Az apokalipszis most valósághűen ábrázolja a háborút?

Pontszám: 4,8/5 ( 73 szavazat )

Ez fikció , ez igaz, de O'Brien katona korszakán alapul. Ennél is fontosabb, hogy a könyv fő témája az, hogy a túlzások és a féligazságok hogyan hoznak létre pontosabb háborús történetet, mint objektív összefoglalást.

Hogyan ábrázolja az Apokalipszis most a vietnami háborút?

Az „Apokalipszis most” pontosan ábrázolja a különleges erők és a hagyományos „egyenes lábú” hadsereg közötti konfliktust . A bürokratikus önvédelem a film fő témája, és szörnyű probléma volt Vietnamban. Ez a valós Zöldsapkás ezredes azonban nem volt őrült, és jó kapcsolatokkal rendelkezett.

Az Apocalypse Now a háborút dicsőíti?

Az „Apokalipszis most” izgalmas jeleneteket tartalmaz, amint a helikopterek ártatlan embereket támadnak meg. Ez nem háborúellenes” – mondta Coppola a The Guardiannek adott interjújában... „ Egy háborúellenes film nem dicsőítheti a háborút , az „Apokalipszis most” pedig vitathatatlanul igen. Bizonyos szekvenciákat használtak arra, hogy az embereket harciassá váljanak” – magyarázta Coppola.

Melyik háborút ábrázolta az Apokalipszis most?

Az Apocalypse Now folyamatosan reflektorfénybe állítja azokat az iróniákat, amelyek különösen a vietnami háborút és általában a nyugati imperializmust kísérték. A film nem kifejezetten háborúellenes, de nagy erőfeszítést igényel, hogy feltárja az Egyesült Államok által a demokrácia és a szabadság nevében vívott háború szörnyűségeit.

Megöltek egy tehenet az Apokalipszisben most?

Az állatot (egy vízibivalyt vagy carabaót) megölték – de nem a film miatt . A filmben szereplő törzs egy igazi bennszülött törzs volt, amely a környéken élt, és már elhatározták, hogy lemészárolják. Coppola egyszerűen úgy döntött, hogy lefilmezi az eseményt.

Apokalipszis most: Crash Course filmkritika #8

45 kapcsolódó kérdés található

Willard kapitánynak PTSD-je van?

Willard kapitány és Travis Bickle. Mindkét film főszereplője poszttraumás stressz zavarban (PTSD) szenved , amely a háborús veteránok körében gyakori mentális zavar. ... Hasonlóképpen, mindkét karakter rendelkezik a sötét oldallal, amelyet a végéig nem fednek fel.

Melyik színész halt meg az Apokalipszis most forgatása közben?

Meghalt Sam Bottoms film- és televíziós színész, aki a kaliforniai szörfösből lett GI Lance Johnsont alakította Francis Ford Coppola 1979-es vietnami háborús eposzában, az Apokalipszis most című eposzában.

Mennyire valós az Apokalipszis most?

A Coppola és John Milius által közösen írt forgatókönyv, a narrációt Michael Herr írta, lazán Joseph Conrad 1899-es Sötétség szíve című novelláján alapul , a helyszínt a 19. század végi Kongóról a vietnami háborúra változtatták.

Az Apocalypse Now háborúpárti vagy háborúellenes?

Mint ilyen, az Apokalipszis most háborúpárti és háborúellenes filmként is besorolható, mivel a film filmes és politikai kétértelműsége elrejti és felfedi a vietnami háborúval szembeni nemzeti ambivalenciát. Francis Coppolától nem volt ismeretlen az ambivalens háborús film koncepciója.

Mi a különbség az Apocalypse Now Redux és a végleges vágás között?

Míg az Apocalypse Now Final Cut egy lépés a Reduxhoz képest, és egyesek az eredetivel azonos szinten tartják, az első színházi vágás mindig a végleges változat lesz, és a legszorosabb és leginkább fókuszált szerkesztés, bár nem kevésbé bizarr. a kivágott idegen képsorokkal.

Mi történt a kutyussal az Apocalypse Now-ban?

A kutya nem hal meg kifejezetten, de eltűnik, és a film hátralévő részében nem látják többé. A sorsa ismeretlen , de ha valóban törődik a kutyák biztonságával a filmekben, akkor valószínűleg ez bizonyos mértékig felzaklatja majd. A film későbbi részében holttestek lógnak a fákon. ...

Miért nincs kredit az Apocalypse Now-nak?

