A fete szó azt jelenti?

Pontszám: 4,2/5 ( 62 szavazat )

főnév, többes szám fetes. az ünneplés napja; ünnep : Július negyedike nagyszerű amerikai ünnep. ünnepi ünnepség vagy szórakozás: A bál volt a szezon legnagyobb ünnepe.

Milyen nyelven szól a fete szó?

Főnév és ige. Közép-angol fete, középfrancia nyelvből , ófrancia fete szóból – inkább lakomán.

Mit jelent a francia fete szó?

Az ünnep egy buli, amelyet gyakran valakinek a tiszteletére rendeznek . A fête igeként és főnévként is használható. Ha meg akarsz ünnepelni valakit, tedd meg neki a búcsút. A Fête egy szó, amely közvetlenül a franciából származik.

Honnan származik a fete szó?

Etimológia. Az angol fête szó, ejtsd: /ˈfeɪt/ FAYT vagy /ˈfɛt/ FET, a középkori latin festus szóból származik a francia fête-n keresztül, ami „ünnep” vagy „buli”. A 12. századi középangol gyökér fest- megosztják a lakomával, a fesztivállal, a fesztivállal és a fesztivállal, a festoon-nal, a spanyol fiestával, a portugál fesztával stb.

Mit jelent görögül, hogy fete?

További görög szavak az ünnepségre. πανηγύρι főnév. pani̱gýri fesztivál, lakoma, vásár, ünnepség , karnevál. εορτή főnév. eortí̱ lakoma, ünnep, fesztivál, fiesta, ügy.

Mit jelent a FETE szó?

28 kapcsolódó kérdés található

Miért mondják a fête-nek a sorsot?

A sors szó a latin fatum szóból származik , ami azt jelenti, amit kimondtak, kifejezetten az istenek beszéltek. A fete fesztivált jelent, különösen egy pazar vagy szabadtéri fesztivált vagy ünnepséget. ... A fete egy francia kölcsönszó, a fête szó angolosítása.

Mit jelent magyarul, hogy pikancia?

1 : megnyerően provokatív is : élénk íves varázsa van. 2: kellemesen serkenti az ízt, különösen: fűszeres.

Mit jelent a suli ünnepség?

főnév. Fesztivál egy iskolában ; kifejezetten egy iskola által szervezett rendezvény (jellemzően jótékonysági célra vagy magának az iskolának a célja), és bazárokkal, mulatságokkal, versenyekkel stb.

Mit jelent a dicsért szó?

tárgyas ige. : dicséret, magasztalás Megdicsért a teljesítményéért.

Hogyan használod a fete szót egy mondatban?

1) A rossz idő ellenére az ünnepség folytatódik. 2) Örömmel fogadtam a meghívást az ünnepség megnyitására. 3) Az ünnepségre vasárnap kerül sor, esik vagy süt. 4) A bál folytatódik, ha eláll az eső.

Hogyan írják franciául a Fesztivál szót?

fesztivál → fête , fesztivál.

Mi a Tete jelentése?

: különösen a 18. század második felében viselt női frizura vagy paróka magas, igényesen díszített fazonja .

A fete egy Scrabble szó?

Igen , a fete benne van a Scrabble szótárban.

Mit jelent a fete urdu nyelven?

Főnév. Szervezett fellépések és előadások sorozata (általában egy helyen). Drámafesztivál. میلہ

Mit jelent a vesperás?

Vesperás, esti hálaadó és dicsőítő ima a római katolikus és bizonyos más keresztény liturgiákban. ... Sok tudós úgy véli, hogy a vespera a judaista imaformákon alapul, és rámutat a zsidók körében az i.e. 1. században megtartott napi esti ünnepségre.

Mit jelent a Lawd a szövegben?

A TÖRVÉNY jelentése " Uram ". A TÖRVÉNY szó az „Úr” szó alternatív írásmódja. Gyakran olyan kifejezésekkel írják vagy írják, mint „Ó, törvényem”, „Kedves Törvény” és „Dicséret legyen a törvény”.

Mit jelent a lauds szó a szlengben?

Valakit dicsérni azt jelenti, hogy extravagánsan dicsérjük – általában nagyon nyilvánosan.

Mi az a templomi ünnepség?

A „templomünnepséget” a templom vagy a papság területén tartják, és általában pénzt gyűjtenek a templom javítására . A „kerti mulatságot” hagyományosan a falu uradalmának vagy egy helyi személyiségnek a nagy háza vagy előkelő otthona kertjében tartották, de manapság bármilyen kertben megrendezhető.

Mit jelent a Kermis szó?

1 : Németalföld szabadtéri fesztiválja . 2 : általában jótékonysági céllal tartott vásár.

Mit jelent az óriáskerék?

: szórakoztató eszköz , amely egy nagy, függőleges, gépi hajtású kerékből áll, amelyek ülései a pereme körül vízszintesen maradnak.

Az ízletesség egy szó?

ízletes. adj. 1. Ízben vagy illatban étvágygerjesztő: sós pörkölt.

Miért hívják vittéknek az ételt?

A Vittles egy régi idők szó az ételre, amelyet hajlamosak vagyunk a vidéki délre, cowboyokra, úttörőkre, hegyi férfiakra és hasonlókra asszociálni. Valójában a közép-angolból származik, francia módon . ... A vitailles szót akkor használták, amikor kiderült, hogy a szó eredeti eredete a latin victualia szó volt.

Mi az a morzsa?

1a : kis töredék , különösen valami sült ételből (például kenyérből) b : talajrészecskék porózus halmaza. 2 : egy morzsányi jó hír.