az első vegetációs időszakban folyamatosan nedves talajban tartsa. Az évelő muskátlik megtelepedése után általában túlélik a csapadékot, kivéve a súlyos szárazságot.

Be lehet gyökerezni a muskátli dugványokat vízbe?

Igen, a muskátli gyökerezhető vízben . ... Tegye a dugványokat egy üveg vízbe, világos helyre, de ne tegye ki közvetlen napsütésnek. Ügyeljen arra, hogy a dugványokról eltávolítson minden lombozatot, amely a vízszint alá eshet; a vízben lévő levelek megrohadnak.

A banánhéj jót tesz a kertnek?

A banánhéjak jók a kertekben, mert 42 százalék káliumot tartalmaznak (a tudományos nevének rövidítése K), a műtrágya három fő összetevőjének egyikét a nitrogénnel (N) és a foszforral (P) együtt, és a műtrágya címkéjén NPK-ként szerepel. Valójában a banánhéjban van a legmagasabb szerves káliumforrás.

Jó a tojáshéj a muskátlikhoz?

Ki tudta, hogy a reggeli maradéka tökéletes trágya lesz évelő növényeinek? ... A tojáshéj nagyszerű kalciumforrás, amely táplálja a talajt és segíti az évelő növények növekedését.

A tojáshéj jó a békeliliomnak?

Míg a szobanövények tojáshéjjal történő megtermékenyítése nagyon jó nekik , ügyeljen arra, hogy ezt ne tegye túl gyakran. Ehelyett tartsa ezt egy éves csemegeként a növények számára.

Mennyi ideig áll el a muskátli cserépben?

A közönséges muskátli 40 évig vagy tovább is élhet, ha megfelelően gondozzák. A muskátli pusztulásának leggyakoribb oka a túl- vagy alulöntözés, a rovarok vagy a betegségek és a hidegrázás. Idővel lábakká válhatnak és nem vonzóak, ezért fel kell újítani vagy el kell távolítani őket.

Meddig bírják a muskátli növények?

A muskátli valódi élettartama, ha jól ápolják, sok évig tarthat . Könnyen áttelelhetők is. Bizonyos más fajták, mint például a Geranium maderense, olyan kétnyári növények, amelyek a legtöbb telet túlélik, de élettartamuk mindössze két év.

Évente hányszor virágzik a muskátli?

Ha bent tartják, a muskátli egész évben virágzik, ha elegendő fényt kap. Ideális esetben olyan helyre tegye őket, ahol négy és hat óra közötti napfény érheti őket, és rendszeresen fejtsék le a növényeket, hogy a legtöbb virágot kapják, és elősegítsék a virágzás kialakulását.