Hogyan kell mondani ezt a szót: proprium?

Pontszám: 4,9/5 ( 37 szavazat )

főnév, többes szám pro·pri·a [ proh-pree-uh ].

Mit jelent a proprium ?

1 : tulajdonság, attribútum különösen : egy faj minden tagjához elválaszthatatlanul hozzátartozó tulajdonság. 2 : az individuáció elve a személyiségben : az énség.

Mi a helyes kiejtés?

A kiejtés az a mód, ahogyan egy szót vagy egy nyelvet kimondanak. Ez vonatkozhat általánosan elfogadott hangsorozatokra, amelyeket egy adott szó vagy nyelv egy adott dialektusban történő beszédében használnak ("helyes kiejtés"), vagy egyszerűen arra, ahogy egy adott egyén beszél egy szót vagy nyelvet.

Mikor R hallgat angolul?

Ha egy magánhangzó után egy „r” betű jelenik meg, és nincs más hang utána , akkor néma lesz. 2. Ha az 'r' betű egy magánhangzó után, de egy állandó hang előtt jelenik meg, akkor néma lesz.

Nike-nek vagy Nikey-nek ejtik?

A Nike elnöke, Phillip Knight megerősítette, hogy ez "Nikey", nem pedig "Nike ", ami azt jelenti, hogy évek óta butaságokat beszélek. A nagy kiejtési vita, amely a „gif” és a „jif” után második helyen áll, azután bontakozott ki, hogy Knightnak levelet küldtek, amelyben arra kérték, karikázza be a márkanév helyes kiejtésének módját.

Hogyan kell mondani ezt a szót: proprium - amerikai angol

39 kapcsolódó kérdés található

Mi a pizza valódi kiejtése?

A pizza szó olaszból származik, és az írásmód még mindig olasz sok nyelven (az összes általam ismert latin ábécét használó nyelven), az olaszban /pittsa/ ejtik "hosszú"-val (vagy "kettős", ahogy én nevezném norvégul) t hang.

Hogyan kell kiejteni a GIF-et?

" JIF-nek ejtik , nem GIF-nek." Akárcsak a mogyoróvaj. „Az Oxford English Dictionary mindkét kiejtést elfogadja” – mondta Wilhite a The New York Timesnak. "Tévednek. Ez egy lágy „G”, ejtsd: „jif”.

Ki alkotta meg a proprium kifejezést?

A Proprium az Allport által megalkotott kifejezés, amely az emberi természet pozitív, kreatív, növekedésre törekvő és előremutató minőségét képviseli. Ezen a koncepción keresztül a fejlődés hét szakaszát sorolta fel.

Mi a proprium a pszichológiában?

n. az én fogalma – vagy annak, ami következetes, egyedi és központi az egyénben –, amelyet Gordon W. Allport szerint a proprium magában foglalja a testérzéket, az önazonosságot, az önbecsülést, az önkiterjesztést, a racionálist. gondolkodás, énkép, megfelelő törekvés és tudás. ...

Milyen a pszichéd?

A psziché az emberi elme összes elemére vonatkozik, mind a tudatosra, mind a tudattalanra . A köznyelvben a kifejezés néha egy személy érzelmi életére utal. Például egy személy azt mondhatja, hogy a trauma károsította a pszichéjét.

Sunoo egy lánynév?

A Sun-woo, más néven Seon-u, Sŏn-u vagy Seon-woo, egy koreai vezetéknév és uniszex keresztnév .

Mi sunoo beceneve?

– Becenevei: Ddeonu & Desert Fox (Self-Revised Profile).

Hogyan kell kiejteni az ATEEZ Yunho szót?

A nevek kiejtése Y uh n - h oh (Yun rímel a kontyra) is írható Yunho-ként.

Hogy hívják az amerikai R-t?

Az „amerikai” R: /ɻ/ (Retroflex approximant) Hasonló a fent leírt „veláris közelítőhöz”. Ugyanúgy ejtik, kivéve, hogy a nyelv közvetlenül az alveoláris gerinc mögött ívelt vissza. Ezt leggyakrabban amerikai és néhány ír akcentussal hallja.

Az R néma az autóban?

A ⟨r⟩ összekapcsolása A néma ⟨r⟩ szabály az összefüggő beszédre is vonatkozik, ha egy szó (például CAR) végén egy néma ⟨r⟩ van, akkor ez az ⟨r⟩ akkor lesz kiejtve, ha a következő szó magánhangzóval kezdődik: CSENDES : Itt van az autód? KIEMELT: Elektromos az autója?