Mi az UV bevonat a papíron?

Pontszám: 4,9/5 ( 58 szavazat )

Az UV Coating egy kemény, átlátszó bevonat, amelyet a nyomtatott anyagokra visznek fel, hogy 1) védjen a karcolásoktól, szakadásoktól és ujjlenyomatoktól, és 2) fokozza a tinta színeinek ragyogását.

Mit tartalmaz az UV bevonat?

A papír bevonására többféle vegyületet használnak; Az UV bevonat vegyszerek közé tartozik a polietilén, a kalcium-karbonát és a kaolinit . Ezeket a vegyületeket finomítják és viszkozizáló anyagokkal keverik össze, amelyek elősegítik a papírhoz való tapadást. A nyomtatás utáni bevonat felhordására UV bevonógépet használnak.

Hogyan néz ki az UV bevonat?

Az UV-bevonat vagy ultraibolya bevonat egy nagyon fényes, fényes folyékony bevonat , amelyet nyomtatott papírfelületre visznek fel, és nyomdagépen vagy speciális gépen ultraibolya fénnyel kikeményítenek. A bevonat megkeményedik vagy megkeményedik, ha ultraibolya sugárzásnak van kitéve.

Mi az az UV bevonatsor?

Az UV-bevonat (vagy általánosabban sugárzással keményedő bevonat) olyan felületkezelés, amelyet vagy ultraibolya sugárzással térhálósítanak , vagy amely megvédi az alatta lévő anyagot az ilyen sugárzás káros hatásaitól.

UV bevonatra tudsz írni?

Az UV-bevonat tartósabbá teszi a nyomtatott darabot, és megakadályozza a szennyeződést. A legtöbb UV-bevonat esetében a darab már nem nyomtatható és nem írható rá golyóstollal.

UV bevonatoló gép kezelési útmutatója

25 kapcsolódó kérdés található

Mi a különbség a vizes bevonat és az UV bevonat között?

A vizes bevonatok kevésbé fényesek, mint az UV-bevonatok , és összehajtva jobban ellenállnak a repedésnek. A vizes bevonat csak elárasztásként alkalmazható, szemben az UV-bevonatokkal, amelyek akár elárasztásként, akár foltként alkalmazhatók. Ez a legolcsóbb befejezési lehetőség.

Az UV bevonat mérgező?

Az UV-re keményedő bevonat nem bocsát ki káros vegyszereket . Hosszabb védelmet is biztosít a fának. Ez a fajta bevonat számos termékhez használható, nem csak a fához. Használhatja fémhez, üveghez, nyomtatókhoz, betonhoz, szövethez és papírhoz.

Mi az UV-bevonat a munkalapokon?

A Surface 519 Counter-UV, a munkalapok tömítője UV-fény hatására megköt, és természetes megjelenést kölcsönöz a felületnek. A hibrid nanotechnológiás gyanta tömítőanyagban található fotoiniciátorok lehetővé teszik a bevonat szinte azonnali megkeményedését, ha bizonyos hullámhosszú fénynek teszik ki. A speciális térhálósító lámpa nélkül az Counter-UV nem köt ki.

Az UV Board jó?

Karcálló : Az UV-bevonatú panelek nagy igénybevételre készültek, így rendkívül ellenállóak a karcolásokkal és a hirtelen kopással szemben. Alacsony párásodási és időjárás-változási tartósság is jellemzi őket.

Mi az UV teljes formája?

Az UV teljes formája az ultraibolya . Az UV fény hullámhossza 10-400 nm, ami rövidebb, mint a látható fény, de hosszabb, mint a röntgensugárzás, és az elektromágneses sugárzás egyik formája.

Az alábbiak közül melyik bevonat ellenáll az UV-sugárzásnak?

Poliuretán bevonatok Gyakran fedőbevonatként használják az epoxi bevonatok felett, kiváló UV-állóságot biztosítanak, és kiválóan tartják meg a színt és a fényt.

Milyen vastag az UV bevonat?

Az UV-re kikeményedő alapozó felületek műanyagon 1 és 6 mil közöttiek legyenek csiszolás előtt. Lakk alaprétegek felhordásakor az állandó mill vastagság a legfontosabb.

Mi az a matt UV bevonat?

A matt lapos szatén felület , amelyen nem látszanak ujjlenyomatok, és élénkebbé teszi a színeket. Az UV-bevonat lehet fényvisszaverő és fényes, és magas szilárdanyag-szinttel rendelkezik, ami lehetővé teszi a bevonat nagyon vékony filmekben történő felhordását.

Mire használható az UV nyomtató?

