Petate egy szó?

Pontszám: 4,2/5 ( 20 szavazat )

A petate [peˈtate] Közép-Amerikában és Mexikóban használatos ágytekercs. Neve a náhuatl petlatl [ˈpetɬat͡ɬ] szóból származik. A petát a pálma (Leucothrinax morrisii) rostjaiból szőtt. A Spanyol Királyi Akadémia ágyként határozza meg.

Mit jelent a Petate?

: szárított pálmalevélből vagy fűből készült szőnyeg vagy szőnyeg .

Miből készül a Petates?

A pálmából készült „petátok” (Náhuatlban Bedroll) már a hispánok előtti idők óta használatosak, mint otthon fellelhető alapvető elem. Altatásra, gyümölcsök és magvak szárítására és egyebekre használják, szinte minden mexikói bennszülött közösség készíti.

Louk egy szó?

Nem, Louk nincs a Scrabble szótárban.

Mi az a zár ige?

lock ige (FASTEN) valamit kulccsal rögzíteni, vagy kulccsal rögzíteni : ... Ha becsukod az ajtót, az automatikusan bezárul.

Petate kiejtése - amerikai angol

21 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent a epidermisz?

Szűrők . Az epidermiszből , illetve a bőrből vagy a kéregből származnak . melléknév.

Mi a különbség a járvány és a járvány között?

A Center for Disease Control and Prevention (CDC) szerint a járvány és a világjárvány közötti különbség a következő: A járvány egy betegség hirtelen kitörése egy bizonyos földrajzi területen . A pandémia egy olyan betegség kitörése, amely több országban vagy kontinensen terjedt el.

Mit jelent a Diadermic ?

diadermikus – A diadermikus szó jelentése „ a bőr átszúrása, a bőr átszúrásához hasonló vagy ahhoz kapcsolódó” . A diadermic szó egy melléknév, egy szó, amely egy főnevet módosít.

Mit jelent a hipodermiás?

1 : a bőr alatti részekről vagy azokhoz kapcsolódóan . 2: bőr alatti használatra vagy injekcióban történő beadásra alkalmas. Egyéb szavak az injekciós bőrből. bőrön át \ -​mi-​k(ə-​)lē \ határozószó.

Mit jelent a túlérzékeny?

A hiposzenzitív orvosi definíciója: a stimulációra adott hiányos válaszreakciót mutat vagy jellemez .

Mi az a Transocular?

Transokuláris jelentés (anatómia) A szemen keresztül . melléknév.

Mi a Pseudopod jelentése?

1: egy sejt (például egy amőba vagy egy fehérvérsejt) citoplazmájának ideiglenes kiemelkedése vagy visszahúzódó folyamata, amely különösen mozgásszervként, vagy táplálék vagy egyéb részecskék felvételében működik – lásd az amőba illusztrációját.

Mit jelent a transzplantáció?

1 : másik helyre tenni : átültetni. 2 : helyeinek felcserélése.

Miért nevezik a COVID-19-et világjárványnak, és miért nem járványnak?

A COVID-19-et világjárványnak nyilvánították a globális terjedési sebesség miatt . Az Egészségügyi Világszervezet a COVID-19-et ellenőrizhető világjárványnak nyilvánítja, és továbbra is tanácsokat ad az elővigyázatossági gyakorlatokról és a betegség terjedésének megállításának módjairól.

Melyik évben volt az utolsó járvány?

Az 1918-as influenzajárvány a közelmúlt történetének legsúlyosabb járványa volt. Egy madár eredetű génekkel rendelkező H1N1 vírus okozta. Bár nincs általános konszenzus a vírus eredetét illetően, 1918-1919 között terjedt el világszerte.

Még mindig járvány van nálunk?

Alapvetően igen. Amikor a COVID-19 világméretű terjedése megáll, a továbbiakban nem tekintjük járványnak. "Általánosságban elmondható, hogy ha egy betegség világméretű terjedését sikerül megfékezni egy meghatározott területen, akkor azt mondhatjuk, hogy ez már nem világjárvány, hanem járvány" - mondta a WHO az NPR-nek.

Mi a néz ige?

(2/1. bejegyzés) tranzitív ige. 1: megbizonyosodni arról, vagy gondoskodni arról (hogy valami megtörténjen) cenzúrázni, hogy megnézze, egyetlen ember sem élt tétlenül – Edward Gee. 2 : hogy a szemed segítségével megállapítsd, mit hoztam neked. 3a : gyakorolni a látás erejét : megvizsgálni .

Mit jelent a Snapchat zárolása?

A Snapchat sztori melletti lakat szimbólum azt jelenti, hogy egy adott történet privát . Ez a funkció már régóta megtalálható az alkalmazásban, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen történetet csak néhány személlyel osszanak meg.