Mit jelent az idézet?

Pontszám: 4,8/5 ( 17 szavazat )

Az idézet egy mondat, kifejezés vagy beszéd- vagy szövegrészlet megismétlése, amelyet valaki mondott vagy írt. A szóbeli beszédben ez egy olyan megnyilatkozás reprezentációja, amelyet idézőjel, például egy mondás ige vezet be. Például: John azt mondta: "Ma láttam Máriát".

Mi az idézet és a példa?

Az idézet definíciója olyan szavak vagy kifejezések, amelyeket valaki mástól, irodalmi alkotásból vagy valaminek a kért árából vettek át. Az idézetre példa az, amikor veszünk egy részt Shakespeare-től, és megismételjük úgy, ahogy írtuk, anélkül, hogy bármelyik szót megváltoztatnánk . ... Egy idézett részlet.

Mi az idézet jelentése?

idézet főnév [C] (SAID) egy kifejezés vagy rövid írás egy hosszabb irodalmi, költészeti stb. műből, vagy amit valaki más mondott : ... Beszédét irodalmi idézetekkel zsúfolták. A cím egy Shakespeare-i idézet. Adott nekem egy vicces idézeteket tartalmazó könyvet.

Mit jelent, ha egy kifejezés idézőjelben van?

Talán magától értetődik, de az idézőjel emberek idézésére való. Az idézés nem jelent összegzést vagy átfogalmazást; ez azt jelenti, hogy pontosan meg kell ismételni azt, amit valaki mondott. Ha dupla idézőjeleket tesz egy kifejezés köré, az olvasó gyakran azt feltételezi, hogy valaki valahol pontosan ezt a kifejezést vagy mondatot mondta.

Ön szerint mit jelent az idézet?

idézet Hozzáadás a listához Megosztás. ... Igeként az idézni azt jelenti , hogy valaki szavait megismételjük, és azokat a kiváltójának tulajdonítjuk . Ha a személyes szervezésről tart beszédet, érdemes Ben Franklint idézni benne – ő a mester. Amikor kiírsz egy idézetet, a másik személy szavait idézőjelbe teszed ("Aha!").

35 kapcsolódó kérdés található

Mi az idézés célja?

Az idézőjelek elsődleges funkciója a pontos nyelv (akár beszélt, akár írott) megjelenítése és megjelenítése, amely valaki mástól származik . Az idézőjel a szépirodalomban és néha a költészetben is beszédaktusok jelölésére szolgál.

Mi az árajánlat és felhasználása?

Az idézet egy mondat, kifejezés vagy beszéd- vagy szövegrészlet megismétlése, amelyet valaki mondott vagy írt . ... Az idézeteket olyan jól ismert állításrészek bemutatására is használják, amelyeket az idézet kifejezetten az eredeti forrásuknak tulajdonít; az ilyen kijelentéseket idézőjelekkel (pontozással) jelöljük.

Mindig az idézőjelbe kerül a pont?

Az amerikai angolban a vessző és pont mindig az idézőjelbe kerül ; a kötőjelek, kettőspontok és pontosvesszők szinte mindig kívül esnek az idézőjeleken; kérdőjelek és felkiáltójelek néha bemennek, néha kívül maradnak.

Mikor kell idézned egy szót?

A pontos szavak eredeti forrásból való átvételét idézésnek nevezzük. Idéznie kell az anyagot , ha úgy gondolja, hogy az eredeti szerző kifejtésének módja a leghatékonyabb módja a mondanivaló közlésének.

Mi a legjobb idézet valaha?

Minden idők 100 legjobb idézete
 • „Élj úgy, mintha holnap meghalnál. ...
 • "Ami nem öl meg, az erősebbé tesz." ...
 • "Légy az, aki vagy, és mondd ki, amit érzel, mert akik bánnak, azok nem számítanak, és akik számítanak, azok nem bánják." ...
 • "Nem szabad megengednünk, hogy mások korlátozott észlelései meghatározzanak minket."

Mi a leghíresebb idézet?

A leghíresebb idézetek
 • "A szerencse a merészeknek kedvez." – Virgil. Az élet az, ami akkor történik, ha más tervek készítésével van elfoglalva. ...
 • "Az idő pénz." – Benjamin Franklin. ...
 • "Jöttem, láttam, hódítottam." - Julius Caesar. ...
 • "Amikor az élet citromokat ad, csinálj belőlük limonádét." – Elbert Hubbard. ...
 • "Ha boldog akarsz lenni, legyen." – Lev Tolsztoj.

Mit jelent tagalogul az idézet?

A tagalog nyelvű idézet szó fordítása: sipi .

Hogyan írsz idézetet?

