Mennyibe kerül a terasz?

Pontszám: 4,9/5 ( 44 szavazat )

Az alapok. Az Egyesült Államokban egy új fedélzet építésének átlagos árkategóriája 4000 és 11 000 dollár között lehet. Az anyagokkal és a munkaerővel együtt egy szabványos fedélzet nagyjából 30-60 dollárba kerül négyzetlábonként. Ez azt jelenti, hogy egy szabványos 14 x 20 láb méretű fedélzetért körülbelül 6000 dollárt kell fizetnie.

Mennyibe kerül egy 12x12-es fedélzet?

Egy 12 x 12-es pakli ára 2 200 és 13 000 dollár között mozoghat, de az átlag 6 000 dollár lesz . Költsége 40 dollár négyzetláb, de akár 15 dollár is lehet, vagy akár 85 dollár is, a fedélzet jellemzőitől függően. A nyomással kezelt fedélzet a leggazdaságosabb, a kompozit pedig a szélesebb megoldás.

Mennyibe kerül egy 20x20-as fedélzet felszerelése?

Új fedélzet telepítési költsége Az átlagos háztulajdonos 2200 dollárt költ egy 10x10 láb méretű, 6160 dollárt egy 14x20-as fedélzet építésére és 8800 dollárt egy 20x20-as fedélzet építésére. A nyomáskezelt fából, keményfából vagy kompozitból készült fedélzet megépítésének költsége körülbelül 25 dollár négyzetméterenként, mind az anyagok, mind a beépítés tekintetében.

Mennyibe kerül egy 16x16-os fedélzet megépítése?

16 x 16 láb magas emelt fedélzet: Megvásárolhatja a 16 x 16 láb (256 négyzetláb) fedélzet anyagait kompozit burkolatok felhasználásával körülbelül 5600–9800 dollárért, és megépítheti saját maga. Egy vállalkozó körülbelül 7800-15700 dollárt kérne egy ilyen fedélzet megépítéséért.

Mi a legolcsóbb módja a fedélzet építésének?

A nyomáskezelt fa vagy vegyszerekkel kezelt fa fedélzetek általában a legolcsóbb anyag fedélzetek építéséhez.

Deck Cost Calculator (ingyenes eszköz az anyagok becsléséhez)

37 kapcsolódó kérdés található

Elég nagy egy 12x12-es fedélzet?

A 12x12-es fedélzet a tökéletes kezdőméret , amely bőséges helyet biztosít egy kerti bútorkészlet számára. Töltsön el egy meghitt estét egy barátjával vagy egy egyéni estét kedvenc írója legújabb alkotásaival.

Hozzáad-e egy fedélzet értéket az otthonnak?

Egy fa fedélzet hozzáadása átlagosan 13 333 dollárba kerül , az átlagos viszonteladási értéke pedig 10 083 dollár. Ez azt jelenti, hogy a lakástulajdonosok a költségek mintegy 75,6%-át megtéríthetik, ha eljön az ideje az otthon eladásának. ... Nagy kiadásnak tűnhet, ha egy fedélzetet épít be otthonába, de a jövőben megérheti.

Olcsóbb fedélzetet vagy teraszt építeni?

A teraszok építése általában kevesebbe kerül, mint a teraszok . A teraszok megfizethetőbb anyagokból állnak, mint például a nyomott beton vagy a kő, szemben a fából vagy téglából, amelyek a fedélzeteknél szokásosak. A teraszok kevesebb munkát és karbantartást igényelnek, ami segíthet csökkenteni a költségeket.

Mennyi az átlagos munkaköltség egy fedélzet megépítéséhez?

A munkaerő a költségek körülbelül felét teszi ki, a legtöbb profi 15 és 35 dollár közötti négyzetláb-díjat kér. Egy átlagosan 300–400 négyzetméteres fedélzetért nagyjából 4500–14.000 dollárt kell fizetnie csak a munkáért. Többet kell fizetnie az Ipe-ért, Tigerwoodért és más, rendkívül nehezen megmunkálható fákért.

Mennyi ideig tart egy fedélzet?

A kezeletlen fából készült fedélzet 10-30 évig tarthat . A kezelt fából és kompozit anyagokból készült fedélzetek akár 50 évig is eltarthatnak. Sok kompozit fedélzetre 20 év – és gyakran életre szóló – garancia vonatkozik.

Hány posztra van szükségem egy 12x16-os paklihoz?

A szabványos fedélzetnek négy, a házzal párhuzamos lábazatra van szüksége, de ideiglenesen 6 hüvelyk x 6 hüvelykes oszlopokkal kell megerősíteni. Dupla táblák segítségével az oszlopok felső sorára gerendákat kell építeni, hogy keretezzen a fedélzet széleit. Ezeket állítható oszlopsapkákkal kell ellátni.

Miért olyan drágák a fedélzetek?

