Mit értesz károsan?

Pontszám: 4,4/5 ( 47 szavazat )

: káros gyakran finom vagy váratlan módon káros hatások károsak az egészségre .

Káros szó?

A károsan károsan jelentése angolul: sok embert károsan érintettek tetteik.

Mit jelent a káros kifejezés?

Ha valami káros, az árt, vagy ront a helyzeten . A dohányzás nyilvánvalóan káros hatással van az egészségére, nem is beszélve a társasági életéről.

Mi a példa a károsításra?

A káros definíciója az, ami káros vagy káros. Egy példa a káros hatásra, hogy a dohányzás hogyan képes megölni az embert .

Mit jelent ez a Dalti kifejezés?

főnév, többes szám Da·lits, (főleg gyűjtőnéven) Da·lit. Néha sértő. az indiai Scheduled Castes tagja , néha a Scheduled Tribes tagjának is tekintik. India bármely elnyomott népének tagja.

Káros | Jelentés példákkal | Az én szavam könyve

45 kapcsolódó kérdés található

Ki a híres dalit író?

Om Prakash Valmiki a dalit irodalom mérföldkövének tekintett Joothan című önéletrajzáról volt ismert. Életét érinthetetlenként, dalitként írja le az 1950-es évek újonnan függetlenné vált Indiában.

Mit jelent a Törlés Törlés?

tárgyas ige. : kiküszöbölése, különösen törléssel, kivágással vagy törléssel. Töröljön egy részt egy kéziratban töröljön egy számítógépes fájlt Az e-mailt véletlenül törölték. Egyéb szavak a törlésből Szinonimák További példamondatok További információ a törlésről.

Hogyan tartják fenn a káros allélokat?

Fenntarthatók mutációval A káros allélt termelő mutáció folyamatosan kialakulhat a populációban, még akkor is, ha a szelekció kigyomlálja azt. Például a neurofibromatózis egy genetikai betegség, amely az idegrendszer daganatait okozza.

Hogyan használod a káros szót egy mondatban?

Káros mondatpélda
 1. Néhány növény, mint például a mustár, károsnak tűnik számukra. ...
 2. A morfium hatása sokkal károsabb, mint az ópiumdohányzásé. ...
 3. Az alacsony D-vitamin szint káros lehet az egészségre.

Mik azok a káros mutációk?

Hallgassa meg a kiejtést. (DEH-leh-TEER-ee-us myoo-TAY-shun) Olyan genetikai változás, amely növeli az egyén fogékonyságát vagy hajlamát egy bizonyos betegségre vagy rendellenességre . Ha egy ilyen változat (vagy mutáció) öröklődik, a tünetek kialakulása valószínűbb, de nem biztos.

Mi a káros anyag?

A káros anyagok (más néven tiltott anyagok) olyan anyagok, amelyeket tilos projektben használni . ... a projekt szerkezeti stabilitása/teljesítménye/fizikai integritása/elvárható élettartama. előírások be nem tartása. változásra/romlásra való hajlam.

Mi a káros hatása?

Valami, ami valamire káros hatással van, káros hatással van rá. Az apró bűnözés káros hatással van a közösség életére.

Mi a hiábavaló szinonimája?

hiábavaló
 • meddő.
 • üreges.
 • nem praktikus.
 • hatástalan.
 • hatástalan.
 • elégtelen.
 • hiú.
 • értéktelen.

Mit jelent az antonym angolul?

: ellentétes jelentésű szó A jó szokásos antonimája a rossz . Más szavak az antonimából Néhány különbség a szinonimák és az antonimák között További példamondatok Tudjon meg többet az antonimáról.

Mi a káros főnév?

ártalmasság . A káros hatás minősége.

Mi a jó éghajlat?

: az egészséget vagy jólétet kedvező vagy elősegítő, egészséges éghajlat.

Hogyan használd a kirívó szót egy mondatban?

Kirívó mondatpéldák Ez volt a kormány által valaha elkövetett legkirívóbb tett. A szörnyű hiba, amit ezek a párok elkövettek, az volt, hogy nem töltöttek elég időt azzal, hogy egy életen át komolyan megtervezzék a házasságot.

Hogyan használjunk kitérőt egy egyszerű mondatban?

Eltérő mondat példa Bocsásd meg az eltérést, vissza a váláshoz. Először is tegyünk egy rövid kitérőt arról, hogyan jutottunk el idáig. Remélem, az olvasó megbocsátja ezt a kitérőt, amely nem érdektelen. Ennek követéséhez egy kis kitérőt kell tennünk a bolsevizmus történetébe.

Minden recesszív allél káros?

A recesszív letális gének kódolhatnak akár domináns, akár recesszív tulajdonságokat, de valójában nem okoznak halált , hacsak egy szervezet nem hordozza a letális allél két példányát. A recesszív letális allélok által okozott emberi betegségek példái közé tartozik a cisztás fibrózis, a sarlósejtes vérszegénység és az achondroplasia.

Miért maradnak fenn a káros allélok?

Míg a káros recesszív allélokat kiszelektálják, szinte lehetetlen, hogy teljesen eltűnjenek a génállományból. Ennek az az oka, hogy a természetes szelekció csak a fenotípust „látja”, a genotípust nem. A recesszív allélek elrejtőzhetnek a heterozigótákban , lehetővé téve számukra, hogy megmaradjanak a génkészletekben.

Miért recesszívek a káros allélek?

A recesszív káros alléleket azonban „ elrejtik” a természetes szelekció elől domináns, nem káros társai. Az egyetlen recesszív káros allélt hordozó egyed egészséges lesz, és könnyen átadhatja a káros allélt a következő generációnak.

Mi a törlés célja?

A billentyűzet gombja, amellyel törölheti a képernyő kurzoránál vagy attól jobbra lévő szöveges karaktert. A Törlés (DEL) megnyomásával az aktuálisan kiemelt szöveget, képet vagy képcsoportot is törölheti . A Delete billentyű a kurzortól jobbra, míg a Backspace billentyű balra eltávolítja a karaktereket.

Mi a törlés teljes formája?

A DEL teljes alakja Delete, vagy a DEL a Delete rövidítése, vagy az adott rövidítés teljes neve Delete.

Mi a példa a törlésre?

Gyakoriság: A törlés valaminek az eltávolítását vagy törlését jelenti. Ha tévedésből beírja az "x" betűt, és nem szeretné, hogy a betű ott legyen, ezért vissza kell lépnie, és törölnie kell , ez egy példa a törlés esetére.

Melyik a leggazdagabb kaszt Indiában?

A 10 leggazdagabb kaszt Indiában
 1. Parsis. Több perzsa utazott Indiába Perzsia muszlim annektálása idején, hogy megmentse létezését és zoroasztriánus hitét. ...
 2. Jain. ...
 3. Indiai felekezet. ...
 4. Kayasth. ...
 5. brahmin. ...
 6. Banias. ...
 7. pandzsábi Khatri. ...
 8. szindhi.