A yasmin és a vérzés?

Pontszám: 4,7/5 ( 34 szavazat )

A Yasmin szedésének első néhány hónapjában váratlan vérzései lehetnek (a hét tablettamentes napon kívüli vérzés). Ha ez a vérzés néhány hónapnál tovább jelentkezik, vagy ha néhány hónap múlva kezdődik, forduljon orvosához, mert ki kell derítenie, nincs-e valami baja.

Miért vérzek a tabletta szedése közben?

A tablettát szedő menstruációját technikailag elvonási vérzésnek nevezik, ami arra utal, hogy a tablettában és a szervezetben megvonják a hormonokat. A hormonszint csökkenése a méh nyálkahártyájának (az endometriumnak) leválását okozza (1). Ez a vérzés kissé eltérhet a tabletta bevétele előtti időszakától.

Normális, ha vérzik a Yasmin szedése közben?

A Yasmin szedésének első néhány hónapjában váratlan vérzései lehetnek (a hét tablettamentes napon kívüli vérzés). Ha ez a vérzés néhány hónapnál tovább jelentkezik, vagy ha néhány hónap múlva kezdődik, forduljon orvosához, mert ki kell derítenie, nincs-e valami baja.

A Yasmin okozhat áttöréses vérzést?

Vérzési rendellenességek A COC -t szedő betegeknél néha nem tervezett (áttöréses vagy intraciklikus) vérzés és pecsételő vérzés fordul elő, különösen a használat első három hónapjában. Ha a vérzés továbbra is fennáll, vagy a korábban rendszeres ciklusok után jelentkezik, ellenőrizze az olyan okokat, mint a terhesség vagy a rosszindulatú daganat.

Hogyan lehet megállítani az áttöréses vérzést a Yasmin-on?

Ha legalább három hete aktív tablettákat vett be, az áttöréses vérzés megállításához mindössze öt napig kell elhagynia a gyógyszert; a hatodik napon, függetlenül attól, hogy még mindig vérzik vagy sem, kezdje el újra az aktív tabletták szedését. Az áttöréses vérzés leáll.

Új fogamzásgátlót használok és vérzek. Mikor beszéljek az orvosommal?

41 kapcsolódó kérdés található

Milyen színű az áttöréses vérzés?

Az áttöréses vérzés hüvelyi vérzésre vagy pecsételésre utal, amely a menstruációs időszakok között vagy terhesség alatt jelentkezik. A vér általában világosvörös vagy sötétvörösbarna , hasonlóan a menstruáció elején vagy végén lévő vérhez. Az októl függően azonban a rendszeres menstruációs vérre hasonlíthat.

Az áttöréses vérzés magától megszűnik?

Míg az áttöréses vérzés normális lehet, és idővel magától elmúlik, hívja orvosát, ha hasi fájdalmat is tapasztal.

Hány napig tart az elvonási vérzés?

Meddig tart az elvonási vérzés? Bár az időtartam egyénenként eltérő lehet, az elvonási vérzés általában néhány napig tart. Ha több mint egy hétig vért észlel, forduljon orvoshoz.

Folyamatosan szedheti a Yasmint?

A tablettát annyi évig biztonságosan szedheti, amennyit csak akar , akár normál, akár folyamatos módszerrel. A tabletta folyamatos szedésének mellékhatásai megegyeznek a tabletta szokásos szedésének mellékhatásaival. A súlyos mellékhatások ritkák, de fontos tisztában lenni velük.

Miért vérzek, ha nem menstruálok?

A menstruáció közötti hüvelyi vérzés általában nem ad okot aggodalomra . Ha a vér áramlása enyhe, azt „foltosodásnak” nevezik. A menstruáció közötti vérzésnek számos oka lehet, beleértve a hormonális változásokat, a sérülést vagy a mögöttes egészségügyi állapotot.

A Yasmin okozhat súlygyarapodást?

A súlygyarapodás nem bizonyult a Yasmin gyakori mellékhatásának . Bár a súlyváltozások általában a fogamzásgátló tabletták mellékhatásai lehetnek, valószínűleg nem fog hízni a Yasmin mellett.

Mi az áttöréses vérzés?

Az áttöréses vérzés gyakori probléma a hormonális fogamzásgátlót használó nők körében . Általában kis mennyiségű pecsételő vérzésről van szó, amikor nem várja a menstruációját, bár egyes nőknél erősebb a vérzés.

Miért van vér, amikor törölgetek, de nem a párnámon?

A foltosodás a hüvelyi vérzés egyik formája. Menstruáció között fordul elő, és annyira könnyű, hogy nem takarhatja el a bugyibetétet vagy az egészségügyi betétet . A legtöbb ember néhány csepp vérként észleli a foltosodást a fehérneműjén vagy a vécépapíron, amikor törölget. A legtöbb esetben a foltosodás nem okozhat aggodalmat.

Mit jelent, ha vérzik, de nem a menstruációja és a tabletta szedése alatt?