Helyes írásjelek – idézetek
 1. Ha azzal kezdi, hogy elmondja, ki mondta, használjon vesszőt, majd az első idézőjelet. ...
 2. Ha először az idézetet teszi, majd megmondja, hogy ki mondta, akkor a mondat végére vesszőt, majd a második idézőjelet írja be. ...
 3. Az írásjelek mindig az idézőjelbe kerülnek, ha közvetlen idézetről van szó.

Mik a közvetlen idézetek példái?

A közvetlen idézet egy szerző vagy előadó pontos szavainak beszámolója, és idézőjelek közé kerül egy írott műben. Dr. King például azt mondta: "Van egy álmom."

Mik azok a közvetlen idézetek írásban?

Közvetlen idézet az, amikor egy másik személy szavait átveszi és elhelyezi a saját dokumentumában . Ezeket mindig idézőjelbe kell tenni, és megfelelő hozzárendelést kell adni (MLA, APA, Chicago stb.).

Hogyan használjunk idézőjeleket egy mondatban?

Idézőjelek használhatók minden olyan állítás beszámítására, amely szóról szóra úgy jelenik meg, ahogyan azt egy másik forrásban elhangzott vagy nyomtatták . Például az előző példában a karakter pontosan úgy mondta ki a szavakat, ahogyan az idézőjelben szerepelt: „Aggódok – mondta –, hogy nem hívott.

Hogyan zársz egy mondatot idézettel?

Amikor az idézet véget ér, használjon vesszőt az idézőjelek között, majd folytassa a mondatot kívül . Ha az idézet kérdőjellel vagy felkiáltójellel végződik, használja azt az idézőjelek között, majd folytassa a mondatot az idézőjeleken kívül, például: "Hova mész?" Kérdezte.

Hol vannak a pontok idézőjelben?

Pontok és vesszők használata idézőjelekkel Az amerikai nyelvhasználatban a pontok és vesszők általában az idézőjelbe kerülnek . Ha valaki pontos szavait idézi, az idézetet nyitott idézőjelekkel vezesse be, és fejezze be ponttal vagy vesszővel és záró idézőjelekkel.

Milyen típusai vannak az árajánlatoknak?

Az idézetek típusai
 • Szövegbeli idézetek. A szövegen belüli idézet egy rövid idézet, amely beleillik az Ön által írt mondatba, és kiegészíti azt. ...
 • Közvetett idézetek. Közvetett idézet az, amikor átfogalmazod a forrásból származó ötleteket. ...
 • Közvetlen idézetek. Közvetlen idézet az, amikor közvetlenül a forrásból veszünk szöveget anélkül, hogy bármit is megváltoztatnánk.

Valaminek a nevét idézőjelbe teszed?

A dupla idézőjel a kompozíciók, például könyvek, színdarabok, filmek, dalok, előadások és TV-műsorok közvetlen idézésére és címére szolgál. ... Ne tegye idézőjelbe: újságok, folyóiratok neveit, egy vallás központi szövegeit (Biblia, Korán), szótárakat, kézikönyveket és segédkönyveket.

Mi az egyetlen idézőjel neve?

Az egyszeres idézőjeleket „idézőjelnek” , „idézőjelnek”, „beszédjelnek” vagy „fordított vesszőnek” is nevezik. Használja őket a közvetlen beszéd és más írók idézett munkáinak megjelenítésére. mellékelje bizonyos művek címét.

Mit tartalmaz az árajánlat?

Mindenekelőtt az árajánlatnak tartalmaznia kell azt az árat, amelyet úgy döntött, hogy az Ön által nyújtott szolgáltatásért vagy áruért felszámol . Az árajánlatban szerepeltetheti az elszámolt árhoz vezető összetevők bontását (pl. munkaerőköltség, nyersanyagköltség, áfa stb.)

Mik az idézet jellemzői?

Az idézet tartalma ↓
 • Részletek az eladásra kínált áruk minőségéről.
 • Részletek az eladásra kínált áruk mennyiségéről.
 • Az árajánlat típusa.
 • Az áru egységnyi eladási ára.
 • Fizetési feltételek, például készpénz vagy hitel, kereskedelmi engedmény, készpénzes engedmény és egyéb juttatások, ha vannak.
 • A szállítás ideje, módja és helye.

Mi az ingyenes árajánlat?

Az árajánlat egy értékesítési tranzakció során a potenciális vásárlóknak küldött dokumentum, amely a termékeket/szolgáltatásokat javasolt áron írja le, és általában ingyenesen küldjük ki. Ezért az ingyenes árajánlat kérése azt jelenti, hogy felkérjük az eladót, hogy küldjön egy árajánlatot, amelyben meghatározza, hogy milyen áron kínálja a termékeket/szolgáltatásokat .