A yasmin fogamzásgátló tabletta?

Pontszám: 4,6/5 ( 55 szavazat )

Yaz és Yasmin

Yaz és Yasmin
Az Ocella és a Yasmin az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) jóváhagyásával segít megelőzni a fogamzóképes korú nők terhességét. Mindegyik gyógyszer azonos mennyiségű két női hormont tartalmaz: egy etinilösztradiol nevű ösztrogént és egy drospirenon nevű progesztint. Ezek a hormonok két módon segítik a terhesség megelőzését.
https://www.healthline.com › születésszabályozás › ocella-yasmin

Ocella vs. Yasmin – Healthline

fogamzásgátló tabletták . Mindkettő márkanevű gyógyszer, amelynek generikus változata is elérhető.

Teherbe eshetek a Yasmin szedése alatt?

Minél jobban követi az utasításokat, annál kisebb az esélye a teherbeesésnek. Egy klinikai vizsgálat eredményei alapján 100 nőből 1-2 nő eshet teherbe a Yasmin alkalmazásának első évében .

Megjön a menstruációd Yasminnal?

Általában a ciklus utolsó aktív tabletta bevétele után 3 napon belül meg kell mennie . Miután bevette a csomagban lévő utolsó emlékeztető tablettát, vagy 7 napig nem vett be aktív tablettát, másnap kezdjen el egy új csomagot, függetlenül attól, hogy megvan a menstruációja vagy sem.

Milyen előnyei vannak a Yasmin tablettáknak?

A Yasmint a terhesség megelőzésére használják . A következő előnyöket is tapasztalhatja: a folyadékretencióval összefüggő tünetek, például puffadás, duzzanat vagy súlygyarapodás javulása. rendszeresebb és enyhébb menstruáció – ami a vérszegénység (vashiány) csökkenéséhez vezethet

Milyen típusú fogamzásgátló a Yasmin?

A Yasmin (etinil-ösztradiol/drospirenon) két női hormon kombinációja, amelyet 28 napos orális fogamzásgátló tablettaként írnak fel a terhesség megelőzésére.

Yaz, Yasmin fogamzásgátló tabletták 23 halálesetben gyaníthatóan

45 kapcsolódó kérdés található

Miért vonták ki Yasmint a forgalomból?

Az FDA hozzáfűzi a figyelmeztetést Ahelyett, hogy kivenné a gyógyszereket a forgalomból, az FDA úgy döntött, hogy megváltoztatja a Yaz, Yasmin, Beyaz és Safyral címkéit, hogy figyelmeztesse a betegeket és az orvosokat a vérrögök kialakulásának fokozott kockázatára .

Melyik tabletta jobb Yaz vagy Yasmin?

A fő különbségek közöttük a használat és a mellékhatások lehetnek. A Yaz a PMDD és az akne kezelésére, valamint a terhesség megelőzésére engedélyezett, míg a Yasmin csak a terhesség megelőzésére engedélyezett. A Yaz és a Yasmin némileg eltérő mennyiségű hormont tartalmaz, amitől a mellékhatások mennyisége kissé eltérhet.

A Yasmin tabletták jót tesznek a bőrnek?

A gyakorlatban az orvosok fogamzásgátlást írnak fel a pattanások teljes spektrumára, az enyhétől a súlyosig. Ezenkívül az orvosok további fogamzásgátló termékeket is felírhatnak a pattanások kezelésére. Például a Yasmin és az Alesse orális fogamzásgátlók klinikailag kimutatták, hogy javítják a pattanásokat .

A Yasmin okoz súlygyarapodást?

A súlygyarapodás nem bizonyult a Yasmin gyakori mellékhatásának . Bár a súlyváltozások általában a fogamzásgátló tabletták mellékhatásai lehetnek, valószínűleg nem fog hízni a Yasmin mellett.

A Yasmin a legjobb fogamzásgátló tabletta?

A Yasmin tabletta mellékhatásai és hatékonysága A Yasmin az egyik legnépszerűbb kombinált tabletta – akár 99%-ban is hatékony a terhesség megelőzésében , és sok nő nem tapasztal mellékhatásokat a szedése közben.

Mikor ne szedje a Yasmint?

Ne szedje ezt a gyógyszert, ha dohányzik és 35 évesnél idősebb . Ne használja, ha terhes. Hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, ha teherbe esik, vagy ha egymás után 2 menstruációja kimarad. Ha nemrégiben szült, várjon legalább 4 hetet, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

A Yasmin tabletta megállítja a menstruációmat?

A legtöbb nő Yasmint szed a nem kívánt terhesség megelőzésére, de olyan nők számára is felírják, akiknek különösen erős, fájdalmas vagy rendszertelen menstruációjuk van. Szedése általában enyhébb, kevésbé fájdalmas és rendszeresebb menstruációs vérzést eredményez.

Honnan tudhatod, hogy terhes vagy a tabletta szedése közben?