Őrült kreditek (2) Amikor a filmet korlátozott 70 mm-es formátumban mutatták be , nem volt sem eleje, sem vége, csak egysoros Omni Zoetrope szerzői jogi megjegyzés a végén. A programokat kiosztották a színházlátogatóknak az esetleges kreditek helyett. Amikor a film széles körben megjelent, a formátuma 35 mm volt.

Mennyi ideig tartott az Apocalypse Now filmezése?

Az Apocalypse Now rosszul sztárolt 238 napos forgatása a Fülöp-szigeteken a filmkészítés legendájává vált, nagy részét a Hearts of Darkness, George Hickenlooper a film készítéséről szóló dokumentumfilmje örökítette meg a kulisszák mögötti felvételekből. Coppola felesége, Eleanor.

Mit jelent az Apokalipszis most vége?

A film végén, amikor Willard végre eljut Kurtz épületéhez, rájön, hogy az ezredes megőrült, és „istennek” tekinti magát, aki a dzsungel azon részének őslakosai felett uralkodik .

Miért hívják Apokalipszis Most?

Az „Apokalipszis most” nem a film eredeti címe. A több mint 1000 oldalas forgatókönyv korai vázlatai a „The Psychedelic Soldier” nevet kapták. Ezt „Apokalipszis most”-ra változtatták, miután John Milius forgatókönyvírót arra ösztönözte, hogy gúnyolódjon egy „Nirvana Now” feliratú hippitűn.

Az Apokalipszis most jó film?

Tagadhatatlan, hogy az Apocalypse Now kritikai és pénzügyi sikereket ért el. Minden fogadás kifizetődött, a film 150 millió dollárt hozott világszerte, és gyakran szerepel a valaha volt legjobb filmek között. Ennek ellenére a hollywoodi rendező őrült művész hatása még ma is megállja a helyét.

Miért tartott ilyen sokáig az Apokalipszis most a filmezése?

7. Az Apocalypse Now híresen túllépte a költségvetést és a menetrendet. Coppola a film első 14 hetes forgatását tervezte a Fülöp-szigeteken 1976 tavaszán, ami az ütemterv szerint zajlott egészen addig, amíg az Olga tájfun tönkretette szinte az összes díszletet és berendezést, így a gyártás nyolc hétre leállt.

Valóságos az Apocalypse Now bikajelenete?

Valóban megtörtént: az állatot (egy vízibivalyt vagy karabaót) megölték – de nem a film miatt. A filmben szereplő törzs egy igazi bennszülött törzs volt, amely a környéken élt, és már elhatározták, hogy lemészárolják. Coppola egyszerűen úgy döntött, hogy lefilmezi az eseményt.

Willard kapitány a különleges erőknél volt?

Benjamin L. Willard az Ohio állambeli Toledóban született 1930-ban, és a vietnami háború alatt az Egyesült Államok Hadseregének Zöldsapkás csapatába vonult be. Willard a különleges erőknél szolgált, és az Egyesült Államok 173. légideszant-dandárjának 505. zászlóaljánál szolgált, amelyet a háború alatt a MACV-SOG-hoz osztottak be.

Mit iszik Willard az Apokalipszisben most?

Willard. Az Apokalipszis most című filmnek van egy emlékezetes nyitójelenete, amelyben Willard kapitány megiszik egy üveg whiskyt, mielőtt kidobja szállodai szobáját. Igazi módszer szerint a színész, Martin Sheen valóban részeg volt, miközben forogtak a kamerák.

Mit tanul Willard az Apocalypse Now-ban?

Benjamin Willard, Willard kapitány szemünkként és fülünkként viselkedik, passzívan figyeli a környező akciókat, és ritkán vesz részt. Fogékony, nem reagál, és egyre inkább azonosul célpontjával, Kurtz-cal. Willard érzékeli a háború hiábavalóságát és őrültségét, valamint az emberi lélekre gyakorolt ​​hatását .

Melyik most a legjobb Apokalipszis?

Apokalipszis most: Miért a legjobb még mindig az eredeti vágás (és miért jobb a végső vágás, mint a Redux)
  1. 1 Final Cut Beats Redux: Ez Willard utazására összpontosítja a történetet.
  2. 2 Az eredeti még mindig a legjobb: Coppola túlgondolta az újraszerkesztéseket. ...
  3. 3 Final Cut Beats Redux: 4K helyreállítás. ...

Melyik színész mutatta be reggel az Imádom a napalmszagot az ikonikus vonalat?

Ezt az ikonikus vonalat a Robert Duvall által alakított Kilgore Bill Kilgore alezredes beszéli az 1979-es Apokalipszis most című filmben. A legtöbb ember reggelente szereti a kávé vagy a szalonna illatát. De nem hadnagy.