Hogyan továbbítják a csomagokat a forrástól a célállomásig?

Pontszám: 4,6/5 ( 48 szavazat )

Ahhoz, hogy egy csomagot a forrásból a célba továbbíthasson, ismernie kell a cél MAC-címét és IP-címét is . ... Ha a célállomás ugyanabban a hálózatban van, mint a forrásgazda, akkor a csomag közvetlenül a célállomáshoz kerül MAC-cím használatával.

Hogyan jut el a csomag a hálózaton a forrástól a célig?

Az internet úgy működik, hogy az adatokat csomagokra vágja. Ezután minden egyes csomag ugrássorozatban halad át a hálózaton . Minden egyes csomag egy helyi internetszolgáltatóhoz (ISP) ugrik, egy olyan céghez, amely hozzáférést biztosít a hálózathoz – általában térítés ellenében.

Hogyan továbbítják a csomagokat a hálózaton?

Amikor egy csomag megérkezik egy útválasztóhoz, az útválasztó megvizsgálja a kiinduló számítógép IP protokollrétege által oda helyezett IP-címet. A router ellenőrzi az útválasztó táblázatot. Ha megtalálja az IP-címet tartalmazó hálózatot, a csomag elküldésre kerül erre a hálózatra. ... Remélhetőleg a következő router tudni fogja, hova küldje a csomagot.

Hogyan továbbítják a csomagokat a célhálózathoz?

Minden útválasztó egyenként megvizsgál és küld el minden IP-csomagot – ezt csomagváltásnak nevezik. Ha a hálózat torlódások vagy hibák miatt megváltozik, az útválasztók alternatív interfészeket használhatnak a cél eléréséhez. Így a csomagok különböző útvonalakon utazhatnak ugyanahhoz a célhoz.

Hogyan jut el az információ a forrástól a célig?

Az adatok csomagokban terjednek az interneten . ... Ez egy része annak, amitől az Internet olyan robusztus és gyors. A csomagok az egyik gépről a másikra utaznak, amíg el nem érik céljukat. Ahogy a csomagok megérkeznek, az adatokat fogadó számítógép rejtvényszerűen összeállítja a csomagokat, újra létrehozva az üzenetet.

Csomag átvitel az interneten keresztül. Hálózatkezelés és TCP/IP oktatóanyag. TCP/IP magyarázata

39 kapcsolódó kérdés található

Milyen gyorsan terjedhet az információ?

E cikk kontextusában az FTL az információ vagy anyag c-nél gyorsabb átvitele, amely állandó egyenlő a vákuumban lévő fénysebességgel, amely 299 792 458 m/s (a méter definíciója szerint) vagy körülbelül 186 282,397 mérföld per másodperc .

Hogyan terjed az internet a levegőben?

Az interneten keresztüli információ továbbítása két alapvető módszerrel történik: vezetékekkel és frekvenciahullámokkal a levegőben . A mikrohullámok olyan nagyfrekvenciás hullámok, amelyek a levegőben terjednek az adatok továbbítása érdekében.

Miért van szükség csomagváltásra?

A csomagváltás jól működik az adatkommunikációban , a digitális adatokat közvetlenül a célállomásra továbbítva. Az adatátvitel általában jó minőségű egy csomagkapcsolt hálózatban, mivel az ilyen hálózat hibaészlelést alkalmaz és ellenőrzi az adatelosztást a hibamentes átvitel érdekében.

Melyik mezőt használjuk az üzenetcsomagok megrendelésére?

TCP IP-ben Ethernetben. A sorszám az a mező, amely lehetővé teszi a soron kívül érkezett csomagok visszaállítását a megfelelő sorrendbe. A feladó egy sorszámot rendel az alkalmazásadatok minden bájtjához. A sorszám a TCP-csomag első bájtjának sorszáma.

Hogyan határozza meg a router a legjobb útvonalat?

Az útválasztó elsődleges feladata, hogy meghatározza a legjobb útvonalat a csomagok küldéséhez. A legjobb útvonal meghatározásához az útválasztó az útválasztási táblázatában olyan hálózati címet keres, amely megegyezik a csomag cél IP-címével.

Miért érkezhetnek meg a csomagok rossz sorrendben a rendeltetési helyükre?

Renden kívüli csomagkézbesítésről akkor beszélünk, ha az adatcsomagok számítógépes hálózaton történő kézbesítése eltér a küldés sorrendjétől. ... A csomagok újrarendezésének két gyakori oka a többutas hálózatok és a hálózati berendezéseken belüli párhuzamos feldolgozási útvonalak .

