Hogyan lehet túl a nyári ciklámenen?

Pontszám: 4,2/5 ( 13 szavazat )

Tartsa a cikláment hűvös helyiségben, ahol a nappali hőmérséklet 16-18 C között van, éjszaka pedig körülbelül 10 C. Havonta etesse a növényt, szobanövények számára folyékony műtrágyával.

Mi a teendő a ciklámenekkel, ha befejezik a virágzást?

Amikor virágzás után gondoskodik a ciklámenről, hagyja, hogy a levelek elhaljanak, és hagyja abba a növény öntözését, ha látja a levelek haldoklásának jeleit . Helyezze a növényt hűvös, kissé sötét helyre. Ha szeretné, eltávolíthatja az elhalt lombozatot. Hagyjuk állni két hónapig.

Mikor vághatom vissza a ciklámenemet?

A nyári nyugalmi időszakban metsszen le minden elhalt növényi anyagot úgy, hogy csak az eltemetett gumót hagyja meg. A ciklámen növények "pihennek" a nyugalmi időszakban, energiát raktároznak fel a következő évre, és nem szabad energiát pazarolni a haldokló szárra. Dobja el az összes elhalt levelet a növény tövében.

Hogyan lehet elérni, hogy a ciklámen újra virágozzon?

Kezdje el a műtrágyázást havonta , és helyezze a növényt egy világos ablak közelébe hűvös helyiségbe – körülbelül 65 °F (éjszaka kicsit hidegebb – akár 40 °F-ig is). A növény újra növekedni kezd, és új virágokat fejleszt ki. Folytassa a ciklámen normál gondozását, és a növény tovább fog növekedni és virágozni fog.

Hogyan ápolod a kültéri ciklámeneket?

Tavasszal és nyáron rendszeresen öntözzük a növényt, de ne öntözzük túl, mert a gumók elrohadhatnak a vizes talajban. Ősszel kefélje le a növény túlzott leveleit és törmelékét. Bár egy könnyű talajtakaró vagy levélréteg megvédi a gyökereket a téli hidegtől, a túl sok takarás megakadályozza, hogy a növények fényhez jussanak.

A ciklámenápolás alapjai lépésről lépésre

41 kapcsolódó kérdés található

Mennyi ideig tartanak a kültéri ciklámenek?

5 vagy 6 napig bírják , és még csak ki sem kell mennie, hogy emlékeztessen rá, hogy közeleg a tél.

A ciklámen minden évben visszatér?

Gyönyörű gumós évelő növény, amely gyakran színt ad, amikor alig van más virágzás, különösen tél végén vagy kora tavasszal.

Egész nyáron virágzik a ciklámen?

Megfelelő körülmények között a növények néhány hónapig folyamatosan virágoznak . ... A forró, száraz nyarak során a ciklámen alvóvá válik; lombozatuk megsárgul és elpusztul, a növények pedig nem mutatják a növekedés jeleit. Kerek gumóikban tárolják az energiát a következő virágzási időszakra.

Meg kell halott ciklámen?

Deadheading. A ciklámen virágzási idejének meghosszabbítása érdekében rendszeresen meg kell fejteni, és meg kell vizsgálnia a lombozatot, hogy nincsenek-e rajta elhalványult levelek vagy betegség jelei . ... Ne vágja le a szárat, mert ez utat jelent a növényi betegségek, például a botritisz számára, hogy elérje a gumót.

Melyik hónapban szunnyadnak a ciklámenek?

Mikor megy a ciklámen alvó állapotba? A tél enyhe, a nyár pedig száraz. A növények úgy tanulják meg a túlélést, hogy télen vagy kora tavasszal virágoznak, nyáron pedig szunnyadnak, amikor kevés a nedvesség. Megfelelő gondozás mellett az alvó ciklámennövények ősszel újra előkerülnek. Pihenés közben a ciklámennek száraz talajra és gyenge fényre van szüksége.

A ciklámen túléli a nyarat?

Míg a hűvös időt kedvelik, és valójában télen virágoznak, a ciklámen növények nem tolerálják a fagypont alatti hőmérsékletet . Ez azt jelenti, hogy ha hideg téli környezetben él, és azt szeretné, hogy növényei túljussanak a nyugalmi nyári időszakukon, akkor az egyetlen lehetőség az üvegházban vagy cserépben történő termesztésre.

Hogyan kell metszeni egy szabadtéri cikláment?

A ciklámen metszése és gondozása Rendszeresen távolítsa el az elhervadt vagy sárguló virágokat (elpusztulás). Ehhez távolítsa el a virágot hordozó teljes szárat, csak egy kicsit forgassa el a kezében, és egy éles húzással húzza le.

A ciklámen télen kint maradhat?

