Az elvihetőt kötőjellel kell jelölni?

Pontszám: 5/5 ( 51 szavazat )

Vegyük például az „elvihető” szót, amely az én szívembe ragadt. ... Az Oxford English Dictionary legtöbb szócikkében az „elvitel” melléknév és főnév (amelyet kötőjellel jelöl) kapcsolatban azzal a fajta étellel kapcsolatos, amelyet az amerikaiak „kivitelnek” neveznek (ez a kifejezés azóta használatos az Egyesült Államokban az 1940-es évek eleje).

Elvihető kötőjellel?

Néha elvihetőnek írják . Az Egyesült Királyságban az elviteles szó arra utal, amit az amerikaiak elvitelnek neveznek – az étteremből felvett ételeket, hogy máshol, jellemzően otthon elfogyasszák. ... A jégkorongban és az amerikai fociban az elvitel akkor történik, amikor a korongot vagy labdát valamilyen módon elveszik az ellenfél csapatától.

Az elvihető összetett szó?

Előre is köszönöm. Nincs "elvihető" ige. Az ige csak „elvenni”, az „el” pedig elöljárószó. A „take-away”, mint ahogy a Hazafelé jövet behívom az elvitelre” összetett főnév .

Hogyan használod az elvihető szót egy mondatban?

Példák az elvitelre egy mondatban Rendeltünk kínai elvitelre. Egy kínai elvitelben dolgozik. Elvitelben vezeti a bajnokságot . Ezeket a példamondatokat a rendszer automatikusan kiválasztja különféle online hírforrásokból, hogy tükrözze az „elvihető” szó jelenlegi használatát.

Mi a példa az elvitelre?

Az elvitel valaminek – például egy leckének vagy prezentációnak – a fő pontja, amelyet megtanulni és emlékezni kell. Példa az elvitelre, amikor a főnöke egy 20 perces előadást tart, de a végén azt mondja: "Tehát alapvetően csak emlékezzen, ha késik, kirúgják."

A kötőjelek használata | Nyelvtan leckék

28 kapcsolódó kérdés található

Mi a legnagyobb elviteled?

a legnagyobb elvihető = a legfontosabb tanulnivaló ; az a dolog, amit "magával kell vinnie" az élményből.

Mi a másik szó az elvitelre?

az elvihető szinonimák
 • eredmény.
 • eredmény.
 • végeredmény.
 • következmény.
 • lényeg.
 • hús.
 • kifizetni.
 • érzék.

Hogyan írj elvihetőt?

További tippek az elvihető írásokhoz
 1. Használj erős igéket. ...
 2. Vegye figyelembe mind a belső, mind a külső műveleteket. ...
 3. Kerülje az „Igen” vagy „Nem” elviteleket. ...
 4. Használja a legmegfelelőbb formátumot. ...
 5. Használja a legmegfelelőbb nézőpontot. ...
 6. Használja a legmegfelelőbb hosszúságot.

Mi az elvitel igekötője?

1. Take away = eltávolítása . (tranzitív) Amikor eltávolít valamit vagy valakit, és magával viszi, amikor távozik. A tüntetőket a rendőrök letartóztatták és elvitték.

Mi az a kulcs elvitel?

A lényegre törően, a „kulcsfelvétel” bármely tanulási pontra vagy akár tanítási pillanatra utal egy valós tapasztalatból . Ez származhat olvasásból vagy megfigyelésből, szemináriumon vagy konferencián való részvételből, vagy akár egy kis beszélgetésből is.

A tanfolyam egy vagy két szó?

Például az otthon az egyetlen erős szótag a házi feladatban, de az egyik a kettő közül az otthoni szabályban. A tanfolyamot egy szóban írom le, mert a tanfolyam erősebb, mint a munka.

Mi a különbség az elvitel és az elvitel között?

Melléknévként az a különbség az elvitel és az elvitel között, hogy az elvitelt a telephelyen kívül kell elfogyasztani, míg az elvitelt (főleg|uk|Ausztrália|és|Új-Zéland|élelmiszer) a helyiségen kívül kell elfogyasztani.

Mi volt a legfontosabb kivonat ebből a webináriumból?

A lényegre törően, a „kulcsfelvétel” bármely tanulási pontra vagy akár tanítási pillanatra utal egy valós tapasztalatból . ... Jöhet olvasásból vagy megfigyelésből, szemináriumon vagy konferencián való részvételből, vagy akár egy kis beszélgetésből is.

Mit jelent az, hogy vacsorázunk?

hogy otthon vacsorázzon, vagy egy szállodában, amikor ott tartózkodik, az étterem helyett. Szinonimák és kapcsolódó szavak.

Mi az elvitel szolgáltatás?

étterem, ahol ételt rendelnek és készítenek, majd elviszik, hogy otthon vagy máshol elfogyasszák .

Mi a folytatni kifejezés ige?

folytatni: Csak folytasd azzal, amit csináltál . csinálj valamit: Ha így folytatod a pénzköltést, akkor adósságba kerülsz.

Hogyan írj elvitelt egy találkozóra?

Olyan mondatokat használva, mint: „ Nagyon értékelem azt az időt, amit ma velem töltöttél . Remélem, számodra is jól eltöltött idő volt.” vagy „Hadd kezdjem azzal, hogy köszönöm a mai időt” remek kiindulópont. Ha meg tudja erősíteni ezeket a kijelentéseket konkrét okok hozzáadásával, miért vagy hálás, az még jobb.

Mi az, hogy elvihető egy könyv?

Az átvételeknek nem kell teljes bekezdéseknek lenniük, és soha nem teljes jelenetek. Ezek olyan pillanatok a narratíván belül, amikor valami nagyobbat érint, mint önmagad . Ezek azok a pillanatok, amikor az olvasóra gondolsz, és megpróbálod összekapcsolni őket valamivel, ami nagyobb, mint a könyved.

Mi a másik szó a fő szempontra?

kiemelkedő ; legfontosabb pont; Lényege; fő dolog; fő kérdés; fő cél; központi cél.

Hogy hívják, ha valaki elvesz tőled valamit?

előirányzat . főnév. formálisan legális az a cselekmény, amikor valamit elvisznek, különösen akkor, ha nincs jogod elvinni.

Mi a három legjobb elhozása a foglalkozásról?

Tehát ez a három kulcsfontosságú elem – információs, statisztikai és önreflexió .

Mik azok az elvihető dolgok a matematikában?

Valami kivonásának folyamata . Elvenni annyi, mint kivonni. Matematikai játékok gyerekeknek.

Mi a kulcsa ebből a képzésből?

Mit jelent ez a foglalkozás? Az elvitel valaminek – például egy leckének vagy prezentációnak – a legfontosabb pontja, amelyet megtanulni és emlékezni kell . Példa az elvitelre, amikor a főnököd tart egy 20 perces előadást, de a végén azt mondja: „Tehát alapvetően ne feledje, ha késik, kirúgják.” főnév.

Mit tanulhatunk a webináriumból?

A webinárium során az emberek jobban odafigyelnek a mondandódra, miközben követik a vázlatot vagy a diákat az előadásod során. Jegyzeteket tudnak készíteni, és ennek eredményeként összességében jobb tanulási élményben lesz részük.