A go down the drain jelentése?

Pontszám: 4,5/5 ( 51 szavazat )

Útban az elvesztéshez vagy az elvesztéshez; eltűnőben . Például, ha új bútort vesznek, amikor nem tudják magukkal vinni, az csak a pénz kiöntése a lefolyóba, vagy a válság idején hatalmas vagyonok kerültek a csatornába. Ez a metaforikus kifejezés arra utal, hogy a víz a lefolyóba kerül és elhordják.

Mit jelent az, hogy valami a csatornába megy?

kifejezés. Ha azt mondja, hogy valami a lefolyóba kerül, akkor azt jelenti, hogy megsemmisül vagy elpazarolják . [informális] Tisztában voltak vele, hogy a közvéleményükről alkotott képük gyorsan tönkremegy.

A lefolyóba került idióma?

Elbukni ; tönkretenni vagy elpusztítani; elpazarolni vagy pazarlóan eldobni. Minden megtakarításunk a lefolyóba ment, mióta Jack kis szerencsejátékot élt Las Vegasban. ...

Mit jelent a kiürítés szlengben?

ürítés Hozzáadás a listához Megosztás . Valami, ami kimerít, kifáraszt , akár fizikailag, akár érzelmileg. Vannak, akik szívesen töltenek hosszú napokat kisgyermekekkel, míg mások úgy érzik, hogy ez teljesen kimerítő.

Kifutott a pénz?

Elpazarolt , elpazarolt vagy feleslegesen elköltött pénz.

ESL English Idiom – Go Down The Drain

17 kapcsolódó kérdés található

Mi a pénzkidobás?

A pénzkidobás definíciói. a nem megfelelő megtérülésért elköltött pénz. „a szenátor azt mondta, hogy a projekt pénzkidobás volt” típusú: szétszórtság, pazarlás, pazarlás . haszontalan vagy haszontalan tevékenység ; meggondolatlanul vagy hanyagul használva vagy elköltve vagy fogyasztva.

Mi az a pénzelszívás?

a PÉNZKELÁLLÍTÁS BANKBETÉTELKÉPÍTÉSÉN keresztüli bővülésének korlátja , amelyet az okoz, hogy a magánszemélyek a szokásosnál nagyobb mennyiségű készpénzt tartanak vissza. Ha viszont nő a lakosság készpénzigénye, akkor a pénzkínálat növekedése nem az induló betét tízszerese, hanem valamivel kevesebb lesz. ...

Mi az a kimerítő nap?

Fáradni, érzelmileg vagy fizikailag eltölteni : A nap eseményei kiszívtak energiámból.

Mit jelent a Költség?

tárgyas ige. 1: kifizetni : elkölteni azokat a szociális szolgáltatásokat, amelyekre az állami bevételeket fordítják – JA Hobson. 2 : meghatározott célra felhasználni : olyan projekteket hasznosítani, amelyekre nagy energiát költöttek, szintén : elhasználni. Egyéb szavak az expend szóból Szinonimák További példamondatok További információ az expendről.

Hogyan meríted le az energiádat?

14 elkerülendő, energiafogyasztó mindennapi szokás
 1. A dolgokat személyesen venni. ...
 2. Kapaszkodni A Múltba. ...
 3. Mindig ellenőrzi az e-maileket és a közösségi médiát. ...
 4. Folyamatosan Aggasztó. ...
 5. Negativitás. ...
 6. Túl sokat alszik. ...
 7. Szegény diéta. ...
 8. Panaszkodni.

A lefolyóba kerülés metafora?

Útban az elvesztéshez vagy az elvesztéshez; eltűnőben . Ez a metaforikus kifejezés arra utal, hogy a víz a lefolyóba kerül és elhordják. ...

Vajon a lefolyóba egy metafora?

Útban az elvesztéshez vagy elvesztéshez ; eltűnőben. Például, ha új bútort vesznek, amikor nem tudják magukkal vinni, az csak a pénz kiöntése a lefolyóba, vagy a válság idején hatalmas vagyonok kerültek a csatornába. Ez a metaforikus kifejezés arra utal, hogy a víz a lefolyóba kerül és elhordják.

A macska a zsákból jelentése?

