A kifürkészhetetlen szó azt jelenti?

Pontszám: 4,7/5 ( 15 szavazat )

A kifürkészhetetlen azt jelenti, hogy soha nem lehet megérteni . A legtöbb ember számára a kvantummechanika területe kifürkészhetetlen. A fathoms tengeri mértékegységek, amelyek körülbelül hat lábnak felelnek meg. Tehát ami kifürkészhetetlen, az is mérhetetlen, főleg ha a mélységről van szó.

Mit jelent a kifürkészhetetlen?

: nem lehet felfogni : a : mérhetetlen. b : lehetetlen felfogni.

Mi az a mondat, amely az értelmezhetetlen szót használja?

Olyan mélységekbe haladunk, amelyek felfoghatatlanok. Szinte felfoghatatlan volt számomra, hogy terhes nőként hogyan élhette át mindezt. Mindez szinte felfoghatatlan lenne az előttünk álló generáció számára. Sok szülő számára a tizenéves lányok megfejthetetlen rejtélyt jelentenek.

Honnan származik a kifürkészhetetlen szó?

kifürkészhetetlen (adj.) 1610-es évek, eredetileg átvitt értelemben, érzések, feltételek stb., az un- (1) "nem" + kitalálható . A szó szerinti értelem az 1670-es évekből származik. Kapcsolódó: Felfoghatatlanul.

Milyen példák vannak a kifürkészhetetlenségre?

Kifürkészhetetlen mondatpélda Ennek a társasjátéknak a lényege számomra kifürkészhetetlen marad . Azért vagyok itt, hogy segítsek megérteni őt, mert valami kifürkészhetetlen okból törődik veled. A főiskolai tankönyv kifürkészhetetlennek tűnt a középiskolás diák számára.

Kifürkészhetetlen | Az értelmezhetetlen 📖 meghatározása

36 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent a mérhetetlen szerelem?

adj. 1 felfoghatatlan ; mérhetetlen. 2 érthetetlen.

Hogyan használod figyelmetlenül egy mondatban?

Példák a nemtörődömségre
  1. Gondolnia kell azokra az emberekre, valamint azokra, akikről közömbösen azt gondoljuk, hogy nagyon gazdagok.
  2. Továbbá kénytelen lenne távozni az ablakon keresztül, amit nem élvez; sokkal szívesebben lép ki hanyagul a bejárati ajtón.

A Savvy valódi szó?

Lehet, hogy ismeri a hozzáértő főnevet, amely „ gyakorlati tudást” jelent (mint az „ő politikai érzéke van”), valamint a melléknévhasználatot (mint az „okos befektető”). ... Mind a főnév, mind az ige 1785 körül került használatba.

Az elzárkózás szó?

Az elzárkózás egy főnév , amely távoli, távoli vagy visszahúzódó állapotot jelent . Valaki tartózkodó lehet, hogy félénk, vagy egyszerűen nem akar az emberek közelében lenni. Az elzárkózás a zárkózott melléknévből származik – eredetileg tengerészeti kifejezés.

Mi a kifürkészhetetlen szinonimája?

Ezen az oldalon 34 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel a kifürkészhetetlen kifejezésekre, mint például: érthetetlen , kiismerhetetlen, kifürkészhetetlen, felfogható, érthető, összetett, hihető, feneketlen, mély, mérhetetlen és titokzatos.

Hogyan használod a homályos szót egy mondatban?

Példák homályos mondatokra Csak homályos választ adott. A bírák megállapították, hogy a törvény túl homályos ahhoz, hogy tisztességesen végrehajtsák. Homályos volt az egyetemi terveit illetően. Csak halvány fogalmunk volt arról, hol vagyunk.

Hogyan használod a hitetlen szót egy mondatban?

Példák a hitetlenségre egy mondatban: nincs akadály, nincs hitetlen vagy nem biztonságos körülmény… – William Shakespeare, Tizenkettedik éjszaka, 1602. Hitetlenkedő mosollyal hallgatta magyarázatát. Hitetlen volt a hír hallatán. Sokan hitetlenkedtek, hogy egy ilyen kis tűz ekkora kárt okozhatott .

Mit jelent ritkaságnak lenni?

: személy vagy dolog, amely nem általános vagy szokásos : olyan személy vagy dolog, amelyet nem látnak, vagy nem gyakran fordul elő. : valami, ami azért értékes, mert kevés van belőle. : a ritkaság minősége .

Ornery vagy Onery?

Melléknévként az ornery és az onery között az a különbség, hogy az ornery (apalachei) fanyar, makacs, nem tetsző, míg az onery (mi|különösen|déli).

Mit jelent magyarul, hogy megfejthetetlen?

: képtelen megfejteni megfejthetetlen megfejthetetlen üzenet írása.

Mit jelent a Fadable ?

1 : nem fakulásnak kitéve : gyors, örökké tartó fakó színű anyag. 2: nem lehet elfelejteni: emlékezetes, halhatatlan a politikai bátorság elévülhetetlen tette – Manchester Guardian Weekly.

A távolságtartó sértés?

A távolságtartó sértés? A zárkózott azt jelenti, hogy nem túl barátságos vagy távoli . Visszafogott és antiszociális más szavakkal jellemezni. ... Nem venném sértésnek, ha valaki ezt mondaná rólam, egészen biztos, hogy ezt az üzenetet próbáltam küldeni neki.

Mit jelent az aloofness szó angolul?

: a távolságtartó vagy érzelmi távolságtartás minősége vagy állapota. Elzárkózása… nem szerette őt a társaság többi tagjával… – Marybeth Kerrigan…

A távolságtartó érzelem?

Aki tartózkodó, az nem meleg és barátságos, hanem távolságtartó és tartózkodó . Azt az érzelmileg hideg és távolságtartó fickót, aki megtartja magát, eszpresszót iszik és francia filozófiát olvas, leginkább zárkózottnak mondható.

Mi az a fabi?

Szűrők. (szleng, UK) Mesés, nagyon jó, kiváló . melléknév. 2.

Mit jelent a hozzáértés?

A Savvy név elsősorban amerikai eredetű női név, jelentése: Okos. Szintén a Savannah rövid formája .

Mit jelent angolul, hogy nincs hozzáértés?

nincs hozzáértés a brit angolban Nem értem (ő nem stb.).

Hogyan használd a beszúrás szót egy mondatban?

véletlenül helyezze be.
  1. Helyezze be a kulcsot a zárba/be.
  2. Hirdetést szeretnék feltenni az újságjába.
  3. Helyezze be a lemezt a meghajtónyílásba.
  4. Helyezze a speciális tisztítószálat a fogai közé, és óvatosan húzza fel és le.
  5. Helyezzen érméket a nyílásba, és nyomja meg a jegyért.

Melyik szó helyettesítheti a nemtörődömséget anélkül, hogy megváltoztatná a jelentését?

Az ófrancia nonchaloir ("nem figyelmen kívül hagyni") igéből származik, és a latin non ("nem") és calēre -re vezethető vissza, ami azt jelenti, hogy "melegnek lenni". önelégült és érzéketlen.

Ki a nemtörődöm ember?

Valaki, aki közömbös, nyugodt és nyugodt , vagy azért, mert nem törődik valamivel, vagy azért, mert nem aggódik valami miatt.