Milyen érzéstelenítést használnak a c szakaszhoz?

Pontszám: 4,5/5 ( 21 szavazat )

Érzéstelenítés. A legtöbb C-metszet regionális érzéstelenítésben történik, amely csak a test alsó részét zsibbadja el, így lehetővé teszi, hogy ébren maradjon az eljárás során. A gyakori választások közé tartozik a gerincblokk

gerincblokk
A spinális érzéstelenítés (vagy spinális érzéstelenítés), más néven spinális blokk, szubarachnoidális blokk, intradurális blokk és intratekális blokk, a neuraxiális regionális érzéstelenítés egy formája, amelyben helyi érzéstelenítőt vagy opioidot fecskendeznek be a szubarachnoidális térbe , általában finom tűn keresztül, általában 9 cm (3,5 hüvelyk) hosszú.
https://en.wikipedia.org › wiki › Spinal_anesthesia

Spinális érzéstelenítés - Wikipédia

és epidurális blokk. Vészhelyzetben néha általános érzéstelenítésre van szükség.

Használnak-e helyi érzéstelenítést a C-szakaszokon?

A császármetszéseket leggyakrabban spinális érzéstelenítésben végzik . Számos olyan eset van azonban, amikor a helyi érzéstelenítés rendkívül hasznos, sőt életmentő is volt, például olyan betegeknél, akik kórosan elhízottak, nehéz légúti vagy súlyos koagulopátiában szenvednek.

Milyen zsibbadásgátló gyógyszert használnak a C-metszethez?

A császármetszés után rutinszerűen Duramorph nevű gyógyszert kap az epidurális katéteren keresztül, amely több mint 24 órán keresztül csillapítja a fájdalmat. Gyógyszert is kaphat a fájdalom csillapítására intravénásán vagy szájon keresztül.

Altatnak a C-metszet miatt?

A legtöbb nő ébren van, és egyszerűen csak deréktól lefelé zsibbad, regionális érzéstelenítéssel (epidurális és/vagy gerincblokk) a C-metszés során. Így ébren vannak, hogy látják és hallják, hogy megszületik a baba.

Miért adnak általános érzéstelenítést a C-metszés során?

Mi a célja az általános érzéstelenítésnek a szülés alatt? A szülés során adott ideális érzéstelenítő fájdalomcsillapítást tesz lehetővé, így Ön továbbra is aktívan részt vehet a szülésben, és nyomkodhat, amikor szüksége van rá. Nem állítja le az összehúzódásokat és nem lassítja le a baba életfunkcióit.

Érzéstelenítő eljárás elektív császármetszéshez (C metszet)

29 kapcsolódó kérdés található

Mi fáj jobban az epidurális vagy a spinális blokknál?

Az epidurális és a spinális behelyezéskor várható fájdalom (epidurális 60,6 +/- 20,5 mm, spinális: 55,1 +/- 24 mm) szignifikánsan nagyobb volt, mint az észlelt fájdalom (epidurális 36,3 ± 20 mm, spinális 46,1 ± 23,2 mm) ( epidurális P < 0,001, spinalis P = 0,031).

Tudja mozgatni a karját a C-metszés során?

Nem csak a mellkastól lefelé való mozgás képességét veszíti el, hanem a karjai is mozgásképtelenné válnak . Azt akarják, hogy tökéletesen nyugodt légy, aminek van értelme. Ha megszületik a baba, az aneszteziológus kiszabadíthatja a karjait, hogy átölelhesse és megérintse a babát.

Kakilsz a C-metszés alatt?

A szülés típusától függetlenül kakilhatsz . Megtörténhet vécén, szülőszoba ágyon, szülőlabdán, vízi szülésnél kádban, és mindenhol a kettő között. Ez császármetszéshez, más néven C-metszethez is vezethet.

Foghatom a babámat közvetlenül a C-metszés után?

Az orvosnak engednie kell, hogy tartsa őket közvetlenül a C-metszet befejezése után . Ha azt tervezi, hogy szoptatni szeretne, megpróbálhatja etetni a babát. De nem minden új anya tudja kézben tartani a babáját a C-metszés után.

Miért rossz a császármetszés?

A C-metszet növelheti a vérrögképződés kockázatát a mélyvénában , különösen a lábakban vagy a kismedencei szervekben (mélyvénás trombózis). Ha egy vérrög eljut a tüdejébe, és gátolja a véráramlást (tüdőembólia), a károsodás életveszélyes lehet.

Mit tegyek a C-metszés előtti este?

Este vagy reggel, mielőtt bejönne a C-szakaszra, megkérhetjük, hogy zuhanyozzon vagy fürödjön speciális szappannal , amelyet előre kiadunk Önnek (vagy elmondjuk, hogyan szerezheti be a drogériában). A cél a bőrön lévő baktériumok elpusztítása és a fertőzés kockázatának csökkentése a C-szakasz után.

