Cukkinit raksz?

Pontszám: 4,1/5 ( 72 szavazat )

A cukkininövények felfűzéséhez csak egy karóra és valamire lesz szüksége a cukkininövények felfűzéséhez , például zsinórra, kerti szalagra vagy akár cipzárra (az újrafelhasználhatóak a legjobbak). 1. ... Azért szeretne teret adni a szárának, mert a cukkini növények leveleket és virágokat növesztenek a szár körül, ahogy nőnek.

Szükségük van támogatásra a cukkini növényeknek?

A cukkini növények kis indákat hoznak a száruk mentén, de ezek nem elegendőek az érett szár és gyümölcs súlyának fenntartásához. A szárakat karókra vagy rácsokra kell kötnie , ha függőlegesen szeretné termeszteni a cukkinit, hogy helyet takarítson meg.

Hogyan rakod fel a cukkini növényeket?

Ha egy kicsit késik a játékkal, ne aggódjon! Csak vigyázzon, nehogy megzavarja a gyökereket. Ültess egy négy-öt méteres karót a cukkini szárához közel, és finoman kösd meg néhány kerti zsinórral vagy paradicsomkötővel . Ahogy a cukkini tovább növekszik, fokozatosan rögzítse a szárát.

Hogyan akadályozhatod meg, hogy a cukkini növények felboruljanak?

Használhat kerti karókat vagy bármit, ami körül van heverve , zsineggel, kertészeti szalaggal vagy régi harisnyanadrággal együtt; használd a képzeleted. Ekkor a gyümölcs alatti leveleket is eltávolíthatja, ami segít azonosítani a kész gyümölcsöt, mielőtt cukkini-zilla lesz belőle.

A squash növényeket karóba kell helyezni?

A University of Illinois Extension szerint a töknövények, például a cukkini és az őszi tök berakásával maximalizálhatja termőterét . A rakás lehetővé teszi, hogy több zöldséget vagy zöldségek szélesebb választékát ültesse el a kertjében, és több termést termeljen.

A cukkini függőleges termesztése – Takarítson meg helyet és növelje a hozamot 5 egyszerű lépésben

41 kapcsolódó kérdés található

Karó vagy rácsos cukkinit tegyek?

A ketrecbe zárás fáradságosabbá teszi a bejutást és az alsó levelek metszését, ahogy a cukkini növényei nőnek. Javaslatom: A cukkiniket karóba vessétek , de ha csak paradicsomkalitkája van, akkor inkább a cukkininövényeiteket helyezze ketrecbe.

A cukkinihez kell rács?

A cukkini függőleges termesztése helyet takarít meg, és a keringést és a napsugárzást serkentve megőrzi a növények egészségét. A hegymászó cukkini kevésbé érzékeny az olyan betegségekre és problémákra, mint a penész vagy a rothadás. Az olyan szőlőzöldségek, mint a cukkini, könnyen rácsba rakhatók, csak egy kis munkával .

Jó a kávézacc a cukkini növényekhez?

Összességében a kávézacc jót tesz a zöldségeknek és más növényeknek , mivel serkenti a mikroorganizmusok növekedését a talajban és javítja a talaj dőlését.

Milyen gyakran kell öntözni a cukkinit?

Öntözze bőkezűen. Adjunk hozzá körülbelül egy hüvelyk vizet, a talaj nedvességétől függően. Ha túl száraznak érzi, adjunk hozzá plusz hüvelyk vizet. Amikor kora tavasszal hűvösebb az idő, körülbelül hetente öntözze meg a cukkinit, majd hetente kétszer vagy akár háromszor is növelje a levegő hőmérsékletének növekedésével.

Vágjam le a sárga leveleket a cukkini növényről?

A cukkini leveleinek metszésekor ügyeljen arra, hogy ne távolítsa el az összes levelet. ... Levághatja az esetleges elhalt vagy barna leveleket is . Ne vágja le a szárat, mert ez növeli a betegségek kockázatát.

A cukkinit lehet függőlegesen nevelni?

Ha kevés a kertben hely, a cukkini függőleges termesztése okos alternatíva. A burjánzó növény hírében álló cukkini gyorsan növekszik, és hajlamos lekörözni a kerti ágyásokat. Függőleges termesztésével jelentős helyet takaríthat meg, és sokkal könnyebben betakaríthatja a gyümölcsöt.

Kell a cukkini teljes napfény?

A cukkini teljes napsütést ( legalább 6-8 órát ) és állandóan nedves, magas szervesanyag-tartalmú talajt igényel. Egyes cukkinifajták tenyésztési fajták, amelyekhez rácsra vagy sok helyre van szükség a terpeszkedéshez. ... A legjobb eredmény érdekében párosítsa a cukkini típusát a termesztési helyhez.

