Hány javallata van az opdivo-nak?

Pontszám: 4,1/5 ( 7 szavazat )

Az OPDIVO olyan hepatocelluláris karcinómában (HCC) szenvedő betegek kezelésére javallt, akiket korábban szorafenibbel kezeltek. Ezt a javallatot gyorsított jóváhagyással engedélyezték a tumor válaszaránya és a válasz tartóssága alapján.

Mikor használják az OPDIVO-t?

Az OPDIVO egy vényköteles gyógyszer, amelyet olyan előrehaladott stádiumú tüdőrák (úgynevezett nem-kissejtes tüdőrák) kezelésére alkalmaznak, amely már elterjedt vagy nőtt, és Ön platinatartalmú kemoterápiát próbált, és az nem vált be, vagy már nem működik. .

Milyen típusú rák kezelésére alkalmazzák az OPDIVO-t?

Az Opdivo-t önmagában vagy más gyógyszerekkel együtt alkalmazzák bizonyos típusú nyelőcsőrák , gyomor-nyelőcső-csatlakozórák, gyomorrák, vastagbélrák, nem-kissejtes tüdőrák, vesesejtes karcinóma (a veserák egyik fajtája), melanoma, hepatocelluláris karcinóma (a típusú májrák), laphámsejtes karcinóma ...

Az alábbiak közül melyek a Nivolumab engedélyezett javallatai?

Javallatok és adag
  • Melanoma (ipilimumabbal kombinálva) (csak szakorvosi használatra), vesesejtes karcinóma (cabozantinibbel vagy ipilimumabbal kombinálva) (csak szakorvosi használatra), ...
  • Melanoma (monoterápiaként) (csak szakorvosi használatra), ...
  • Nem kissejtes tüdőrák (monoterápiaként) (csak szakorvosi használatra),

Az OPDIVO kemoterápia vagy immunterápia?

Az OPDIVO egy immunterápiás kezelés . Ez egyfajta gyógyszer, amely az immunrendszerével működik.

HCC: A nivolumab mellékhatásai

34 kapcsolódó kérdés található

Meddig maradhat az Opdivo-n?

A kutatók átlagosan 8,4 hónapig követték nyomon az Opdivo plus Yervoy csoportban, 9,9 hónapig az Opdivo egyedül és 9,1 hónapig a placebót kapó csoportban. A követés során a teljes túlélés mediánja 9,2 hónap volt Opdivo plusz Yervoy mellett, 10,4 hónap Opdivo és 9,6 hónap placebóval.

Mennyibe kerül az Opdivo kezelésenként?

Az Opdivo speciális gyógyszernek számít mind a márkanévben, mind a generikus formákban. Az adagtól függően az Opdivo infúziónként 6580 dollárba kerülhet . A gyártó szerint a betegek több mint 60 százaléka ennek az árnak csak a negyedét vagy kevesebbet fizet a Medicare, a Medicaid vagy más biztosítási csomagok fedezete mellett.

Mi a különbség az Opdivo és a Keytruda között?

Az Opdivo és a Keytruda összetevői Az Opdivo aktív gyógyszere a nivolumab, míg a Keytruda hatóanyaga a pembrolizumab . Mind a nivolumab, mind a pembrolizumab a programozott halál receptor-1 (PD-1) gátlókként ismert gyógyszerek csoportjába tartozik.

Honnan tudhatom, hogy a nivolumab működik-e?

Honnan tudod, hogy az Opdivo működik-e? Annak megállapítására, hogy reagál-e az Opdivo-kezelésre, kezelőorvosa időszakos vizsgálatokat fog rendelni, mint például CT (számítógépes tomográfia) és PET (pozitronemissziós tomográfia) és MRI (mágneses rezonancia képalkotás) .

Az Opdivo meggyógyítja a rákot?

Igen , az Opdivo hatásosnak bizonyult a laphámsejtes tüdőrák kezelésében. A laphámsejtek lapos sejtek, amelyek a bőr külső rétegében, valamint a test bélelő részein találhatók.

Az Opdivo elnyomja az immunrendszert?

Bottom Line. Az Opdivo egy immunellenőrzési pont inhibitor , amely számos különféle rák kezelésére alkalmazható, beleértve a melanomát, a májrákot és a tüdőrákot.

Az Opdivo csökkenti a daganatokat?

A nivolumab (Opdivo) segít csökkenteni a daganatokat , segít az előrehaladott melanomában szenvedő betegek hosszabb életében, és csökkenti a melanoma műtét utáni kiújulásának kockázatát. Adjuváns terápiára is engedélyezett.

