Regisztrálhatunk földrajzi jelzéseket Indiában?

Pontszám: 5/5 ( 14 szavazat )

K: Egy bejegyzett földrajzi jelzés hozzárendelhető, továbbítható stb.? V: Nem . A földrajzi árujelző olyan köztulajdon, amely az érintett áruk termelőit illeti.

Regisztrálhatók-e a földrajzi árujelzők?

Az együttes és tanúsító védjegyként bejegyzett földrajzi árujelzők általában tíz évre megújítható időtartamra oltalom alatt állnak. [...] Az oltalom alatt álló földrajzi jelzés használatának joga a meghatározott földrajzi területen azon termelőket illeti meg, akik megfelelnek a termék egyedi előállítási feltételeinek.

Hogyan szerezhetek GI-címkét Indiában?

A GI-címke nyilvántartásba vételének kérelmezési eljárása A kérelmező a GI- nyilvántartóhoz benyújthatja a kérelmét bármely olyan személy vagy személyi, termelői vagy szervezeti társulás, amely a törvény által felhatalmazott vagy az alapján rendelkezik, és amely végső soron az ilyen árukat előállítók érdekeit képviseli.

Melyik földrajzi árujelzőt nem lehet regisztrálni?

A törvény 9. paragrafusa értelmében a következő jelzések nem jegyezhetők be: amelyek megtévesztést vagy félreértést okoznának . amely ellentétes lenne bármely jelenleg hatályos törvénnyel ; vagy. amely botrányos vagy obszcén anyagokat tartalmaz vagy tartalmaz; vagy.

Ki igényelhet GI-címkét Indiában?

Bármely egyéni termelő, személyi szövetség, szervezet vagy törvény által létrehozott hatóság pályázhat GI-címke megszerzésére. A kérelmet azonban a megfelelő formátumban kell megírni, az előírt díjjal együtt. 5. kérdés.

Az áruk földrajzi jelzéséről (regisztrációról és védelemről) szóló törvény, 1999 a CS vezetői (OS) számára.

32 kapcsolódó kérdés található

Hány GI címke van Indiában?

India immár több mint 300 GI-címkével rendelkezik. E termékek közül sok nagy jelentőséggel bír az indiai kultúra és örökség tekintetében.

Ki regisztrálhat földrajzi jelzést?

K: Ki kérheti a földrajzi árujelző bejegyzését? V: Pályázhat bármely törvényben vagy jogszabály alapján létrehozott személyi szövetség, termelő, szervezet vagy hatóság : A pályázónak a termelők érdekeit kell képviselnie.

Milyen előnyökkel jár a földrajzi jelzések bejegyzése?

Milyen előnyökkel jár a földrajzi jelzések bejegyzése? Jogi védelmet biztosít az indiai földrajzi jelzéseknek, ami viszont fellendíti az exportot . Elősegíti az adott földrajzi területen előállított áruk termelőinek gazdasági fellendülését.

Hogyan találja meg a földrajzi jelzést?

A regisztrációs folyamat
  1. 1. LÉPÉS: A kérelem benyújtása. ...
  2. 2. és 3. LÉPÉS: Előzetes vizsgálat és vizsgálat. ...
  3. 4. LÉPÉS: Mutasson figyelmeztetést az okokról. ...
  4. 5. LÉPÉS: Közzététel a földrajzi árujelzők folyóiratában. ...
  5. 6. LÉPÉS: A regisztráció tiltása. ...
  6. 7. LÉPÉS: Regisztráció. ...
  7. 8. LÉPÉS: Megújítás. ...
  8. 9. LÉPÉS: A bejelentett áruk további védelme.

A basmati rizs földrajzi jelzés?

"Örömmel értesítelek arról, hogy Pakisztán a 2020. évi földrajzi jelzésekről szóló törvény értelmében a basmati rizst földrajzi jelzésként (GI) regisztrálta. Kérelmében India azt állította, hogy a "Basmati" különleges hosszú szemű, aromás rizs, amelyet termesztenek és termesztenek. a szubkontinens egy adott földrajzi régiójában állítják elő.

Milyen dokumentumok szükségesek a földrajzi árujelző bejelentéséhez?

1. Az egyezmény szerinti ország Földrajzi Jelzések Hivatala Nyilvántartójának vagy illetékes hatóságának igazolása . 2. A földrajzi jelzés adatai, az ország és az első kérelem benyújtásának dátuma vagy időpontjai.

Hány GI van Indiában?