Ne ültess túl mélyre, nem szeretik! Nagyra értékelik a részleges árnyékot és a meglehetősen jó vízelvezetésű, ésszerűen termékeny talajt. Évente egyszer levélpenészes talajtakarással - fagyveszélyes területeken jó a kéregforgács. A ciklámen gyönyörű téli szobanövényeket készít.

Hogyan lehet felosztani a cikláment?

Tiszta, éles késsel vágja szét a ciklámenhagymát, ügyelve arra, hogy minden vágott darabon legyen egy csomó, ahonnan a lombozat nő. Alapvetően, mint egy szem krumpli. A ciklámenhagymák felosztása után ültessünk mindegyik darabot cserepes keverékbe a gombócokkal vagy szemekkel, kissé a talajszint fölé tapadva.

Terjed a ciklámen?

Lehet, hogy mindegyik nagyon ravasz és egzotikus, de a ciklámeneket könnyű termeszteni, és ha boldogok, szétterülnek, virágoznak, szétterülnek , és... A levelek követik a virágokat, és úgy kelnek elő, amikor a lombhullató fák lehullatják saját lombjukat, vagy amikor teljesen csupaszok.

Miért barnulnak a ciklámen virágai?

A csüngő ciklámenvirágok akkor fordulnak elő , ha egy növényben túl sok a víz . A ciklámen a nedves talajt kedveli, de nem a mocsaras körülményeket. Ha földbe ültetjük, győződjön meg arról, hogy a talaj jól átszivárog; és ha nem, adjon hozzá némi homokos anyagot a vízelvezetés javítása érdekében.

A ciklámen szereti a kávézaccot?

Ciklámen. ... A ciklámen nem igényes szobanövény, és nagyon kevés emberi erőfeszítést igényel. De inkább a savas oldalon kedvelik a talajukat . A Gardening Know How szakértői szerint ezért szívesen megosztják reggeli kávéját.

A ciklámen minden évben visszatér az Egyesült Királyságba?

Évelő vagy egynyári? Válasz: A ciklámen gumós évelő. Melegebb éghajlaton (6–9. zóna) a talajba ültethető, és minden évben újra megjelenik . A 6. zóna hidegebb területein bölcs lehet egy extra réteg talajtakaró hozzáadása, hogy télen megvédje a zord hőmérsékletektől.

Miért lábszárú a ciklámenem?

Amikor a legtöbb szobanövény lábszárassá válik vagy gyenge szára van, a leggyakoribb tényező az elégtelen fény. A ciklámenek élvezik a világos helyet , ezért több fényre lehet szükségük. A közvetett fény a legjobb, mivel a közvetlen napfény égést és túlzott kiszáradást okozhat.

Hogyan tároljam a cikláment jövőre?

Tartsa a cikláment hűvös helyiségben , ahol a nappali hőmérséklet 16-18 C között van, éjszaka pedig körülbelül 10 C. Havonta etesse a növényt, szobanövények számára folyékony műtrágyával.

A ciklámen szereti a napot vagy az árnyékot?

A gumók valójában csak "pihennek", és csak annyi vízre van szükségük, hogy ne száradjanak ki teljesen, amíg ősszel új levelek nem kelnek fel. Tolerálják a napsütést vagy a részleges árnyékot , de délutánonként védelemre van szükségük a forró napsütéstől.

Hogyan ébreszd fel a cikláment?

A ciklámen virágzásának ösztönzése érdekében 2-4 hetente adjon neki félerősségű műtrágyát a virágzó növények számára . A jó hír az, hogy miután észreveszed a levelek első jeleit, nem kell túl sokáig várnod azokra az élénk virágzásokra, amelyekre vágysz! A virágok általában 2-3 héttel a levelek megjelenése után jelennek meg.

Mik a golyók a ciklámenemen?

Ciklámenmag információ Egyesek úgy írják le ezeket a fodros szárakat, mint a kígyók. Mindegyik szár végén kerek magkapszula képződik. Ezekben a magkapszulákban fajtától függően 6-12 mag fér el. A vadonban a ciklámen magvak bőven képesek önmagukat vetni.

Miben különbözik az évelő az egynyáritól?

Szóval, mi a különbség? Az évelő növények minden tavasszal újranövekednek , míg az egynyári növények csak egy tenyészidőszakot élnek meg, majd elpusztulnak. Az évelők általában rövidebb virágzási periódusúak, mint az egynyáriak, ezért gyakori, hogy a kertészek a két növény kombinációját használják az udvarukon.

Kiültethető ciklámen a kertbe?

Bár gyakran beltéri növényként termesztik, a ciklámen megfelelő körülmények között kiválóan boldogul a kertben . A ciklámen levelei és virágai egy gumóból (hagymaszerű szerkezet) emelkednek ki, amely csak részben van a föld alatt. ... Ezüstös mintázat a leveleken a cikláment nagyon vonzó lombozatú növényré teszi.