Az UV tintasugaras nyomtató UV digitális nyomtatási eljárást használ a 2D digitális kép 3D objektumra való felviteléhez . Az UV tintasugaras nyomtató apró tintacseppeket juttat papírra, műanyagra, üvegre, fémre és más hordozókra, hogy képet alkosson egy tintakiadó rendszer, más néven nyomtatófej segítségével.

Az UV-bevonatú papír újrahasznosítható?

Az UV szitanyomat nem újrahasznosítható . Az UV-papírtermékek újrahasznosításának lehetősége államonként változhat. A laminálás (jelenleg) nem tekinthető környezetbarát felületnek. A lam film gyártása során VOC-ok szabadulnak fel, és a felhasznált nagy mennyiségű ragasztó nem alkalmas az újrahasznosításra.

Szükséges-e UV bevonat az üvegekre?

Ahogy a fényvédő krém megakadályozza, hogy a nap UV sugarai károsítsák a bőrt, a szemüveglencsék UV-védő kezelései megakadályozzák, hogy ugyanazok a sugarak károsítsák a szemet . Az ultraibolya fénynek való túlzott kitettségről azt tartják, hogy szürkehályogot, retinakárosodást és más szemproblémákat okoz.

A Spot UV környezetbarát?

A spot UV-nyomtatás környezetbarátabb is, mint gondolná. A folt UV-nyomtatáshoz használt lakkok többsége káros vegyi anyagoktól mentes. Ez a felület alkalmas újrahasznosítható anyagokhoz és papírzacskókhoz.

Mi az az UV prés?

Ultraibolya fényt használó nyomdagép a tinta gyors kikeményítésére . Az UV-nyomtatás olyan kereskedelmi nyomtatási eljárásra utal, amely ultraibolya térhálósodási technológiát használ. Ultraibolya nyomtatásként is ismert, az UV nyomtatási eljárás speciális tintákat foglal magában, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy ultraibolya (UV) fénynek kitéve gyorsan száradjanak...

Mi a különbség a lakk és a vizes bevonat között?

A vizes bevonatok nagyobb kopásállóságot biztosítanak, mint a lakkok . A vizes oldatot általában a teljes nyomtatott darabra visszük fel, általában a nyomda utolsó egységénél. Vízbázisának köszönhetően a vizes bevonat környezetbarátabb, mint a lakk vagy az UV bevonatok.

A lezárt márvány vízálló?

A legtöbb esetben nem jó ötlet a márványcsempék zuhany alatt történő lezárása, mert nedves környezetben a tömítőanyag ténylegesen felfoghatja a vizet a csempékbe , és a kő lebomlását okozhatja. A kő lebomlása sok problémát okozna, és a zuhany alatt ki kell cserélni a csempét.

A lezárt márvány porózus?

A tömítőanyag emellett megkönnyíti a konyhai munkalap tisztán tartását és jó megjelenését. A természetes kő megfelelő tömítése azért fontos, mert a legtöbb kő porózus – ez alól a szabály alól kivételt képez a természetes kőből készült kvarc. ... A márvány általában porózusabb . A munkalapokon ezek a csatornák sokkal kisebbek.

Fújhat-e átlátszó bevonatot márványra?

Javasoljuk, hogy rövid adagokat permetezzen, kvázi "le a mandzsettáról". A hatás védelme érdekében száradás után a márványszerkezetet DUPLI -COLOR átlátszó bevonattal lehet lezárni, pl. Deco Clear Coat fényes vagy matt, Zapon-Spray Cristal fényes vagy matt, Deco Matt Clear Coat.

Lekopik az UV bevonat?

Tanulmányok kimutatták, hogy idővel a napszemüveglencsék UV-védőrétegei, valamint a bennük lévő árnyalat is kifakulnak . Az UV szintén csökkentheti a lencsék ütésállóságát; ami azt jelenti, hogy mennyire törésállóak a lencsék. ... Tehát igaz, hogy a napszemüvege elhasználódhat az UV-védelem elvesztésének értelmében.

Biztonságos az UV-nyomtatás?

Az UV-re keményedő tinta kevésbé hajlamos a karcolásokra, fakulásra, karcolásokra vagy elkenődésre a kezelési és szállítási folyamat során. Az UV-nyomtatási eljárás környezetbarátabb. Mivel az UV-re keményedő tinták nem oldószer alapúak, nem párolognak el káros anyagok .

Az UV fény károsítja a tintát?

Általában felmelegíti vagy lehűti. Egy üvegben? Az UV fénynek legalább két üvegrétegen át kell hatolnia ahhoz, hogy a tintához jusson . Tehát röviden, ez nem jelent nagy változást.