Azok a nők, akik a fogamzásgátlás alkalmazása közben esnek teherbe, a következő jeleket és tüneteket észlelhetik: kimaradt menstruáció . beültetési foltosodás vagy vérzés . érzékenység vagy egyéb elváltozások a mellekben .

Yasmin után mennyi idővel eshetek teherbe?

Lehetséges, hogy teherbe eshet a kombinált tabletták szedésének abbahagyása után 1-3 hónapon belül – vagyis azok, amelyek ösztrogént és progesztint tartalmaznak. De a legtöbb nő egy éven belül teherbe eshet . Egy tanulmány azt is kimutatta, hogy azok a nők, akik több mint 4 vagy 5 évig szedték a tablettát, termékenyebbek voltak, mint azok, akik 2 évnél vagy rövidebb ideig szedték.

Valószínű, hogy teherbe esek a tabletta mellett?

A fogamzásgátló tabletták 99 százalékban hatásosak „tökéletes használat mellett”, ami azt jelenti, hogy a tablettát minden nap ugyanabban az időben kell bevenni anélkül, hogy kihagyna egy adagot. A legtöbb nő „tipikus használat” szerint veszi be a tablettát, és akkor körülbelül 91 százalékos a hatékonysága.

Teherbe esek, ha kihagyok egy tablettát?

Igen, van esély arra, hogy teherbe eshet, ha kihagy egy tablettát , de általában a terhesség esélye nem nagyobb a szokásosnál – egy kivétellel: nagyobb a kockázata, ha csak progeszteront tartalmazó tablettákat szed.

A Yasmin tabletta depresszióssá tehet?

A gyógyszer szedése közben előforduló mellékhatások a következők: mentális depresszió . sírva . téveszmék .

A Yasmin jó a fogyáshoz?

Az egyetlen testsúlycsökkenésre számíthatnak a nők a Yasmin szedésével, az a víz . "A szokásos fogamzásgátló tablettával azt hiszem, egy átlagos nő egy-két kilót hízhat. A Yasmin esetében azt gondolom, hogy egy átlagos nő egy-két kilót veszít" - mondja Dr.

Lefogy a Yasmin tabletta?

A legjobb fogamzásgátló tabletta a fogyáshoz A Yasmin fogamzásgátló tabletta az egyetlen ilyen hatású fogamzásgátló tabletta . Nem fogyókúrás tablettaként forgalmazzák, és a nők csak arra számíthatnak, hogy egy-két fontot veszítenek a felesleges víztől.

Mennyi idő múlva tisztítja meg a bőrt Yasmin?

Kipróbáltam a háziorvostól felírt krémeket és antibiotikumokat is, de amikor egyik sem vált be, megpróbáltam a Yasmint. Körülbelül három hónapon belül a bőröm teljesen kitisztult. Megszűntek a foltok, a hegek begyógyultak, és a bőr textúrája zsírosból szárazra változott – el sem hittem.

Szedhetem folyamatosan a Yasmint?

A tablettát annyi évig biztonságosan szedheti, amennyit csak akar , akár normál, akár folyamatos módszerrel. A tabletta folyamatos szedésének mellékhatásai megegyeznek a tabletta szokásos szedésének mellékhatásaival. A súlyos mellékhatások ritkák, de fontos tisztában lenni velük.

Melyik fogamzásgátló tabletta a legbiztonságosabb?

Melyik a legbiztonságosabb fogamzásgátló tabletta? Általánosságban elmondható, hogy az alacsony dózisú fogamzásgátló tabletták, legyen az kombinált vagy csak progesztint tartalmazó minipill , a legbiztonságosabbnak tekinthetők, mivel ezek a legalacsonyabb vérrögképződés kockázatával járnak.

A Yaz vagy a Yasmin jobb PCOS esetén?

A Yaz vagy a Yasmin jobb választás lehet PCOS-ben szenvedő betegek számára ; azonban a legújabb tanulmányok (Lidegaard et al., Risk of Venous Thromboembolism from Use of Oral Contraceptives Containing Different Progestogens and Estrogen Doses.

Biztonságos a Yaz fogamzásgátlás?

A Yaz szedése növelheti a vérrögök, a stroke vagy a szívroham kockázatát. Még nagyobb a kockázata, ha magas a vérnyomása, cukorbetegsége, magas a koleszterinszintje, vagy ha túlsúlyos. A stroke vagy a vérrögök kockázata a fogamzásgátló tabletták szedésének első évében a legmagasabb.

Mi történik, ha abbahagyja a Yasmin szedését?

Ha abbahagyja a tabletta szedését, a hormonok néhány napon belül kiürülnek a szervezetből, és többé nem vagy védett a terhességtől . „Vannak olyan nők, akik elhagyják a fogamzásgátló tablettát, és még csak nem is menstruálnak, mert azonnal teherbe esnek” – mondja Dr. Zanotti.