A munka és az anyagok az elsődleges tényezők, amelyek befolyásolják a fedélzet felépítésének költségeit. A padlódeszkák beszereléséig mindennek külön költsége van, amelyet a tervezési szakaszban lehet meghatározni. A korlátok kis mértékben növelhetik az összköltséget, vagy díszesek lehetnek, és így egy darabot módosítanak az árban.

Hány órát vesz igénybe egy fedélzet felépítése?

Egy 12 x 24 láb nagyságúhoz általában két emberre van szükség, és a tapasztalattól és a képzettségi szinttől függően egy-három hétig tart . Egy professzionális csapat általában egy hét alatt vagy annál rövidebb idő alatt elvégezheti a projektet.

Kell-e engedély úszófedélzethez?

Amellett , hogy nem szükséges építési engedély , az úszó fedélzeteket sokkal könnyebb és gyorsabb megépíteni, mint a megemelt fedélzeteket. Nincs szükségük fagymélységű lábazatra, és nincs szükségük kapaszkodókra, mert olyan közel vannak a talajhoz. Mivel az úszó fedélzet talajszinten van, a javításuk és karbantartásuk viszonylag egyszerű.

Megéri a Trex paklik?

A kompozit burkolat megéri a pénzt . Előzetesen többe kerül, de a minimális karbantartási költségeknek és a hosszú élettartamnak köszönhetően a kerítés élettartama alatti éves költség lényegesen olcsóbb kompozit anyagok esetén. Ha a 15 évvel ezelőtti Trex paklikra gondol, meglepődne, ha látná, milyen messzire jutottak.

Deszkázni vagy burkolni olcsóbb?

A teraszburkolat megfizethetőbb , gyorsabban szerelhető, de nem tart sokáig. A járdalapok drágábbak lehetnek, hosszabb időt vesz igénybe a telepítés, de alig vagy egyáltalán nem igényelnek karbantartást, és hosszú ideig tartanak.

Mi a legolcsóbb fedélzeti anyag?

Mi a legolcsóbb burkolat anyaga? A legolcsóbb deszkázat anyaga általában a nyomáskezelt fenyő , amely négyzetlábonként 2-3 dollárba kerül. Vannak tömörfa és kompozit opciók, amelyek négyzetlábonként 4-5 dollárba kerülnek.

Mit tehetnék fedélzet helyett?

A fedélzet legjobb alternatívái
  • Kompozit fedélzet. Ez lehet a fából készült fedélzet legnépszerűbb alternatívája. ...
  • Természetes kő vagy porcelán fedélzet. ...
  • PVC terasz. ...
  • Vinyl deszkázat. ...
  • Öntött Beton. ...
  • Bambusz terasz. ...
  • Gumi burkolólapok. ...
  • Műfű csempe.

Növeli-e az adómat, ha hozzáadok egy paklit?

Mennyire befolyásolja egy csomag az adókat és a viszonteladási értéket? Az IRS irányelvei szerint a fedélzet építése tőkejavítást jelent, és növelheti a helyi ingatlanadókat . Az adók városonként eltérőek, ezért az építkezés vagy javítás megkezdése előtt kérdezze meg a helyi adóbeszámolót.

Egy pakli emeli az adókat?

Az otthon vagy ingatlan szerkezeti változtatása növeli az adószámlát. Feltételezhető, hogy egy fedélzet, egy medence, egy nagy fészer vagy bármely más állandó berendezési tárgy, amelyet otthonába adnak, növeli annak értékét .

Megéri egy fedélzeti befektetést?

A fedélzet egy átfogó befektetés, amely növeli otthona értékét , még ha az ingatlanpiacon is. Építési költségeinek legalább 70-80%-a megtérülhet, ha eladja otthonát.

Milyen kicsi túl kicsi egy fedélzethez?

Otthonának mérete A legtöbb építő azt javasolja, hogy a terasz ne legyen nagyobb, mint a ház* négyzetméterének 20 százaléka . Ez azért van így, hogy a fedélzet vizuálisan ne borítsa el az otthont. Ez természetesen rajtad múlik. Ha úgy érzi, nagyobb fedélzetre van szüksége, amely több helyet foglal el az udvarán, bátran!

Milyen a jó méretű fedélzet?

A kerek étkezőasztal tárolására szolgáló kis fedélzetnek legalább 144 négyzetlábnak kell lennie. A fedélzet átlagos mérete azonban 300 és 400 négyzetláb között kell, hogy legyen.

Lehet egy fedélzet túl nagy?

A fedélzet méretezése az otthonához képest fontos, mivel a túl nagy fedélzet kisebbnek tűnhet, és feltűnő lehet, ha túl kicsire építik. A fedélzet építésekor az általános hüvelykujjszabály az, hogy az nem lehet nagyobb, mint a ház legnagyobb szobája .