Buborékfóliát használtak tapétaként?

Pontszám: 4,4/5 ( 75 szavazat )

Az Alfred Fielding és Marc Chavannes által 1957-ben kifejlesztett Bubble Wrap® eredetileg 3D háttérképként készült. A háztartási dekoráció új formáját szándékozva létrehozni 2 zuhanyfüggönyt tömítettek össze, amiben levegőzsebeket zártak be. Az újdonság ellenére soha nem indult el igazán.

Mire szolgált a Bubble Wrap?

A buborékfóliát eredetileg háttérképként való használatra tervezték. A buborékfóliát 1957-ben Alfred Fielding és Marc Chavannes találta fel texturált tapétaként. A tapéta elkészítéséhez két zuhanyfüggönyt tömítettek össze, ügyelve arra, hogy a légbuborékok felfogják.

Mire szánták a Bubble Wrap-et, amikor először feltalálták?

Történelem. A buborékfóliát 1957-ben Alfred Fielding és Marc Chavannes mérnökök találták fel a New Jersey állambeli Hawthorne-ban. Fielding és Chavannes összezárt két zuhanyfüggönyt, így légbuborékok keletkeztek, amelyeket eredetileg tapétaként próbáltak eladni .

Hogyan lett a Bubble Wrap a kudarcból híressé?

Joey Green, a "The Bubble Wrap Book" című könyv társszerzője szerint, amely teljesen a dolgoknak szentelte magát, a Bubble Wrap-et Alfred Fielding és Marc Chavannes feltalálók kudarcos kísérlete után hozták létre 1957-ben, hogy texturált tapétát készítsenek .

Miért gondolták először, hogy a Bubble Wrap hasznos?

(a) A buborékfóliát a két mérnök eleinte hasznosnak tartotta texturált tapéta készítéséhez . (b) A mérnökök úgy próbáltak texturált tapétát létrehozni, hogy két zuhanyfüggönyt úgy tömítettek egymáshoz, hogy az felfogja a légbuborékokat. ... A Bubble Wrap-et elsősorban elektronikai berendezések csomagolására használták.

Tapéta volt a buborékfólia!

16 kapcsolódó kérdés található

Kié a Bubble Wrap szabadalma?

Az Alfred Fielding és partnere, Marc Chavannes svájci feltaláló által 1957-ben megalkotott Bubble Wrap annak eredménye, hogy ketten Fielding New Jersey-i garázsában trükköztek. Új falburkolatot kerestek, és összeragasztottak két zuhanyfüggönyt.

Mikor használjam a buborékfóliát?

Pontosabban, érdemes megfontolni a buborékfóliát:
 1. Nagy képkeretek és tükrök.
 2. Síkképernyős tévék.
 3. Üveg asztallapok és polcok.
 4. Elektronika és számítógépek.
 5. Stemware és finom porcelán.
 6. Törékeny dísztárgyak.

Mit használtak a buborékfólia előtt?

A Bubble Wrap eredeti változatának elkészítéséhez Fielding és Chavannes két zuhanyfüggönyt használt, és légbuborékokkal lezárta őket.

Milyen levegő van a buborékfóliában?

A buborékfóliát leggyakrabban polietilén (LDPE) fóliából készítik, amelynek formázott oldala egy lapos oldalhoz van kötve, hogy légbuborékokat képezzenek. Egyes típusú buborékfóliák alacsonyabb permeációt gátló fóliával rendelkeznek, amely hosszabb élettartamot tesz lehetővé, és ellenáll a vákuumban fellépő levegőveszteségnek.

Mi történt buborékfóliával?

A Bubble Wrap csomagolóanyag, amely a szállítók és a kisgyermekek körében egyaránt népszerű, elveszíti népszerűségét . Sealed Air Corp. ... Az iBubble Wrap névre keresztelt új csomagolást lapos műanyag lapokban árulják, amelyeket a feladó egy egyedi gyártású szivattyú segítségével tölt meg levegővel.

Mennyi buborékfóliát adnak el évente?

A szerény kezdetektől a cég éves árbevétele körülbelül 4 milliárd dollárra nőtt, és nettó nyeresége körülbelül 255 millió dollár. Referenciaként a Sealed Air bevételének körülbelül 10 százaléka származik a Bubble Wrap-től, így évente körülbelül 400 millió dollár értékben adnak el Bubble Wrap-et.

