Milyen a jó ciklomatikus komplexitás?

Pontszám: 4,4/5 ( 47 szavazat )

A legtöbb rutin esetében a 4 alatti ciklomatikus komplexitás jónak tekinthető; az 5 és 7 közötti ciklomatikus komplexitás közepes komplexitásnak számít, a 8 és 10 közötti nagy bonyolultságúnak, e felett pedig a szélsőséges komplexitásnak számít.

Mi tekinthető jó ciklomatikus komplexitásnak?

A ciklomatikus összetettség a komplexitás egyszerű mértéke egy alkalmazásban vagy rutinban. ... A legtöbb rutin esetében a 4 alatti ciklomatikus komplexitás jónak tekinthető; az 5 és 7 közötti ciklomatikus komplexitás közepes komplexitásnak számít, a 8 és 10 közötti nagy bonyolultságúnak, e felett pedig a szélsőséges komplexitásnak számít.

Létezik 10-es ciklomatikus komplexitás?

Ha egy módszer ciklomatikus összetettsége 10, az azt jelenti, hogy 10 független útvonal van a metóduson keresztül . Ez azt jelenti, hogy legalább 10 tesztesetre van szükség a kódon keresztüli összes különböző útvonal teszteléséhez. Minél kisebb a szám, annál könnyebb a tesztelés.

Milyen ciklomatikus komplexitás a rossz?

Bár nincs egyetlen maximális „ez az érték mindig rossz” határérték, a 10-15-öt meghaladó ciklomatikus komplexitás általában rossz jel.

Mennyi a túl sok ciklomatikus komplexitás?

1 Válasz. A pontos szám csapat/személyes vélemény alapú, de a 100+ határozottan túl magas. A szabály megsértést jelent, ha a ciklomatikus komplexitás 25-nél nagyobb .

Mi a Cyclomatic Complexity a szoftverfejlesztésben?

43 kapcsolódó kérdés található

Mi a ciklomatikus komplexitás képlete?

Alkalmazzon képleteket a ciklomatikus komplexitás kiszámításához. 3) Ciklomatikus komplexitás V(G) = P +1 V (G) = 2 + 1 = 3 , ahol P predikátum csomópontok (1. és 2. csomópont) predikátum csomópontok, mert ezekből a csomópontokból csak az út döntése. követik. Így a ciklomatikus komplexitás 3 adott kód esetén.

Mi a ciklomatikus komplexitás példája?

Egy kódszakasz ciklomatikus összetettsége a benne lévő lineárisan független utak számának kvantitatív mértéke . ... Például, ha a forráskód nem tartalmaz vezérlőfolyamat utasítást, akkor ciklomatikus összetettsége 1 lesz, és a forráskód egyetlen elérési utat tartalmaz.

Miért van szükségünk ciklomatikus komplexitásra?

A ciklomatikus komplexitás (CYC) egy szoftveres mérőszám, amelyet a program összetettségének meghatározására használnak . Ez a forráskódban lévő döntések száma. Minél nagyobb a szám, annál összetettebb a kód.

Hogyan csökkenthető a ciklomatikus komplexitás?

A ciklomatikus komplexitás csökkentése
 1. Használjon kis módszereket. Próbálja meg újra használni a kódot, ahol csak lehetséges, és hozzon létre kisebb módszereket, amelyek bizonyos feladatokat hajtanak végre. ...
 2. Csökkentse az if/else állításokat. Leggyakrabban nincs szükségünk else utasításra, mivel csak a return értéket használhatjuk az 'if' utasításon belül.

Mi a kognitív komplexitás a kódban?

A kognitív komplexitás annak mértéke, hogy mennyire nehéz egy kódegységet intuitívan megérteni . A Cyclomatic Complexitytől eltérően, amely meghatározza, hogy mennyire nehéz lesz tesztelni a kódot, a kognitív komplexitás megmutatja, milyen nehéz lesz a kódot olvasni és megérteni.

Létezik 11 ciklomatikus komplexitása?

Általában az 1-4 az alacsony bonyolultságot, az 5-7 a közepes bonyolultságot, a 8-10 a nagy komplexitást, a 11+ pedig a nagyon magas komplexitást jelenti .

Mi a ciklomatikus komplexitás megsértése?

Némelyikük rendkívül könnyen kezelhető, még automatikus javítással is; néhány figyelmeztetést azonban nehezebb eltávolítani, például „Cyclomatic Complexity Violation”. A ciklomatikus komplexitás ötlete nagyon egyszerű: minél több elágazó és ugró logika van a kódban, annál összetettebb a kód .

Hogyan csökkenthetjük a for ciklus összetettségét?

