Az arthashastra vallási irodalom?

Pontszám: 4,3/5 ( 25 szavazat )

A történelem előtti Indiában sokféle nem vallásos irodalom létezett. ... Kautilya (népszerű nevén Chanakya) „Arthashastra” a világi irodalom legjobb példája .

Milyen típusú irodalom a Kautilya's Arthashastra?

Az Arthaśāstra (szanszkrit: अर्थशास्त्र, IAST: Arthaśāstra) egy ősi indiai szanszkrit értekezés az államvezetésről, a gazdaságpolitikáról és a katonai stratégiáról . Kautilyát, Vishnugupta és Chanakya néven is azonosítják, hagyományosan a szöveg szerzőjeként tartják számon.

Az Arthashastra világi forrás?

Ans ; Világi irodalomnak nevezzük azokat az írásokat, amelyek semmilyen valláshoz nem kötődnek. A kautilyai Arthashastra, a Megasthenes Indika a világi irodalom példái.

Az alábbiak közül melyik vallási irodalom a Védák Arthashastra Indika?

Válasz: A vallás jelenségével foglalkozó könyveket és kéziratokat vallási irodalomként ismerjük. A Védák, a Rámájána és a Mahábhárata eposzai , a Gita és a Puránák vallási irodalomnak nevezhetők.

Mi volt az arthashastra célja?

Úgy gondolják, hogy az Arthashastrát Kautilya egyfajta kézikönyvként írta Chandraguptának , amely megtanítja neki, hogyan uralkodjon egy királyság felett, és közvetlen cselekvésre bátorítja a politikai aggályok kezelésében, az etikai megfontolások figyelembevétele nélkül .

Az Arthashastra ma is aktuális? | Parth Parihar Rajiv Malhotrával

33 kapcsolódó kérdés található

Mi volt a Brainly arthashastra célja?

Az Arthashastra egy ősi indiai szanszkrit értekezés az államvezetésről, a gazdaságpolitikáról és a katonai stratégiáról .

Miért volt az arthashastra olyan fontos felfedezés?

Az Arthashastra mélyreható vizsgákat adott többek között a történelemről, a gazdaságról, a politikáról, a menedzsmentről és sok egyéb tárgyról. Gyakran hivatkoztak rá, mint a mauriai idők megértésének fontos forrására.

Az arthashastra vallási irodalom?

A történelem előtti Indiában sokféle nem vallásos irodalom létezett. ... Kautilya (népszerű nevén Chanakya) „Arthashastra” a világi irodalom legjobb példája .

Az alábbiak közül melyik példa a vallásos irodalomra?

A vallás jelenségével foglalkozó könyvek és kéziratok vallási irodalomként ismertek. A Védák, a Rámájána és a Mahábhárata eposzai , a Gita és a Puránák vallási irodalomnak nevezhetők. A dzsain angák és a buddhista tripitakák szintén fontos irodalmi források.

Ezek közül melyik nem példa a vallásos irodalomra?

Teljes válasz: A Sangam-szövegek vagy a Sangam-irodalom nem vallási szöveg. A Sangam-irodalom tamil költők verseinek és szövegeinek gyűjteménye a Sangam-korban.

Melyik a világi irodalom?

Világi irodalom minden olyan irodalom, amely nem gyökerezik vallási meggyőződésekben, gyakorlatokban és hagyományokban . Világi irodalomnak nevezhetünk minden olyan történetet, amelynek nincs jelentős alapja egyetlen vallásban sem.

A Mahábhárata világi irodalom?

Példa a vallásos irodalomra – a Mahábhárata. Példa a világi irodalomra – Abhigyan Shakuntalam.

Kautilya világi volt?

Most megfontolok néhány elnyomóbb taktikát, amelyet Kautilya politikai teológiája hirdet, és azt, hogy Machiavelli hogyan reagálhatna az ilyen intézkedésekre világi realista álláspontjából.

Ki volt az arthashastra írója?

Az „Arthashastra” az egyik legrégebbi, óriási történelmi jelentőségű könyv, amelyet Kautilya vagy Arya Chanakya írt, ahogyan közismert volt. Ez a könyv az egyik leghatékonyabb könyv, amelyet valaha írtak az állammesterség művészetéről és a mindennapi élet tudományáról.

Mit tudsz a Kautilya's Arthashastra-ról és főbb jellemzőiről?

Az Arthashastra a politikai diplomácia Indiában kialakult gyakorlatára utal, és a Kautilya által írt álláspontról, politikáról és katonai stratégiáról szóló írásos anyag is megtestesíti. Kautilya a Taxila Egyetem akadémikusa volt, majd a Mauryan Birodalom miniszterelnöke.

Ki írt egy Shastrát?

Artha-shastra, (szanszkrit: „Az anyagi haszon tudománya”) az Artha-śāstra, a politika művészetéről szóló rendkívül fontos indiai kézikönyv, amelyet Kautilyának (más néven Chanakya) tulajdonítottak, aki állítólag Chandragupta császár főminisztere volt. (i.e. 300 körül), a Mauryan-dinasztia megalapítója.

Mit értesz vallásos irodalom alatt?

A vallásos irodalom vallási hagyományhoz kapcsolódó szövegek . Ezek abban különböznek az irodalmi szövegektől, hogy hiedelmek, mitológiák, rituális gyakorlatok, parancsolatok vagy törvények, etikus magatartás, spirituális törekvések összeállítása vagy megbeszélése, valamint vallási közösség létrehozása vagy támogatása.

Mi a vallásos és nem vallásos irodalom?

A vallásos irodalomnak vallási alapja van, míg a világi irodalomnak nincs vallási alapja. Így a vallásos irodalom vallásos meggyőződéseket, hagyományokat és gyakorlatokat tartalmaz, míg a világi irodalom nem. A Biblia, a buddhista Tripitaka, a Korán néhány példa a vallásos irodalomra.

Mi a világi irodalom Rövid válasz?

Világi irodalom minden olyan irodalom, amely nem gyökerezik vallási meggyőződésekben, gyakorlatokban és hagyományokban . Világi irodalomnak nevezhetünk minden olyan történetet, amelynek nincs jelentős alapja egyetlen vallásban sem.

Az alábbiak közül melyik nem kapcsolódik a világi irodalomhoz?

Válasz: A világi irodalom nem kapcsolódik a valláshoz .

Az alábbiak közül melyik irodalmi forrás?

Irodalmi források az írott formájú információk, forrásaik pedig folyóiratok, levelek, könyvek, jelentések, dokumentumok stb. Teljes válasz: A történelem elsősorban kétféle forrásból követhető nyomon: régészeti és irodalmi források.

Ki írta az arthashastrát és mi a jelentősége?

Chanakya (Vishnugupta) írta. 6000 shloka-t tartalmaz 15 részre és 180 témára osztva. Figyelemre méltó a politikai nyomok, a diplomácia és az adminisztráció szempontjából.

Hogyan fedezték fel az arthashastrát?

Rudrapatna Shamashastri, egy szanszkrit tudós és könyvtáros, 1905-ben fedezte fel az eredeti Arthashastrát a pálmalevél-dokumentumok halmai között az intézetben , amelyet Mysore Wodeyar királyai alapítottak 1891-ben. ez 1909-ben.

Ki írta az arthashastra 6. osztályt?

Az Arthashastra egy híres állammesteri könyv, amelyet a híres filozófus, Chanakya írt, más néven Kautilya . Ezért a C lehetőség a megfelelő lehetőség. További információ: Chanakya: Chanakya, más néven Kautilya, Chandragupta Maurya király miniszterelnöke volt.