Mi az a muszkarin antagonista?

Pontszám: 4,3/5 ( 45 szavazat )

A muszkarinreceptor antagonista egy olyan típusú antikolinerg szer, amely blokkolja a muszkarin acetilkolin receptor aktivitását.

Mire jók a muszkarin antagonisták?

Peptikus fekélyek, hányinger, hányás és utazási betegség kezelésére használt muszkarin antagonista. Inhalációs, hosszú hatású antikolinerg szer, amelyet fenntartó hörgőtágítóként használnak krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedő betegeknél.

Mi a példa a muszkarin antagonistára?

Az általánosan használt muszkarin antagonisták közé tartozik az atropin, a szkopolamin, a glikopirrolát és az ipratropium-bromid . A muszkarin antagonisták beadása kötelező, ha az izomrelaxánsok hatását acetilkolin-észteráz-gátlók antagonizálják, nehogy súlyos bradycardia, szívblokk és asystolia alakuljon ki.

Hogyan hatnak a muszkarin receptor antagonisták?

A muszkarinreceptor-antagonisták (MRA-k) úgy működnek , hogy kompetitív módon blokkolják a kolinerg választ, amely az acetilkolin (ACh) által megnyilvánuló muszkarinreceptorokhoz kötődik az exokrin mirigysejteken, szívizomsejteken és simaizomsejteken.

Mire használhatók az antimuszkarin gyógyszerek?

Az antimuszkarin szerek, mint egy osztály, a hiperaktív hólyag orvosi kezelésének sarokkövét jelentik. A klinikai vizsgálatokból és metaanalízisekből összegyűjtött bizonyítékok bizonyították hatékonyságukat és biztonságosságukat. Az antimuszkarin szerek jelentős javulást kínálnak a kényszerinkontinencia, a sürgősség, a gyakoriság és a nocturia tüneteiben.

Muszkarin agonisták és antagonisták

44 kapcsolódó kérdés található

Mi az antimuscarinic példa?

Az antimuszkarin szerek csökkentik az inkontinencia tüneteit a hólyag izomgörcseinek csökkentésével. Az inkontinencia kezelésére javasolt antimuszkarin gyógyszerek közé tartozik az oxibutinin (Ditropan®) , a trospium (Sanctura®) és a darifenacin (Enablex®).

Mit tesz a muszkarin a szervezettel?

A muszkarin a perifériás idegrendszerben fejti ki hatását, ahol a receptorkötő helyeken verseng az acetilkolinnal. A muszkarin kolinerg receptorok a szívben mind annak csomópontjaiban és izomrostjaiban, a simaizomzatban és a mirigyekben találhatók.

Mi a muszkarin receptorok szerepe?

A muszkarin receptorok részt vesznek a kolinerg jelek átvitelében a központi idegrendszerben , az autonóm ganglionokban, a simaizomzatban és más paraszimpatikus végszervekben.

Mit jelent a muszkarin?

: a muszkarin muszkarinreceptorok által előidézett paraszimpatikus hatások (például lelassult szívverés és fokozott simaizom-aktivitás), azokra hasonlító, előidéző ​​vagy közvetítő hatásokra – hasonlítsa össze a nikotint.

Mi a különbség az antimuskarin és az antikolinerg között?

Az antimuskarin szerek az antikolinerg gyógyszerek egyik altípusa. Az antikolinerg szerek olyan szerekre utalnak, amelyek blokkolják a kolinerg receptorokat vagy az acetilkolin receptorokat. Az antikolinerg szerek 2 kategóriába sorolhatók: antimuskarin szerek, amelyek blokkolják a muszkarin receptorokat, és antinikotin szerek, amelyek blokkolják a nikotinreceptorokat.

Melyik gyógyszer a muszkarin receptor antagonista?

A fontos muszkarin antagonisták közé tartozik az atropin , a hioszciamin, a hioszcin-butil-bromid és a hidrobromid, az ipratropium, a tropikamid, a ciklopentolát, a pirenzepin és a szkopalamin.