Az Opdivo megbetegít?

A felső légúti fertőzések, mint például a megfázás, az Opdivo gyakori mellékhatása . Bár a felső légúti fertőzések általában nem súlyosak, másodlagos fertőzésekhez, például tüdőgyulladáshoz vezethetnek. Forduljon orvosához, ha bármilyen fertőzési tünete van, például köhögés, légszomj vagy láz.

Az Opdivo okozhat memóriavesztést?

lázzal járó fejfájás, nyakmerevség, zavartság, memóriavesztés, fényérzékenység, hallucinációk, a valósággal való kapcsolat elvesztése vagy görcsrohamok. ízületi fájdalom. szájsebek. bőrpír, hólyagosodás, hámlás vagy meglazulás, beleértve a száj belsejét is.

Milyen gyakran kapja az Opdivo-t?

Az Opdivo-t vénába adott infúzió formájában egy egészségügyi szolgáltató adja be. Ezt a gyógyszert lassan kell beadni, és az infúzió beadása 30-90 percig tarthat. Az Opdivo-t általában 2-4 hetente egyszer adják be.

A pembrolizumab jobb, mint a nivolumab?

Először a pembrolizumabot és a nivolumabot hasonlítottuk össze visszatérő vagy előrehaladott NSCLC-ben szenvedő betegeknél. A túlélési elemzés azt mutatta, hogy a pembrolizumabnak jobb volt az ORR-je, mint a nivolumabnak, de nem találtak szignifikáns különbséget a PFS-ben a pembrolizumab és a nivolumab között.

Mi a Keytruda alternatívája?

A kemoterápia mellett azonban néhány lehetőség mellett a daganattípus vonzó területet jelent az olyan immunterápiák számára, mint a Keytruda (pembrolizumab), a Tecentriq (atezolizumab) , az Imfinzi (durvalumab) és a Bristol-Myers Squibb's Opdivo (nivolumab).

Létezik általános az Opdivo?

A nivolumab az Opdivo® kereskedelmi gyógyszernév generikus neve. Egyes esetekben az egészségügyi szakemberek a nivolumab általános nevet használhatják, amikor az Opdivo® márkanévre hivatkoznak. A nivolumab egy célzott terápia. Ez egy humán programozott halálreceptor-1 (PD-1) blokkoló antitest.

Mennyibe kerül az Opdivo havonta?

A melanoma és a tüdőrák kezelésére is jóváhagyott Opdivo ára havi 12 500 dollár , vagyis körülbelül 150 000 dollár egy éves kezelésre; a betegek a gyógyszert a betegség progressziójáig vagy elfogadhatatlan toxicitásig szedik. Az áttétes melanoma kezelésére engedélyezett Keytruda körülbelül ugyanannyiba fog kerülni.

Az Opdivo drága?

Az Opdivo intravénás oldat (10 mg/ml) ára körülbelül 1189 USD 4 milliliteres adag esetén, attól függően, hogy melyik gyógyszertárat keresi fel. Az árak csak készpénzt fizető ügyfelekre vonatkoznak, és nem érvényesek a biztosítási csomagokra.

Mennyi az immunterápia átlagos költsége?

Az immunterápia drága. "Olyan kezelésekről beszélünk, amelyek évente több mint 100 000 dollárba kerülnek " - mondta Chan. – Ha kombinálja a gyógyszereket, az több mint 200 000 dollár évente. Chan úgy véli, hogy ha meghatározzuk, hogy kinek lesz haszna és kinek nem, az nagy különbséget fog okozni a betegek költségeiben és az általános egészségügyi költségekben.

Mennyi az Opdivo és a yervoy sikeraránya?

Az arány 29%, illetve 7% volt, amikor az Opdivo és a Yervoy egyedüli ügynök volt; a progressziómentes túlélés mediánja 6,9 hónap, illetve 2,9 hónap volt.

Mi az immunterápia sikerességi aránya?

Az immunterápiás gyógyszerek egyes rákos megbetegedések esetén jobban működnek, mint másokban, és bár egyesek számára csodát jelentenek, nem minden betegnél. A teljes válaszadási arány körülbelül 15-20% .

Meddig tarthat életben az immunterápia?

A kezelés gyakorisága és időtartama a rák típusától és előrehaladottságától, az ellenőrzőpont-gátló típusától, a rák kezelésre való reagálásától és az Ön által tapasztalt mellékhatásoktól függ. Sokan legfeljebb két évig maradnak immunterápiában.