Mennyi buborékfóliát használnak évente?

4) Évente 240 000 mérföld értékű Bubble Wrap-et gyártanak.

Te hogyan tekersz buborékfóliával?

Utasítás:
 1. Helyezze a becsomagolni kívánt tárgyat egy sima felületre. ...
 2. Fektesse ki a buborékfóliát a buborékos oldalával felfelé. ...
 3. Helyezze a tárgyat a buborékfólia tetejére. ...
 4. Csomagolja be többször a tárgyat teljesen a Buborékcsomagolásba. ...
 5. Csomagolja be a becsomagolt tárgyat tetszés szerint.

Ki találta fel a buborékokat?

De a buborékok már nem csak szappan és víz. A tajvani buborékoldat-szakértő, Jackie Lin által kitalált szigorúan titkos oldat olyan polimert tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy a buborékok ellenálljanak a párolgásnak.

Mennyi ideig tart a buborékfólia?

Bubble Wrap Life A buborékfóliának 5 és 7 év között kell kitartania az ablakokon. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amint a buborékfólia szigetelő élettartamának végéhez ér, hajlamos lehet az üveghez tapadni. Ennek megfelelően jobb, ha 4 és 5 év között cseréli ki, csak a biztonság kedvéért.

A buborékfólia illegális?

2021-től tilos az eldobható műanyagok használata, beleértve a buborékfóliát is . Mi fogja helyettesíteni a buborékokat? Az EU azonban nem az egész világ, ami azt jelenti, hogy a buborékok még 60 évig kitarthatnak. És az biztos, hogy 2021-ben nem lesz vége.

Mennyi idő alatt bomlik le a buborékfólia?

Amint a hulladéklerakóba került, a műanyag buborékfólia 10-1000 év alatt bomlik le.

A buborékfólia márkanév?

Míg a legtöbben felismerik a Bubble Wrap-et, vannak, akik nem tudják, hogy ez egy márkanév , és nem csak a csomagolóanyag általános kifejezése. Míg a legtöbben felismerik a Bubble Wrap-et, vannak, akik nem tudják, hogy ez egy márkanév, és nem csak a csomagolóanyag általános kifejezése.

Szabadalmaztatott a buborékfólia?

1957-ben Alfred W. Ehhez a találmányhoz 1964. július 28-án megkapták a ... 3 142 599 számú amerikai egyesült államokbeli szabadalmat a laminált párnázóanyag előállításának módszerére vonatkozóan.

Miért rossz a buborékfólia?

A buborékfóliát arra is fel lehet használni, hogy mérgező fémeket, például higanyt, arzént és ólmot keressen a vízben, mondja. De a műanyag csomagolásnak számos korlátozása van. A mini-kémcsöveket óvatosan kell kezelni, különben kipattannak – szó szerint. A buborékfólia pedig érzékeny a fényre .

Valóban működik a buborékfólia?

A buborékfólia növeli az ablak szigetelő értékét , így hatékonyan tartja távol a hőt nyáron, és megakadályozza a hőveszteséget télen. "A buborékokban rekedt levegő mozdulatlan rétege olcsó dupla üvegezésű hatást kelt" - mondta Edwards.

Mi olcsóbb, mint a buborékfólia?

Általában a csomagolópapír sokkal olcsóbb, mint a buborékfólia – 200 ív tiszta fehér csomagolópapírt körülbelül 10 dollárért árulnak. Újságok és folyóiratok. A régi újságok és magazinok gyakorlatilag semmibe sem kerülnek, így annyi újságpapírt használhat, amennyit csak akar, hogy elegendő párnát biztosítson törékeny dolgai számára.

Melyik a legjobb buborékfólia?

A legjobb buborékfólia szállításhoz
 • Legjobb választás: Kacsa márkájú buborékfólia.
 • Második helyezett: Uboxes buborékpárna.
 • Legjobb ár-érték arány: AmazonBasics perforált buborékpárnás csomagolás.

A buborékfólia megvédi a dolgokat?

A buborékfólia a védőcsomagolás egyik leghatékonyabb formája – nem csak azért, mert szórakoztató felpattanni, hanem azért is, mert soha nem látott mértékű védelmet nyújt, ütéselnyelő és kopásálló. Ezenkívül könnyű és rendkívül rugalmas.