Ha olyan fogamzásgátlót szed, amely hormonokat tartalmaz (tabletták, tapaszok, injekciók, gyűrűk vagy implantátumok), előfordulhat, hogy a használat első 3 hónapjában észreveszi. Az orvosok ezt „ áttöréses vérzésnek ” nevezik. Úgy vélik, hogy az extra hormonok változásokat okozhatnak a méh nyálkahártyájában.

Miért vérzek ismét egy héttel a menstruációm után?

Számos dolog okozhat vérzést a menstruációk között, például a hormonszint változása, a hormonális fogamzásgátlás vagy fogamzásgátló eszközök használata, fertőzés vagy sérülés. A menstruáció közötti vérzés egyéb okai lehetnek: endometriózis. polipok (kinövések) a méhében vagy a méhnyakban.

Yasmin leállítja a menstruációját?

Két hormont tartalmaz - egy ösztrogént és egy progesztogént. A legtöbb nő a Yasmint szedi a nem kívánt terhesség megelőzésére, de olyan nők számára is felírják, akiknek különösen erős, fájdalmas vagy rendszertelen menstruációjuk van. Szedése általában enyhébb, kevésbé fájdalmas és rendszeresebb menstruációs vérzést eredményez.

Milyen mellékhatásai vannak a Yasmin tablettáknak?

Hányinger, hányás, fejfájás, puffadás, mellérzékenység, a boka/láb duzzanata (folyadékretenció) vagy súlyváltozás léphet fel. Menstruáció közötti hüvelyi vérzés (pecsételés) vagy kimaradt/szabálytalan menstruáció fordulhat elő, különösen a használat első néhány hónapjában.

Bevehetem a Yasmin tablettát a menstruációm után?

A fogamzásgátló tabletták szedését azonnal elkezdheti szedni – a hét bármely napján és a menstruációs ciklusa során bármikor. De az, hogy mikor lesz védett a terhességtől, attól függ, hogy mikor kezdi el, és milyen tablettát használ. Lehetséges, hogy tartalék fogamzásgátló módszert (például óvszert) kell használnia akár 7 napig.

Az elvonási vérzés 5 napig tart?

Az elvonási vérzés időtartama személyenként változó. Ha azonban valaki az utasításoknak megfelelően szedi a gyógyszert, a vérzés csak néhány napig tarthat . Ha az elvonási vérzés a várható időponttól számított 3 héten belül nem jelentkezik, érdemes lehet terhességi tesztet végezni vagy orvoshoz fordulni.

Az elvonási vérzés azt jelenti, hogy nem terhes?

Az elvonási vérzés még mindig annak a jele, hogy nem vagy terhes? A rövid válasz: igen . "Az elvonási vérzés még mindig annak a jele, hogy nem vagy terhes" - mondja Dr. Wild. És a másik oldalon: "ha nem akkor vérzik, amikor várod, akkor csinálj terhességi tesztet, ha fennáll annak a lehetősége, hogy terhes lehetsz."

Mikor lesz ovulációm megvonásos vérzés után?

Mennyi idő múlva lesz ovulációm a tabletta szedésének abbahagyása után? A tabletta szedésének abbahagyása után akár 48 órával később ovulálhat. A legtöbb nőnek nem lesz menstruációja a abbahagyás után 2-4 hétig, de még ennyi idő alatt is teherbe eshet.

Továbbra is szedjem a tablettát áttöréses vérzéssel?

Idővel az áttöréses vérzés epizódjainak el kell tűnniük, és végül le kell állniuk. Az áttöréses vérzés nem annak a jele, hogy a fogamzásgátlása nem működik. Feltétlenül folytassa a fogamzásgátló szedését – még akkor is, ha vérzést tapasztal – a nem tervezett terhesség kockázatának csökkentése érdekében.

Hogyan állíthatom meg természetes úton az áttöréses vérzést?

Vasban vagy káliumban gazdag ételek, például lencse, mazsola vagy banán fogyasztása . Igyál elegendő vizet, hogy hidratált maradj, mert a menstruációs folyadék vért és vizet is tartalmaz. A pásztortáska (Capsella bursa-pastoris) szedése az egyik leggyakoribb gyógymód a hosszan tartó időszakok kezelésére.

Hogyan néz ki a perimenopauzás vérzés?

Barna vagy sötét vér A perimenopauzában lévő nők a hónap folyamán máskor is láthatnak barna foltosodást vagy váladékozást. A váladék textúrájában is változásokat észlelhet. Váladéka lehet híg és vizes, vagy csomós és sűrű.

Milyen a vetélési vérzés?

A vetélés során fellépő vérzés barnának tűnhet, és kávézaccra hasonlíthat . Vagy lehet rózsaszíntől élénkvörösig. Váltakozhat könnyű és nehéz között, vagy akár ideiglenesen is leállhat, mielőtt újraindulna. Ha a nyolchetes terhesség előtt elvetél, az ugyanúgy nézhet ki, mint egy erős menstruáció.