Az aws elb támogatja a websocket?

Pontszám: 4,5/5 ( 40 szavazat )

A WebSocket egy olyan protokoll, amely teljes duplex kommunikációs csatornákat biztosít egyetlen TCP-kapcsolaton keresztül. A WebSocketsről itt olvashat bővebben. Webes alkalmazásoknál HTTP vagy HTTPS protokollokat használunk ELB-vel a terhelésmegosztáshoz. A HTTP vagy HTTPS protokollokkal rendelkező AWS ELB azonban nem támogatja a WebSockets szolgáltatást.

Hogyan működik a WebSocket a terheléselosztóval?

A terheléselosztó tudja , hogyan kell a HTTP-kapcsolatot WebSocket-kapcsolatra frissíteni, és ha ez megtörténik, az üzenetek oda-vissza utaznak a WebSocket-alagúton. ... Minden ügyfél csatlakozik az egyik kiszolgálóhoz, ahol azután állandó WebSocket kapcsolatot nyit meg.

Az NLB támogatja a WebSocket szolgáltatást?

Network Load Balancer (NLB) Az NLB támogatja a hosszú élettartamú TCP-kapcsolatokat , amelyek ideálisak a WebSocket típusú alkalmazásokhoz.

Mi a különbség az ELB és az ALB között?

Míg a klasszikus ELB által támogatott konkrét URL-re irányuló kérés csak homogén kiszolgálók egy meghatározott készletéhez teszi lehetővé az útválasztást, az ALB az URL tartalma alapján irányíthat, és egy heterogén gyűjteményben létező háttérkiszolgálók meghatározott alcsoportjához irányíthat. regisztrálva van a terheléselosztóban.

Mi a különbség az ALB NLB és az ELB között, és mikor vagy miért válassz egyet?

Az NLB natív módon megőrzi a forrás IP-címét a TCP/UDP-csomagokban; ezzel szemben az ALB és az ELB beállítható úgy, hogy további HTTP-fejléceket adjon hozzá továbbítási információkkal , és ezeket az alkalmazásnak megfelelően elemeznie kell.

WebSockets használata AWS-en

38 kapcsolódó kérdés található

Mi a két típusú terheléselosztó?

A terheléselosztókat általában két kategóriába sorolják: 4. réteg és 7. réteg . A 4. rétegű terheléselosztók a hálózati és szállítási réteg protokolljaiban (IP, TCP, FTP, UDP) található adatokra hatnak. A 7. rétegbeli terheléselosztók a kéréseket az alkalmazási réteg protokolljaiban, például a HTTP-ben található adatok alapján osztják el.

A klasszikus terheléselosztó támogatja a WebSocket szolgáltatást?

A Classic ELB nem támogatja a Websocketeket .

Az AWS támogatja a WebSockets szolgáltatást?

Az alkalmazás az API-átjáróban található WebSocket API-ból áll, amely kezeli az ügyfél és a kiszolgálók közötti kapcsolatot (1). Két AWS Lambda funkció reagál, amikor az ügyfelek csatlakoznak (2) vagy leválasztják (5) az API-t. A sendMessage funkció (3) akkor kerül meghívásra, amikor az ügyfelek üzeneteket küldenek a szervernek.

Az nginx támogatja a WebSockets szolgáltatást?

Vállalati éles felhasználáshoz, ahol több WebSocket-kiszolgálóra van szükség a teljesítmény és a magas rendelkezésre állás érdekében, szükség van egy terheléselosztó rétegre, amely megérti a WebSocket protokollt, és az NGINX az 1.3-as verzió óta támogatja a WebSocketet , és fordított proxyként működhet, és elvégezheti a WebSocket terheléselosztását. alkalmazások...

Az Azure terheléselosztó támogatja a WebSocket szolgáltatást?

Példatípus: Protokollok: - Azure Load Balancer: támogatja az UDP/TCP -t, míg az Application Gateway támogatja: HTTP, HTTPS és WebSockets.

Hogyan tölthetek be egy WebSocket kapcsolati egyenleget?

A terheléselosztás megvalósításának legegyszerűbb módja az Elastic Load Balancer AWS által biztosított terheléselosztó használata . Lehetőség van az ELB-t TCP-módra váltani, amely lehetővé teszi bármilyen típusú TCP-kapcsolat terheléselosztását, beleértve a WebSocketeket is. Ez a megközelítés a következőket nyújtja: Az LB automatikus feladatátvétele.

A WebSockets ragadós munkameneteket igényel?

Ha a kéréseket különböző szerverekre küldik, a kapcsolat meghiúsul. További tanulmányozás után azt tapasztaltam, hogy más websocket szerver könyvtárak, például a SockJS is ugyanezzel a problémával küzdenek. Mindegyikhez ragadós munkamenet szükséges a terheléselosztó mögötti munkához .

Hogyan kezeli az NGINX a WebSocketeket?

Az NGINX támogatja a WebSocket szolgáltatást azáltal, hogy lehetővé teszi alagút létrehozását az ügyfél- és a háttérkiszolgálók között . Az NGINX elküldi a frissítési kérelmet a klienstől a háttérkiszolgálónak, az Upgrade és Connection fejléceket kifejezetten be kell állítani. Ha ez megtörtént, az NGINX ezt WebSocket kapcsolatként kezeli.