Karózzunk uborkát?

A karózott uborkát könnyebb betakarítani , konténerekben nagyobb a termelékenysége, és megakadályozza a gyümölcs károsodását. Az uborkaszőlő természetes hajlama a mászás, ezért ha egy karót helyezünk a növény közelébe, amikor az elkezd növekedni, lehetővé teszi, hogy a szőlő a karó köré csavarodjon és felnőjön.

Mit ne ültess cukkinivel?

3 olyan növény, amelyet ne termessz cukkinivel
  • Burgonya: A burgonya, akárcsak a cukkini, nehéz táplálék, ami azt jelenti, hogy monopolizálja a tápanyagok felszívódását a talajban. ...
  • Édeskömény: Az édeskömény vonzza a jótékony rovarokat, de nem alkalmas társnövényként szinte minden zöldséghez, mivel akadályozza más növények növekedését.

Fel lehet öntözni a cukkinit?

Túlöntözés. Minden növénynek vízre van szüksége a túléléshez, és ez alól a cukkini sem kivétel. A cukkininek azonban nincs szüksége sok vízre a növekedéshez és a virágzáshoz . Ha túlöntözi a cukkinit, a megfulladt gyökerek satnya lesz, és nem tudják megfelelően támogatni a növényt.

Naponta kell öntözni a cukkinit?

Mélyen öntözze a cukkinit, és 1-2 hüvelyknyi vizet biztosítson, amikor a talaj teteje száraznak tűnik. Általános szabály, hogy hűvös időben hetente egyszer öntözzön, meleg, száraz időben hetente kétszer vagy háromszor.

Mi a legjobb műtrágya a cukkini számára?

A cukkini műtrágyára vonatkozó követelmények Egy olyan univerzális élelmiszer, mint a 10-10-10 , általában elegendő a cukkini növények igényeihez. Rengeteg nitrogént tartalmaznak az egészséges növekedés elősegítése érdekében, valamint a szükséges káliumot és foszfort a gyümölcstermelés fokozásához. Használhat vízben oldódó vagy granulált műtrágyát.

Meddig lehet ültetni a cukkinit?

A cukkini gyorsan növekszik, és a fajtától és az időjárási viszonyoktól függően általában 35-55 napon belül készen áll a betakarításra. A tenyészidőszakban bármikor ültethető, amennyiben a várható fagymentes napok meghaladják az érésig hátralévő napokat.

Nevelhetek cukkinit paradicsomos ketrecben?

Squash és cukkini Az uborkához hasonlóan a tök és a cukkini is elnehezülhet, és stresszt okoz a szőlőnek, amelyen nő. Ültesse a tököt és a cukkinit a paradicsomketrec tövébe , hogy tartást kapjanak, miközben folyamatosan nő a mérete és a súlya.

A tojáshéj jó a hortenziához?

Ha rózsaszín hortenziát szeretne, a zúzott tojáshéj lehet az egyik módja annak, hogy megszerezze. A tojáshéj lassan lebomlik, és csökkenti a talaj savasságát – így a hortenzia nehezebben veszi fel az alumíniumot.

Tudsz cukkinit termeszteni 5 gallonos vödörben?

A cukkini 5 gallonos vödörben történő termesztése egyszerű és érdemes konténeres kertészeti hobbi . Ez egy nagyszerű módja annak, hogy konténerben neveljük a tököt, és távol tartsuk a konténereket a hulladéklerakóktól. ... Az 5 gallonos vödrök ideálisabbak kisebb növények számára, de még a nagyobb növényeknél is jó termést adnak megfelelő gondozás mellett.

Milyen magas legyen a rácsos cukkini?

Milyen magas legyen egy rács egy cukkinihez? Válasszon olyan helyet a kertben, ahol a 6 méter magas rács által vetett árnyék nem hat negatívan a többi növényre. Hagyjon helyet a sor hosszának; általában a 16-18 láb hosszúságú sorok működnek a legjobban.

Mi a távolság a cukkininél?

NÖVÉNYKÖZVETÍTÉS: 18-24" távolságra lévő növények egymástól 6" távolságra lévő sorokban . A szélesebb távolság megkönnyítheti a betakarítást. BETEGSÉGEK: A tökfélék gyakori betegségei közé tartozik a lisztharmat, a peronoszpóra, a bakteriális hervadás és a fitoftóra. Kerülje el a megfelelő talajvízelvezetéssel kapcsolatos problémákat, jó légáramlás, rovarkártevőirtás és vetésforgó.