Az első egyenes megközelítés a következő lenne:
 1. Hozzon létre egy 60 bejegyzést tartalmazó tömböt úgy, hogy a maradék másodperc %60 nullára legyen inicializálva.
 2. Számítsa ki az egyes dalok maradékát, és növelje a tömb kapcsolódó bejegyzését.
 3. Iteráció az összes lehetséges maradékon (1...29)

Mi a ciklomatikus komplexitás és miért fontos?

Normális értelemben a ciklomatikus komplexitás mértéke megmondja, hogy mennyire összetett a kód . A forráskódban metódusonként megadott számok alapján könnyen megállapítható, hogy a kód összetett-e vagy sem. A ciklomatikus összetettség más szoftvermutatókra is hatással van, például a kód karbantarthatósági indexére.

Mi a ciklomatikus komplexitású Sonarqube?

Bonyolultság (bonyolultság) A kódon áthaladó utak száma alapján kiszámított ciklomatikus komplexitás. Amikor egy függvény vezérlési folyamata kettéválik, a komplexitásszámláló eggyel nő. Minden függvény minimális összetettsége 1.

Hogyan oldja meg a kognitív komplexitást?

A kognitív komplexitás megmutatja, milyen nehéz a kód megértése az olvasó számára... Az alacsonyabb kognitív komplexitás átalakítása példákban
 1. Refaktorálás rövidebb állapotra. ...
 2. Refaktorálás módszeres extrakcióval. ...
 3. Refaktorálás a felelős módszerre.

Hogyan csökkenthetem a komplexitásomat?

Hogyan csökkenthető a bonyolultság hét egyszerű lépésben
 1. Tisztítsa meg az aljnövényzetet. ...
 2. Vegyünk egy külső betekintést. ...
 3. Rangsorol, rangsorol, rangsorol. ...
 4. Menjen a legrövidebb úton innen oda. ...
 5. Ne legyél már ilyen kedves. ...
 6. Csökkentse a szinteket és növelje a fesztávokat. ...
 7. Ne hagyd, hogy a gyom visszanőjön.

Mit jelent a túl nagy ciklomatikus komplexitás?

A ciklomatikus összetettség egy adott kódrészleten áthaladó utak számának mértéke (a nagyobb szám azt jelenti, hogy a szoftver összetettebb). ... Következmények: Egy adott függvény nagy ciklomatikus összetettsége azt jelenti , hogy a függvényt nehéz lesz megérteni, és nehezebb lesz tesztelni .

Mi az időbonyolultsági programozás?

Az időkomplexitás egy olyan számítástechnikai fogalom, amely egy kód- vagy algoritmuskészlet feldolgozásához vagy futtatásához szükséges idő számszerűsítésével foglalkozik a bemeneti mennyiség függvényében. Más szavakkal, az időbonyolultság az, hogy egy program mennyi ideig tart feldolgozni egy adott bemenetet .

Mit mond nekünk a ciklomatikus komplexitás?

A ciklomatikus komplexitás egy szoftver mérőszáma, amely a program összetettségét jelzi. Ez a program forráskódján áthaladó lineárisan független útvonalak számának kvantitatív mértéke . ... A ciklomatikus összetettség a programon belüli egyes funkciókra, modulokra, metódusokra vagy osztályokra is alkalmazható.

Mi a célja a cc3 ciklomatikus komplexitásnak Hogyan történik?

A Cyclomatic Complexity egy szoftveres mérőszám, amely hasznos strukturált vagy fehérdobozos teszteléshez . Főleg a program összetettségének értékelésére szolgál. Ha több a döntési pont, akkor nagyobb a program összetettsége.

A ciklomatikus komplexitás fekete doboz tesztelése?

A Cyclomatic Complexity White box tesztelés – Struktúra alapú tesztelési technikák.

Hogyan számítod ki a kód bonyolultságát?

Kódunk ciklomatikus összetettségének kiszámításához ezt a két számot használjuk ebben a képletben: M = E − N + 2 . M a kódunk számított összetettsége. (Nem biztos benne, hogy miért M és nem C.) E az élek száma, N pedig a csomópontok száma.

Mi McCabe száma?

(Alias: McCabe szám) Vannak, akik elkerülhetik. A zsenik eltávolítják. A McCabe ciklomatikus összetettsége egy szoftverminőségi mérőszám , amely számszerűsíti a szoftverek összetettségét. Az összetettségre a programon keresztüli lineárisan független utak számának mérésével lehet következtetni.

Mi a for ciklus összetettsége?

A ciklus N-szer hajtódik végre, így az utasítássorozat is N-szer. Mivel feltételezzük, hogy az utasítások O(1), a for ciklus teljes ideje N * O(1) , ami összességében O(N). A külső ciklus N-szer hajtódik végre. Minden alkalommal, amikor a külső ciklus végrehajtódik, a belső ciklus M alkalommal hajtódik végre.