Kedvezőtlen körülmények között szinonima?

Pontszám: 4,4/5 ( 26 szavazat )

1 ellenséges , ellenséges, barátságtalan. 2 kedvezőtlen; szerencsétlen, szerencsétlen; katasztrofális, vészes, katasztrofális.

Mi a káros szó legközelebbi szinonimája?

kedvezőtlen
 • ellentmondó.
 • hátrányos.
 • hátrányos.
 • ellenséges.
 • káros.
 • negatív.
 • szerencsétlen.
 • barátságtalan.

Mi a másik szó a rossz körülményekre?

Alternatív szinonimák a "rossz állapot" szóra: alkalmatlanság ; lágyság; rossz alak; rossz egészségi állapot; egészségtelenség; egészségügyi probléma.

Mi az egy szó a régi és a rossz állapotú szakadt?

kopott . melléknév. régi és rossz állapotban.

Hogyan jellemezné a rossz körülményeket?

1 rászoruló, rászoruló , elszegényedett, nincstelen, nincstelen, szegénység sújtotta, szükségszerű, nyomorult. 5 csekély. 6 nem kielégítő, kopott. 7 steril, meddő, gyümölcstelen, terméketlen.

Erős felhőszakadás elárasztotta alagsorunkat! DÖNTÖTT Ablak és Zúgó Víz!

34 kapcsolódó kérdés található

Mi a legjobb szinonimája a károsnak?

A káros szinonimák és antonimák
 • ellenséges,
 • ellenséges,
 • negatív,
 • hátrányos,
 • kedvezőtlen,
 • barátságtalan,
 • részvétlen,
 • kellemetlen.

Mik a káros hatások?

Káros hatás: Káros vagy rendellenes eredmény . Káros hatást okozhat egy gyógyszer beadása vagy egy vegyi anyagnak való kitettség, és egy nemkívánatos eredmény, például betegség vagy halál jelezheti.

Mi számít nemkívánatos eseménynek?

• A nemkívánatos esemény bármely nemkívánatos vagy kedvezőtlen egészségügyi esemény egy embernél . alany , beleértve a kóros jeleket (például kóros fizikális vizsgálat vagy laboratóriumi lelet), tünetet vagy betegséget, amely időlegesen kapcsolódik az alanyhoz.

Mit jelent az, hogy valami ellentétes?

A káros, általában dolgokra vonatkoztatva, gyakran azt jelenti, hogy „káros” vagy „kedvezőtlen” , és olyan esetekben használják, mint „a gyógyszer káros hatásai”. Az ellenszenv általában az emberekre vonatkozik, és azt jelenti, hogy "utálat vagy ellenszenv érzése van". Gyakran használják a to-val vagy a-val együtt annak leírására, hogy valaki idegenkedik valamitől...

Mi a különbség a mellékhatás és a mellékhatás között?

A nemkívánatos események olyan nem szándékos farmakológiai hatások, amelyek egy gyógyszer helyes beadásakor jelentkeznek, míg a mellékhatás egy másodlagos nem kívánt hatás , amely a gyógyszeres terápia következtében lép fel.

Mit jelent a mellékhatás?

A mellékhatás egy váratlan negatív reakció egy jóváhagyott módon alkalmazott gyógyszerre vagy kezelésre . Míg néha a mellékhatásokkal felcserélhetően használják, a mellékhatás kifejezés gyakran olyan hatásokra utal, amelyek csekélyek vagy kevesebb kárt okoznak.

Mi az egészségkárosító hatás?

Káros egészségügyi hatás. Hasonló kifejezés(ek): káros hatás, egészségkárosító hatás, káros hatás, káros következmények, káros hatások. Meghatározás: A test működésében vagy sejtszerkezetében bekövetkezett változás, amely betegségekhez vagy egészségügyi problémákhoz vezethet .

Mi az elavult szinonimája és antonimája?

elavult. Szinonimák: régies, múlt , effektus, használaton kívüli, archaikus, régimódi. Antonímák: divatos, modern, jelenlegi, szokásos, operatív, fennmaradt.

Mi a persted szinonimája?

A fennmaradás néhány gyakori szinonimája a megmarad , tovább, kitart és utolsó. Míg ezek a szavak azt jelentik, hogy „egy ideig vagy határozatlan ideig létezni”, a perzisztencia a szokásos vagy meghatározott idő túlnyúlására utal, és gyakran makacsságra vagy makacsságra utal.

Mi a példa a mellékhatásra?

Ilyen mellékhatások például a kiütések, sárgaság, vérszegénység , a fehérvérsejtszám csökkenése, vesekárosodás és idegsérülés, amely károsíthatja a látást vagy a hallást. Ezek a reakciók általában súlyosabbak, de jellemzően nagyon kevés embernél fordulnak elő.

Mi az a C típusú mellékhatás?

C típus: Dózis- és időfüggő reakciók, pl . dózis felhalmozódása vagy hosszan tartó használat miatt (pl. kortikoszteroidok mellékvese-szuppressziója) D típus: Idővel összefüggő reakciók, azaz olyan gyógyszerben történő hosszan tartó használat miatt, amely nem hajlamos felhalmozódni (pl. antipszichotikumok okozta tardív diszkinézia)

Mik a nemkívánatos reakció jelei és tünetei?

Melyek a gyógyszermellékhatás jelei és tünetei?
 • Az enyhe tünetek közé tartozik a vörös, viszkető, hámló vagy duzzadt bőr. ...
 • A súlyos tünetek közé tartozik a hólyagos vagy hámló bőr, a látási problémák, valamint a súlyos duzzanat vagy viszketés. ...
 • Az anafilaxiás tünetek közé tartozik a torok szorító érzése, légzési nehézség, bizsergés, szédülés és sípoló légzés.

Miért fontos tisztában lenni a mellékhatásokkal?

Bármely gyógyszer nem kívánt vagy váratlan mellékhatásokat válthat ki. A gyógyszermellékhatások gyors felismerése és rögzítése létfontosságú annak érdekében, hogy a fel nem ismert veszélyeket azonnal azonosítsák, és megfelelő szabályozási intézkedéseket hozzanak a gyógyszerek biztonságos használatának biztosítása érdekében.

Mennyi ideig tartanak a mellékhatások?

Néhány órától néhány napig tarthat, amíg eltűnnek. Ha az allergénnek való kitettség folytatódik, például egy tavaszi pollenszezonban, az allergiás reakciók hosszabb ideig, például néhány héttől hónapig tarthatnak. Még megfelelő kezelés mellett is előfordulhat, hogy egyes allergiás reakciók két-négy hétig elmúlnak.

Mi a gyógyszermellékhatás?

A káros gyógyszeresemény (ADE) egy kábítószerrel kapcsolatos orvosi beavatkozásból eredő sérülés . 1 . Ez magában foglalja a gyógyszeres kezelési hibákat, a gyógyszermellékhatásokat, az allergiás reakciókat és a túladagolást. Az ADE-k bárhol megtörténhetnek: kórházakban, hosszú távú gondozási intézményekben és járóbeteg-ellátásban.

Mi a negatív példa?

Kedvezőtlen; káros. A hátrányos definíció: kedvezőtlen vagy egy személy, cél vagy körülmény ellen hat. ... Az erős széllel járó hurrikánok, tornádók és jégeső viharok egyaránt jó példák a kedvezőtlen időjárási körülményekre.

Mit jelent a jogellenesség?

A saját érdekeivel szemben vagy ellentétes . Ezt a jelzőt számos jogi fogalom leírására használják. Például: Az ellenérdekű fél az, akinek érdekei ellentétesek Önnel.