A földrajzi árujelzők nyilvántartása 2019 szeptemberében összesen 361 földrajzi jelzéssel rendelkezik Indiában. A földrajzi jelzések bejegyzése a 2004–2005-ös pénzügyi évben kezdődött, miután az áruk földrajzi árujelzőiről szóló 1999. évi törvény (Registration & Protection) 2003 szeptemberétől hatályba lépett. .

Melyek a földrajzi árujelzők bejegyzésének alapvető feltételei?

A földrajzi árujelző nyilvántartásba vétele iránti kérelmet benyújthatja személyek vagy termelők szövetsége, vagy bármely olyan szervezet vagy hatóság, amelyet a jelenleg hatályos jogszabály vagy annak alapján hozott létre; kinek kell képviselnie az érintett áruk gyártóinak érdekeit ; és szeretnének regisztrálni egy...

A BMW földrajzi jelzés?

A BMW és az Adidas védjegyek , a Scotch Whisky és a Darjeeling Tea pedig földrajzi jelzések. ... Egy hétköznapi ember számára a GI és a védjegy is jelzi az áru azonosságát.

Az alábbiak közül melyik példa a földrajzi jelzésekre?

Fontos, hogy a termék minőségét és hírnevét erről a helyről szerezze. Néhány példa a földrajzi jelzésekre: pezsgő, skót whisky , parmezán sajt és svájci órák.

Hány földrajzi jelzés van Indiában?

2019 szeptemberéig Indiának 370 földrajzi jelzése létezik. A földrajzi jelzések kollektív és szellemi örökségünk részét képezik, amelyet védeni és népszerűsíteni kell.

Mire szolgál a földrajzi jelzés?

A földrajzi jelzés (GI) olyan megjelölés, amelyet olyan termékeken használnak, amelyek meghatározott földrajzi eredetűek, és az eredetnek köszönhető tulajdonságokkal vagy hírnévvel rendelkeznek . Ahhoz, hogy földrajzi jelzésként működjön, egy jelzésnek meg kell jelölnie a terméket, hogy egy adott helyről származik.

Mi a földrajzi jelzés és jelentősége?

A földrajzi jelzés egy adott területen vagy régióban előállított természetes és mezőgazdasági termékek címkéje . A GI-címkét elnyerő termékek kiválóságukról ismertek, és megőrzik a hitelesség és a bizalom érzését.

Mi a bejegyzett földrajzi jelzés érvényessége Indiában?

A földrajzi árujelzőt 10 évre jegyezték be, és a bejegyzés időről időre 10 évre megújítható.

Melyek a földrajzi jelzések típusai?

Az Európai Unió joga szerint az oltalom alatt álló eredetmegjelölések 1992-ben hatályba lépett keretrendszere a földrajzi jelzések következő rendszereit szabályozza: „Oltalom alatt álló eredetmegjelölés” (OEM), „ Oltalom alatt álló földrajzi jelzés” (OFJ) és Hagyományos különleges termékek. HKT).

Miért kell védenünk a földrajzi jelzéseket?

A földrajzi jelzések megvédik termékeit a bejegyzett névvel való visszaéléstől vagy utánzástól, és garantálják vásárlói számára a termék valódi származását . Ezek a szabályok biztosítják, hogy Ön és az adott földrajzi területen minden termelő kollektív jogokkal rendelkezzen a termék felett, amennyiben bizonyos követelmények teljesülnek.

Melyik mintát nem lehet regisztrálni?

A következő tételek nem jegyezhetők be tervként: könyvek, kabátok, naptárak, bizonyítványok , nyomtatványok és egyéb iratok, ruhakészítési minták, üdvözlőlapok, szórólapok, térképek és tervlapok, képeslapok, bélyegek, érmek. Címkék, tokenek, kártyák, rajzfilmek. a cikk bármely elve vagy felépítési módja.

Melyiket nem védi a védjegy?

A védjegy nem védhet ötletet vagy találmányt . Egy ötlet védelmének egyetlen módja az, ha titokban tartja, de néhány ötlet nem maradhat titokban, ha már használatba veszi őket. ... Egy találmány védelmének egyetlen módja a szabadalom megszerzése.

Mit jelent a földrajzi jelzés?

A földrajzi árujelzőt (GI) a TRIPS-egyezmény úgy határozza meg, mint egy olyan jelzést, amely az árut valamely tag területéről vagy az adott területen található regionális helységről származóként azonosítja , ahol az áru adott minősége, hírneve vagy egyéb jellemzője alapvetően földrajzi eredetének tulajdonítható.