A Muscarine agonista vagy antagonista?

A muszkarin az összes muszkarin receptor prototípus agonistája (a muszkarin gombákból származó alkaloid, és mérgező gombák lenyelése esetén toxicitást okoz).

Miért okoznak kipirosodást az antikolinerg szerek?

Az alfa-adrenoceptorok antagonizmusa blokkolhatja az alfa-adrenoceptorok által közvetített érszűkületet, ami értágulathoz és kipiruláshoz vezethet. Az utóbbi években azonban szélesebb körben elfogadott magyarázat az volt, hogy a kipirulás másodlagos az izzadás blokkolása miatti túlmelegedés miatt .

Reverzibilis az atropinkötés?

A muszkarin receptorokat a simaizomban és az agyban reverzibilis (pl. atropin, kinuklidinil-benzilát) vagy irreverzibilis (benzilil-kolin vagy propil-benzil-kolin mustárok) ligandumok kötődésével jellemezték.

Vannak muszkarin receptorok a szívben?

Az M 2 muszkarin receptorok a szívben és a tüdőben találhatók . A szívben a depolarizáció sebességének lelassításával lassítják a szívfrekvenciát a normál szinuszritmus alá. Emberben nyugalmi körülmények között a vagus aktivitás dominál a szimpatikus aktivitással szemben.

Mi történik, ha a muszkarin receptorok aktiválódnak?

Az M2 muszkarin receptor széles körben elterjedt az emlősök szöveteiben, és ez az egyetlen altípus, amely az emberi szívben található. Aktiválása a szívfrekvencia csökkenését és a szív összehúzódási erejének csökkenését eredményezi (3).

Hogyan hatnak a muszkarin receptorok a szívre?

Az M 2 muszkarin receptorok a szívben helyezkednek el, ahol a paraszimpatikus idegrendszer negatív stimuláló hatásai után a szívritmus normál szinuszritmusra való lelassítására hatnak, lassítva a depolarizáció sebességét.

A muszkarin pszichedelikus?

A gombákban található alkaloidok kémiai osztályai. Az Amanita sp.-ben négy hallucinogén anyag található, amelyek hallucinogén hatást válthatnak ki: muszkimol, iboténsav, muszkazon és muszkarin (5.1a–d. ábra). A muszkarin kivételével ezen anyagok mindegyike izoxazol [8].

A muszkarin mérgező?

Az A. muscaria gyümölcstestei változó dózisú muszkarint tartalmaznak, általában körülbelül 0,0003% friss tömeget. Ez nagyon alacsony, és a toxicitási tünetek nagyon ritkán jelentkeznek .

Mi aktiválja a muszkarint?

[1] Az acetilkolin molekula aktiválja a muszkarin receptorokat, lehetővé téve a paraszimpatikus reakciót minden olyan szervben és szövetben, ahol a receptor expresszálódik. ... A Gq stimulálása a PLC és a Ca2+ aktiválására.

Hogyan kezelik a muszkarint?

A súlyos muszkarin tünetek kis adag atropin infúzióval kezelhetők. Muskarinmérgezés esetén a teljes epizód általában 6-8 óra alatt elmúlik; egyes tünetek 24 órát is igénybe vehetnek, amíg teljesen megszűnnek.

A nikotin agonista vagy antagonista?

A nikotin és a muszkarin tehát egyfajta kolinerg receptor specifikus agonistái (az agonista olyan molekula, amely a neurotranszmitter hatásának reprodukálásával aktivál egy receptort.) A nikotin kompetitív módon kötődik a nikotinos kolinerg receptorokhoz.

A muszkarin növeli a pulzusszámot?

Az ACh hatásának blokkolásával a muszkarinreceptor antagonisták nagyon hatékonyan blokkolják a vagus idegek szívre gyakorolt ​​hatásait. Ezáltal növelik a szívfrekvenciát és a vezetési sebességet.