Fájdalmas-e a gerincinjekció a C-metszethez?

Bár nincs fájdalom , nyomást érezhet a tű beszúrása közben. Gerincblokk esetén az orvos aneszteziológus gyógyszert fecskendez a gerincfolyadékba a hát alsó részébe szúrt tűn keresztül. A gyógyszer beadása után a tűt eltávolítják.

Mennyi ideig tartanak a C szakaszok?

A tipikus C-szakasz körülbelül 45 percet vesz igénybe. A baba megszületése után az egészségügyi szolgáltató összevarrja a méhet, és bezárja a bemetszést a hasában. Különféle vészhelyzetek fordulhatnak elő a szállítás során.

Fájdalmas az érzéstelenítés a C-metszés során?

A császármetszéshez regionális érzéstelenítésben részesülő nő általában nyomást érez, és tudatában van a rajta dolgozó kórházi személyzetnek, de nem tapasztal fájdalmat . „A betegek gyakran azt mondják, hogy tudják, hogy az orvosok csinálnak valamit” – mondja Dr. Braveman, de nem éreznek fájdalmat.

Fájdalmas a spinális érzéstelenítés?

Az injekció nem lehet fájdalmas, de kellemetlen lehet . Szúrást és bizsergést érezhet a lábában. Próbáljon nyugton maradni, és szóljon az aneszteziológusnak, ha aggódik. Amikor a gerinc teljesen működik, nem fogja tudni mozgatni a lábát, és nem fog fájdalmat érezni a dereka alatt.

Hogyan helyeznek be katétert a C-metszethez?

Amikor a császármetszés napján megérkezik a kórházba, át kell öltöznie egy kórházi köntösbe. Egy vékony, rugalmas csövet, úgynevezett katétert helyeznek be a hólyagba, hogy kiürítsék azt, miközben altatás alatt áll, és szükség esetén a szeméremszőrzet egy kis részét levágják.

C-szelvényes szállítás után szabad és nem?

A terület szárazon és tisztán tartása . Meleg, szappanos vízzel mossa le a metszést naponta (általában zuhanyozáskor). Tisztítás után törölje szárazra a területet. Ha orvosa szalagcsíkokat használt a bemetszésen, hagyja, hogy azok maguktól esjenek le.

Általában melyik napszakban tervezik a C-szakaszokat?

A vajúdási próba nélkül végzett császármetszések sokkal koncentráltabbak voltak napközben, különösen reggel 8 óra körül. "Ez logikus, mivel a C-metszeteket általában a nappali órákra ütemezik, és nem egyik napról a másikra vagy a korai órákra tervezik. reggel" - mondja Jennifer Wu, MD, szülész-nőgyógyász...

Hány réteget vágunk le a C-metszet során?

A hét réteg a bőr, a zsír, a rectus burok (orvosi kifejezés a hasüregen kívüli bevonatra), a rectus (abs, amelyek a szemek mentén valamivel jobban széthasadnak, mint a vágás), a parietális peritoneum (a szerveket körülvevő első réteg), a laza hashártya, majd a méh, ami egy nagyon vastag izomréteg.

Mi a hátránya a C-metszetnek?

vérzés, amely vérátömlesztéshez vezet . méheltávolítás szükségessége (hiszterectomia) – ez nem gyakori, és nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha terhesség alatt méhlepény-problémái voltak vagy vérzése volt. vérrögök.

Természetes vagy epidurális szülés a jobb?

Előnyök. Az epidurális kezelés legnagyobb előnye a fájdalommentes szülés lehetősége . Bár továbbra is érezhet összehúzódásokat, a fájdalom jelentősen csökken. Hüvelyi szülés közben még mindig tudatában van a születésnek, és mozoghat.

Elmúlik a C-szakasz dudor?

Míg a diéta és a testmozgás segíthet a nőknek megszabadulni a felesleges zsírtól a terhesség után, az egészséges életmód nem tudja eltüntetni a hegeket és a dudorokat . Egyes nőknél előfordulhat, hogy a c-polcot évekig ragadják, míg mások észrevehetik, hogy a terület idővel fokozatosan ellaposodik.

Meg tudod nézni a C-szakaszt?

Valójában nem figyeled az eljárást, és nem ők végzik el a bemetszést . Valójában egy normál, átlátszatlan sebészeti kendő takarja az átlátszó kendőt, és csak akkor engedik le, amikor az orvos ténylegesen megszülte a babát.

Mennyi ideig tartózkodik a gyógyszobában a C-metszés után?

Ha általános érzéstelenítésen esett át, akkor a gyógyszobában kell maradnia, amíg fel nem ébred, általában körülbelül 30-60 percen belül . Amikor felébred, láthatja majd a babáját. Előfordulhat, hogy babája veled maradhat, hacsak a csapat nem aggódik az Ön vagy a baba egészsége miatt.