Hogyan határozza meg egy IP-állomás, hogy a célállomás helyi vagy távoli?

Annak megállapításához, hogy ez a cél helyi vagy távoli-e, az ÉS-kezelési folyamaton megy keresztül . IP-címe és alhálózati maszkja binárisan sorakozik, majd függőlegesen összehasonlítja az ÉS eredményt. Utána ugyanez történik a célcímmel is, ismét a forrásgazda alhálózati maszkjának használatával.

Hogyan határozzák meg az útválasztók, hogy egy csomagnak hova kell kerülnie a kvízbesorolásnak?

Hogyan találják ki a routerek, hogy hova kell mennie egy csomagnak? Az útválasztók az IP-csomag fejlécét nézik, és a célcím mezőt használják . Az intranet egy olyan szervezet számára létrehozott magánhálózat, mint egy vállalat vagy egyetem.

Mi történik a csomagokkal, amikor megérkeznek a célállomáshoz a forrás gazdagéptől?

Amikor megérkeznek a rendeltetési helyükre, a csomagokat a fogadó oldalon a TCP réteg újra összeállítja az eredeti fájlba . A hálózat típusától függően a csomagokra olyan neveken is hivatkozhatunk, mint blokk, cella, keret vagy szegmens.

Ha a csomag forrása és rendeltetési helye ugyanazon a fizikai hálózaton található?

Ha a forrásrendszer és a célrendszer ugyanazon a helyi hálózaton van, akkor a közöttük lévő csomagokat közvetlen útvonalnak nevezzük. Ha egy csomagnak legalább egy ugrással túl kell haladnia a forrásrendszerén, akkor a forrásrendszer és a célrendszer közötti utat közvetett útvonalnak nevezzük.

Miért van szükség tokozásra a csomagok továbbításakor?

Az adatbeágyazás hozzáadja a protokollinformációkat az adatokhoz, hogy az adatátvitel megfelelő módon történhessen . Ez az információ hozzáadható az adatok fejlécéhez vagy láblécéhez.

Melyik a megbízható protokoll?

Megbízhatósági tulajdonságok A Transmission Control Protocol (TCP) és az IP együtt megbízható szolgáltatást nyújt, míg a User Datagram Protocol (UDP) és az IP megbízhatatlant.

Az útválasztók függetlenül működnek, és a csomagokat úgy irányítják, ahogy jónak látják?

Az útválasztók függetlenül működnek, és a csomagokat úgy irányítják, ahogy jónak látják. Az interneten két számítógép között utazó csomag sokszor átirányítható az út során, vagy akár elveszhet vagy „leeshet”.

Biztonságosabb a csomagváltás?

Csomagváltással az adatcsomagok újraküldhetők, ha nem érik el a célt. Ez nem vonatkozik az áramkörváltásra, amely nem képes elveszett csomagokat küldeni. Ennek eredményeként a csomagváltás a megbízhatóbb módszer a kettő közül , mivel ez biztosítja, hogy a csomagok elérjék a célt.

Melyik a jobb csomagkapcsolás vagy áramkörkapcsolás?

A csomagkapcsolás egyszerűbb és megfizethetőbb, mint az áramkörkapcsolás. Mivel a teljes sávszélesség egyszerre használható, a csomagváltás hatékonyabb, mert nem kell korlátozott számú kapcsolattal foglalkoznia, amelyek esetleg nem használják ki a teljes sávszélességet.

Mik az előnyei és hátrányai az áramkör kapcsolásnak?

Előnyök és hátrányok
  • Fix sávszélességet használ.
  • A dedikált kommunikációs csatorna javítja a kommunikáció minőségét.
  • Az adatok átvitele rögzített adatsebességgel történik.
  • Nincs várakozási idő a kapcsolóknál.
  • Alkalmas hosszú folyamatos kommunikációra.

Melyik a jobb wifi vagy internet?

Az Ethernet jellemzően gyorsabb, mint a Wi-Fi kapcsolat, és más előnyöket is kínál. A vezetékes Ethernet-kábel csatlakozás biztonságosabb és stabilabb, mint a Wi-Fi. Egyszerűen tesztelheti számítógépe sebességét Wi-Fi és Ethernet kapcsolaton keresztül.

A WiFi AM-et vagy FM-et használ?

Az AM, FM és televízió műsorszórói 1000 MHz alatti frekvenciákat használnak, a Wi-Fi két sávot használ magasabb frekvenciákon - 2,4 és 5 GHz. A mobiltelefonok sokféle frekvenciát használnak.