A macska kiengedése a zacskóból (szintén ... dobozból) egy köznyelv, ami azt jelenti , hogy felfedjük a korábban elrejtett tényeket . Utalhat egy összeesküvés (barátságos vagy nem) felfedésére a célpont előtt, egy kívülálló beengedésére egy belső tudáskörbe (pl. egy vicc megmagyarázására), vagy egy cselekmény fordulatának feltárására egy filmben vagy színdarabban.

Mit jelent a kék az arcon?

Kimerült a haragtól, a feszültségtől vagy más nagy erőfeszítéstől. Például, vitatkozhatsz, amíg el nem kékülsz, de én nem vagyok hajlandó elmenni. Ez a kifejezés az oxigénhiányból adódó kékes bőrszínre utal, ami feltehetően abból fakadhat, hogy az ember lélegzetvételig beszél. Lásd még a kar lebeszélése alatt.

Hol adják a Stressz jelet?

Leggyakrabban a hangsúlyjelet a hangsúlyos szótag eleje elé helyezik, ahol egy szótag definiálható. Alkalmanként azonban közvetlenül a magánhangzó elé kerül.

Mit jelent a take a beat?

: rosszul verni egy meccsen vagy versenyen A csapat verést kapott a tegnap esti meccsen . — gyakran használják átvitt értelemben, hogy visszaesést vagy veszteséget sugalljanak Terveink nagy verést kaptak a bíráló bizottságtól.

Mi a különbség a költés és a ráfordítás között?

A „költés” ​​általában idővel vagy pénzzel kapcsolatos, ahogy megjegyzi. A "költés" sokkal formálisabb és kevésbé használt . Jelezheti, hogy egy erőforrást hogyan osztanak fel, hogyan használják fel egy adott célra, vagy hogyan használják fel.

Mi az elköltött összeg?

A ráfordított összeg a ténylegesen elköltött pénzösszeg . ... A ráfordított összeg a napközi otthon létrehozására adományozott vagy felajánlott ingatlan vagy tárgyi személy tényleges elköltött pénzösszege, költsége vagy egyéb alapja a szövetségi adó szempontjából.

Hogyan használod az expendet?

Elkölteni egy mondatban?
 1. Hosszú, déli túránk miatt mindig kimerítem az összes energiámat, és kimerít a vacsora.
 2. Nem akartuk elkölteni az összes megtakarításunkat, de több vészhelyzet miatt az egészet elköltöttük.
 3. Az egész napos mondatok írása arra készteti a mentális erőnlétem nagy részét.

Mit jelent az érzelmileg kimerültség?

Az érzelmi kimerültség egy olyan állapot, amikor érzelmileg kimerültnek és kimerültnek érzi magát a személyes vagy munkahelyi életében felgyülemlett stressz, vagy a kettő kombinációja következtében. Az érzelmi kimerültség a kiégés egyik jele.

Mit jelent a sorom?

valakinek az az ideje van, amikor tehet vagy kell tennie valamit, mert másokkal van együtt, akik egymás után végzik ugyanazt a tevékenységet. Már áthelyezted a darabodat – most rajtam a sor.

Mit jelent az, hogy kimerültek az emberek?

Ahhoz, hogy valaki vagy valami elveszítsen képességét vagy minőségét, gyakran energiáját . Eleanornak olyan pesszimista a hozzáállása, hogy a közelében lenni csak kiszívja az energiámat.

Mi a készpénzkihasználási arány?

A készpénzkihasználási mutató az új betétek azon aránya, amelyet az egyének készpénzként kívánnak tartani (∆C = c∆D) . Itt 100 milliárd dollárt tartanak készpénzben, ami a gazdaságban lévő összes betét 1/5-e.

Mit jelent az agyelszívás?

Az agyelszívás egy szleng kifejezés, amely az egyének jelentős kivándorlására vagy migrációjára utal . Az agyelszívás oka lehet egy nemzeten belüli zűrzavar, más országokban kedvező szakmai lehetőségek megléte, vagy a magasabb életszínvonalra való törekvés.

Hogyan működik a betéti szorzó?

A betéti szorzó a kötelező tartalék inverze . Tehát ha a kötelező tartalékráta 20%, akkor a betéti szorzó 80%. ... Tehát ha a betéti szorzó 80%, a banknak minden betétben lévő 5 dollár után 1 dollárt tartalékban kell tartania. A fennmaradó 4 dollár a bank rendelkezésére áll kölcsönadásra vagy befektetésre.