Hogyan engedélyezhetem az NGINX WebSockets szolgáltatást?

Hozzon létre egy új conf fájlt az Nginx szerverhez, amely elfogadja a WebSocket kéréseket. A beállítások mentése, majd az NGINX szerver újraindítása lehetővé teszi a WebSocket kapcsolatok támogatását.

Hány WebSocketet képes kezelni az NGINX?

Az NGINX-nek még 50 000 aktív WebSocket kapcsolat mellett is kevesebb, mint 1 Gb memóriára és 1 magnál kevesebb CPU-kapacitásra volt szüksége, és nagyon elfoglalt kapcsolatokkal terhelve a memóriahasználat stabil volt, és lassabban nőtt, mint az üzenet mérete.

Hogyan engedélyezhetem a WebSockets szolgáltatást az AWS-ben?

2 válasz
 1. Kattintson a „Teherelosztás létrehozása” elemre az EC2 terheléselosztók lapon.
 2. Válassza a "Klasszikus terheléselosztó" lehetőséget. Szüksége van rá egy egyszerű TCP elvégzéséhez.
 3. Határozza meg a forrás- és célprotokollokat (Válassza a TCP-t sima webes socketekhez):

Az AWS ELB támogatja a WebSocket-et?

A WebSocket egy olyan protokoll, amely teljes duplex kommunikációs csatornákat biztosít egyetlen TCP-kapcsolaton keresztül. A WebSocketsről itt olvashat bővebben. Webes alkalmazásoknál HTTP vagy HTTPS protokollokat használunk ELB-vel a terhelésmegosztáshoz. A HTTP vagy HTTPS protokollokkal rendelkező AWS ELB azonban nem támogatja a WebSockets szolgáltatást.

Mik azok a WebSockets AWS?

Az API-átjáró WebSocket API-ja WebSocket-útvonalak gyűjteménye, amelyek integrálva vannak háttér HTTP-végpontokkal, Lambda-funkciókkal vagy más AWS-szolgáltatásokkal . ... API Gateway WebSocket API-k kétirányúak. Egy kliens küldhet üzeneteket egy szolgáltatásnak, a szolgáltatások pedig önállóan küldhetnek üzeneteket az ügyfeleknek.

A klasszikus Load Balancer elavult?

Az AWS teljesen lejáratta ezeket a klasszikus terheléselosztókat a következő generációs (v2) terheléselosztók javára, és most kettő közül választhat. Létezik az Application Load Balancer (ALB), amely teljes 7. rétegbeli (alkalmazás) funkcionalitást kínál, és a Network Load Balancer (NLB), amely a 4. rétegben (szállítás) működik.

A Classic Load Balancer támogatja az SNI-t?

Létrehozhat egy terheléselosztót, amely az SSL/TLS protokollt használja a titkosított kapcsolatokhoz (SSL-kitöltésként is ismert). ... A Classic Load Balancer nem támogatja a kiszolgálónév-kijelzést (SNI) a terheléselosztón .

Mi az a klasszikus Load Balancer?

A Classic Load Balancer alapvető terheléselosztást biztosít több Amazon EC2-példányon keresztül , és mind a kérés, mind a kapcsolat szintjén működik. A Classic Load Balancer az EC2-Classic hálózaton belüli alkalmazásokhoz készült.

Melyek a terheléselosztás különböző típusai?

Terheléselosztási technikák:
 • Round Robin. A kör-robin terheléselosztás az egyik legegyszerűbb és leggyakrabban használt terheléselosztási algoritmus. ...
 • Súlyozott Round Robin. ...
 • Legkisebb kapcsolat. ...
 • Súlyozott legkisebb kapcsolat. ...
 • Erőforrás alapú (adaptív)...
 • Erőforrás alapú (SDN adaptív)...
 • Rögzített súlyozás. ...
 • Súlyozott válaszidő.

Milyen példák vannak a terheléselosztókra?

A szoftver alapú terheléselosztók két nagy kategóriába sorolhatók: telepíthető terheléselosztók és Load Balancer as a Service (LBaaS). Néhány példa a telepíthető szoftveres terheléselosztókra: Nginx, Varnish, HAProxy és LVS . Ezek a terheléselosztók telepítést, konfigurációt és kezelést igényelnek.

Mi a terheléselosztó klasszikus DB és alkalmazási DB két típusa?

Klasszikus terheléselosztó. Az Application Load Balancer az OSI modell 7. rétegében működik, a hálózati terheléselosztó a 4. réteg alapján osztja el a forgalmat. A klasszikus terheléselosztó azonban a 4. és 7. rétegen is működik.

A WebSockets proxyként használható?

WebSocket továbbítási proxyn keresztül. A WebSocket kommunikáció sikeresen megtörténhet továbbítási proxy jelenlétében, feltéve, hogy a kliens és a proxyszerver megfelelően konfigurálva van a kezelésre. ... Az explicit továbbítási proxy olyan továbbítási proxy, amelynek használatára az ügyfél be van állítva.