Mert in absentia jelentése?

Pontszám: 4,8/5 ( 50 szavazat )

az érintett távollétében : A bíróság távollétében ítélte el. ...

Az in absentia angol szó?

Ha távollétében csinálsz valamit, akkor nem vagy fizikailag jelen. ... Egyszerűen, az in absentia latinul azt jelenti , hogy „távollétében ”.

Mit jelent az in absentia a jogban?

Az in absentia tárgyalás olyan bírósági büntetőeljárás, amelyben az érintett személy fizikailag nincs jelen az eljárásban. Az in absentia latin jelentése „ hiányban” .

Hogyan használod a távollét szót egy mondatban?

In absentia mondat példa Dean a csütörtököt öt dollárért vette, in absentia . Boulanger maga, miután hazaárulásért bíróság elé állították és távollétében elítélték, 1889 októberében Jersey-be költözött, de mostanra senki sem fordított különösebb figyelmet a tetteire.

Mi az in absentia ellentéte?

Itt található az in absentia antonimák listája. Határozószó. Ellentéte a hiányzónak. személyesen . in propria persona .

In absentia Jelentés

39 kapcsolódó kérdés található

Mi a hiányzás jelentése?

: jelenlét nélkül . Tekintse meg az in absentia teljes definícióját az angol nyelvtanulók szótárában. távollétében. határozószó.

Mi az a távollétben végzett diploma?

Ha nem tud részt venni a diplomaosztó ünnepségen , távollétében fog diplomát szerezni. Ez azt jelenti, hogy az Egyetem automatikusan előterjeszti Önt a kitüntetésre, vagyis arra a folyamatra, amelynek során az egyetemen megkapja a kitüntetést. Diplomáját az érettségi meghívójában megjelölt napon adják át.

Távollétében felróható?

Személyes tárgyalás Az in absentia tárgyalásra csak a legkivételesebb körülmények között kerülhet sor, és csak akkor lenne megengedhető, ha a vádlottat megfelelő időben értesítették és lehetőséget kaptak a részvételre, de ezt elmulasztották.

Mi a három feltétele az in absentia tárgyalásnak?

Elegendő annyit megállapítani, hogy az érvényes távolléti tárgyalás feltételei, azaz (1) a vádlottat már bíróság elé állították, (2) megfelelően értesítették a tárgyalásról, és (3) a megjelenése igazolhatatlan. , mint fentebb látható, jelen van az ügyben.

Elítélhető-e a vádlott távollétében?

A vádlott távollétében nem ítélhető szabadságvesztésre, és nem kaphat felfüggesztett büntetést . Ehelyett a vádlottnak meg kell jelennie a magisztrátusok bírósága előtt, mielőtt börtönbe küldik, vagy mielőtt a büntetés kezdetét tekintik.

Hol található az absentia?

Az „Absentia” Bostonban játszódik, de a bulgáriai Szófiában forgatták . Hogyan találtad meg ott? Ez azon helyek egyike, ahol olyan csodálatos a kultúra és az emberek – történelmileg mégis volt ekkora viszály. Több száz éve más nemzetek foglalták el.

Mit jelent a kamerában kifejezés?

A latin kifejezés szó szerint azt jelenti, hogy „ kamrában”, de a „magánlétben” jelentést hordozza. Ez az ügy azon részeire vonatkozik, amelyeket zártkörűen tárgyalnak a bíró előtt. A sajtó és a nyilvánosság nem vehet részt.

Mit értesz személyesen?

telefonon, e-mailben vagy írásban való beszélgetés helyett valakivel való találkozással : Az engedélyt személyesen kell igényelnie.

Mi az a távolléti alapképzés?

Az a hallgató, aki nem regisztrált állapotban kívánja teljesíteni a diploma követelményeit (az UCLA bővítményen keresztül vagy egy másik intézményben részt venni, eltávolítani a hiányos osztályzatot stb.)

Mi az a távolléti igazolás?

Az „IN ABSENTIA” azt jelenti, hogy a jelölt jelenléte az összehíváskor nem szükséges , és a diploma-/okleveles bizonyítványt az összehívás után postai úton küldjük meg.

Mit jelent az átruházás?

Az adományozás egy díj odaítélése vagy adományozása , amelynek során tanulmányi eredményét nyilvános ünnepségen ismerik el. Az adományozás általában egy diplomaosztó ünnepségen történik, akár az Ön jelenlétében, akár távollétében, vagy az Egyetemi Tanács tervezett ülésén.

Alice távollétében terhes?

Alice rájön, hogy terhes, de az ő és Nick kapcsolata megromlik, ahogy sejti, hogy Nick lefeküdt Emilyvel, és érzelmei vannak iránta.

Ki az a vakond in absentia?

Szóval ki a vakond az Absentia 3. évadában? Az utolsó és utolsó jelölt Julianne – ő a vakond a harmadik évadban. Emilynek már az elején gyanúja van az ügynökkel kapcsolatban az Alice-szel végzett második évadot lezáró események miatt.

A Netflixnek van távolléte?

Nézze meg az Absentiát a Netflixen még ma !

Mit jelent hiánytalanul?

Nincs jelen ; hiányzik: hiányzó barátok; hiányzó szülők. 2. Nem létezik; hiányzik: egy ország, amelyben hiányzik az erkölcs. 3. Figyelmetlenség kimutatása vagy érzése: hiányzó bólogatás.

Mi az a non sequitur?

non sequitur \NAHN-SEK-wuh-ter\ főnév. 1: olyan következtetés, amely nem következik a premisszákból . 2 : olyan állítás (például válasz), amely nem következik logikusan a korábban elmondottakból, vagy nem kapcsolódik egyértelműen semmihez.

Mit jelent az ex parte?

A polgári eljárásban az ex parte kifejezés olyan végzési indítványokra vonatkozik, amelyek a másik fél válaszának megvárása nélkül adhatók meg . Általában ezek olyan végzések, amelyek csak a további tárgyalások megtartásáig vannak érvényben, például ideiglenes távoltartási tilalom.

Mit jelentett a távollét vége?

Amikor Emily lezárja a Meridian elleni ügyet, továbbra is az FBI-nak dolgozik, és kapcsolata Cal Isaaccal örökre megváltozott . Ők már nem csak partnerek, és az epizód végén Emily találkozik Cal Isaac-kel, hogy megbeszéljen egy randevút későbbre.